Hoofd Kantoorproductiviteit Batch afbeeldingen converteren tussen formaten met Image Magick

Batch afbeeldingen converteren tussen formaten met Image Magick

27 mei 2020 Kantoorproductiviteit
Oosten. Lezen: 2 minuten

Image Magick is een opdrachtregelprogramma voor het converteren, bewerken en samenstellen van afbeeldingen. Image Magick kan uw JPEG's in minuten, waarschijnlijk zelfs seconden converteren.

Laten we zeggen dat je een map vol afbeeldingen hebt in een bepaald formaat. JPEG, omwille van het argument. Wat zou u doen als u plotseling al die JPEG's in het PNG-formaat nodig zou hebben? Ze allemaal openen en handmatig opnieuw opslaan in Photoshop? Wat als er meer dan 1.000 bestanden waren? Het afzonderlijk converteren van elk bestand kan uren duren. Nee, wat u moet doen, is uw afbeeldingen batchgewijs converteren.

Inhoud

Installeer Image Magick

Eerste dingen eerst, installeer Afbeelding Magie . Als je een Mac of pc gebruikt, pak dan gewoon de nieuwste binaire release voor uw besturingssysteem.

Duik in de opdrachtregel

Image Magick is een hulpprogramma voor de opdrachtregel, wat betekent dat u het gebruikt door opdrachten in de Terminal of een DOS-prompt te typen.

Mac-gebruikers moeten de Terminal opstarten: druk op CMD+Space en typ Terminal. Als u Spotlight Search niet hebt, open dan een Finder-venster, klik op Programma's, ga naar de map Hulpprogramma's en dubbelklik op Terminal.

Pc-gebruikers zouden een DOS-prompt moeten krijgen. Vista-gebruikers kunnen op Start drukken en cmd in het zoekvak typen. Alle anderen, volg deze instructies:

  1. Klik op Begin.
  2. Klik op Uitvoeren.
  3. Typ cmd (zonder aanhalingstekens).
  4. Druk op de Enter-toets.

Navigeer door uw bestandssysteem

OK, je bent zo ver gekomen en je begint bij een knipperende cursor. Nu moet u naar de map navigeren waarin uw afbeeldingsbestanden zich bevinden. U kunt van directory wisselen met het cd-commando. Als ze zich in een map met de naam img op uw Mac-bureaublad bevinden, typt u cd /Users/you/Desktop/img en drukt u op de Return-toets, waarbij u uw OS X-gebruikersnaam (korte naam) is. Als ze zich in een map met de naam pics op je C:-station bevinden, typ je cd c:pics en druk je op Enter.

Als u door mappen moet navigeren waarvan de namen spaties bevatten, plaats die mapnamen dan tussen dubbele aanhalingstekens. Voorbeeld:

C: (druk op Enter)

cd 'Documenten en Instellingen' (druk op Enter)

cd mijnGebruikersnaamDesktop (druk op Enter)

Converteer uw bestanden met Image Magick

Oké, het moment van de waarheid is aangebroken. Je opdrachtprompt laat je staren naar een map vol met JPEG's die PNG-bestanden zouden moeten zijn. Type:

mogrify -format png *.jpg

Druk op de Enter-toets en Image Magick gaat aan het werk. Binnen enkele ogenblikken, wanneer een nieuwe opdrachtprompt verschijnt, hebt u PNG-kopieën van uw JPEG-bestanden.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Roblox-mijnsimulatorcodes (2020)
Roblox-mijnsimulatorcodes (2020)
Dit artikel gaat over Roblox Mining Simulator-codes 2020. Die codes voor Roblox Mining Simulator kunnen worden gebruikt om gratis tokens, eieren, hoedenkratten, textuur, munten, snoepgraan in te wisselen.
SINoALICE Tier List (november 2022) Beste wapens en klassen
SINoALICE Tier List (november 2022) Beste wapens en klassen
De SINoALICE-niveaulijst is handig voor spelers die zich afvragen welke wapens ze moeten gebruiken, maar ook voor degenen die willen weten welke wapens ze moeten vermijden.
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor studio one in november 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor studio één te vinden om muziek te bewerken met een beperkt budget.
Top 10 beste roze hoofdtelefoons in 2022 (bedraad en draadloos)
Top 10 beste roze hoofdtelefoons in 2022 (bedraad en draadloos)
Het uitkiezen van de beste roze koptelefoon kan moeilijk zijn. Daarom hebben we onze lijst met 10 keuzes samengesteld voor de beste roze hoofdtelefoons die beschikbaar zijn in 2022.
10 beste laptops voor psychologiestudenten (november 2022) Goedkoop
10 beste laptops voor psychologiestudenten (november 2022) Goedkoop
Op zoek naar de beste laptops voor psychologiestudenten en psychologen in 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor psychologiestudenten en psychologen te vinden.
4400+ schattige lentebijschriften voor Instagram (2022) Pauze, grappig
4400+ schattige lentebijschriften voor Instagram (2022) Pauze, grappig
Dit artikel gaat over goede lente-onderschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze schattige bijschriften op Instagram voor de lente bevatten citaten, grappig, pauze, heet, woordspelingen en meer.
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
Op zoek naar de beste laptops voor Sims 4 in 2022? Hier is de lijst met de beste budget-, premium- en goedkope gaming-laptops voor sims 4 met rtx 3050/3060/3070.