Hoofd Veiligheid Een sterk en veilig wachtwoord maken

Een sterk en veilig wachtwoord maken

 Een sterk en veilig wachtwoord maken 31 mei 2020 Veiligheid
Oosten. Lezen: 3 minuten

Wachtwoorden vormen de basis van beveiliging in onze digitale wereld en mogen niet lichtvaardig worden opgevat. Helaas doen veel mensen dat en kiezen ze voor gemakkelijk te onthouden namen, woorden en datums. Ze beweren dat lange, verwarrende wachtwoorden te moeilijk te onthouden zijn. Maar ik vraag je: is het op de lange termijn belangrijker om een ​​gemakkelijk te onthouden wachtwoord te hebben, of een bankrekening die veilig is voor criminelen? Als je voor het laatste hebt gekozen, lees dan verder...

Inhoud

Een goed wachtwoord kiezen

 • Gebruik geen namen, noch woorden gevonden in het woordenboek. Er zijn programma's en virussen die de hele dag bezig zijn met het dichtslaan van netwerken met woordenboekaanvallen ... een brute force-kraakmethode waarbij de crimineel vele malen per seconde probeert in te loggen op een computer met behulp van willekeurige combinaties van namen en woorden die in het woordenboek worden gevonden. Uiteindelijk stuiten ze op uw wachtwoord.
 • De lengte van uw wachtwoord mag niet te kort zijn. Kies er een die minstens 8 tekens lang is.
 • Ik zou niet eens het onderwerp van wachtwoorden zoals 1111″, 123″ en qwerty moeten benaderen. Denk er niet eens over na.
 • Selecteer een alfanumeriek wachtwoord, wat betekent dat het zowel letters als cijfers bevat. Probeer een willekeurig getal aan het einde van het wachtwoord toe te voegen, of vervang een of twee letters door cijfers. Nog beter: voeg ook interpunctie toe.
  • Sommige computersystemen staan ​​alleen alfanumerieke wachtwoorden toe en geven een foutmelding wanneer gebruikers er een kiezen die speciale tekens bevat. Dit is jammer, maar we kunnen niets anders doen dan ons aan hun regels te houden en misschien een briefje in de ideeënbus te plaatsen.
 • Gebruik een combinatie van hoofdletters en kleine letters.
 • In plaats van hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor alles waar je toegang toe hebt, kies je een root-wachtwoord, neem dan de naam van de service of applicatie waar je toegang toe hebt, vervang een paar letters door cijfers (of gooi het door elkaar) en voeg het toe aan het einde van uw root-wachtwoord.
 • Gebruik een programma voor het genereren van wachtwoorden.
  • PasswordsGenerator.net vraagt ​​u om wat entropie in te voeren en genereert vervolgens extreem sterke wachtwoorden.

Uw nieuwe wachtwoord onthouden

Mensen denken dat het onthouden van een ingewikkeld wachtwoord veel moeilijker is dan het in werkelijkheid is. Nadat je het een paar dozijn keer hebt gebruikt, zou het in je geheugen moeten blijven hangen.

Als u kunt typen (typ zonder te kijken), zult u merken dat uw wachtwoord na verloop van tijd wordt vastgelegd in het spiergeheugen. Als je op een dag moeite hebt om het te onthouden, leg dan gewoon je vingers op de toetsen en begin te typen. Zelfs als je moeite hebt om je de karakters te herinneren, kunnen je vingers het onthouden.

Eindelijk als je moeten schrijf je nieuwe, veilige wachtwoord op, zet het op een stuk papier en bewaar het op een veilige plaats zoals je portemonnee (of, als je zo geneigd bent, zet je wachtwoorden in een tekstbestand en versleutel het). Sommige mensen bewaren hun wachtwoord in een kluis, zodat familieleden in geval van nood toegang hebben tot hun rekeningen.

Gebruik niet voor alles hetzelfde wachtwoord

Software en online diensten zou moeten versleutel uw wachtwoord. Dat betekent dat een algoritme uw wachtwoord omzet in een cryptisch cijfer dat onleesbaar zou zijn voor iedereen die ernaar kijkt. Helaas zijn er veel slecht ontworpen systemen die uw wachtwoord in platte tekst opslaan, precies zoals u het hebt getypt.

Als een dief een database met platte tekst steelt, zien ze waarschijnlijk uw gebruikersnaam en/of e-mailadres naast uw wachtwoord. Ze geven misschien niet om uw account op Joe's Discount Online Warehouse Bonanza, maar met deze complete set inloggegevens in de hand, kunnen ze proberen in te loggen op andere sites zoals banken, e-mail en sociale netwerken. Als je voor al die logins hetzelfde wachtwoord gebruikt, bezit de dief nu de sleutels van je koninkrijk.

Als je echt niet veel wachtwoorden wilt onthouden, kies dan in ieder geval unieke voor belangrijke accounts zoals je bankrekening en e-mail, en gebruik dan een ander wachtwoord voor alle triviale sites.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Barbie Girl Roblox ID-codes (2022) Aqua Song / Muziek-ID's
Barbie Girl Roblox ID-codes (2022) Aqua Song / Muziek-ID's
Bent u op zoek naar de Barbie Girl Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Barbie Girl (Aqua) nummer/muziek Roblox ID's bevatten originele, remix-, trap- en langzame versies.
Is Genshin Impact platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, mobiel]
Is Genshin Impact platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, mobiel]
Dit artikel gaat in op 'Is Genshin Impact cross-platform in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Genshin Impact al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
10 beste laptops met 16 GB RAM in november 2022 [Topkeuzes]
10 beste laptops met 16 GB RAM in november 2022 [Topkeuzes]
De beste laptops met 16 GB RAM kiezen in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste laptops met 16 GB RAM te vinden voor gamers en professionals met een beperkt budget.
10 beste zakelijke laptops in november 2022 [draagbaar]
10 beste zakelijke laptops in november 2022 [draagbaar]
Op zoek naar de beste zakelijke laptops in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste draagbare laptops voor zakenreizen te vinden met een goede batterij binnen het budget.
E-mail uitgelegd: het verschil tussen IMAP en POP
E-mail uitgelegd: het verschil tussen IMAP en POP
Hoewel IMAP en POP beide methoden zijn om e-mail te controleren, verschillen ze sterk van elkaar. Elk heeft zijn voor- en nadelen, en jouw beslissing
Hoe een meerval te vangen in Stardew Valley (2021)
Hoe een meerval te vangen in Stardew Valley (2021)
Wil je weten hoe je een meerval vangt in Stardew Valley? ook waar Catfish te vinden in Stardew Valley (locatie)? dan is dit de beste bestemming voor jou.
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor studio one in november 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor studio één te vinden om muziek te bewerken met een beperkt budget.