Hoofd Internet gebruik Herstel uw internetverbinding door uw Mac-adres te klonen

Herstel uw internetverbinding door uw Mac-adres te klonen

27 mei 2020 Internet gebruik
Oosten. Lezen: 3 minuten

Als uw internetprovider beweert dat uw router de oorzaak is van een storing, kunt u het probleem mogelijk omzeilen door het MAC-adres van uw computer te klonen.

Mijn internetservice is uitgevallen en mijn ISP vertelde me dat dit komt omdat ik een router gebruik. Ik heb de router nodig, omdat ik meerdere computers in huis heb. Kan ik iets doen om deze situatie op te lossen?

Dit probleem komt maar al te vaak voor en ik heb het zelf ook een paar keer gehad. Ook mij is verteld dat mijn internetservice niet compatibel is met routers. Als de klantenservice je ooit die zin heeft gegeven, moet je weten dat het gewoon niet waar is.

Deze incompatibiliteit van de router is gebaseerd op feiten, maar wordt meestal zo geformuleerd dat het misleidend en onwaar is. Uw computer heeft een hardware-adres, een MAC genaamd, dat nooit verandert, en daarom uw computer op unieke wijze identificeert. Wanneer uw internetprovider uw verbinding tot stand brengt, registreren zij het MAC-adres van uw computer bij hun systeem. Vanaf dat moment moet uw computer zich identificeren met hun systeem met zijn MAC om toegang te krijgen tot internet. Aangezien de MAC van uw computer een uniek adres is, zal elke router die u later zou instellen als tussenpersoon tussen uw breedbandmodem en computer(s) een andere MAC hebben. De MAC van uw router is onbekend bij uw ISP en daarom kunnen ze de internetverbinding met uw router weigeren. Dit is de reden waarom je misschien hebt gehoord dat je router niet compatibel is met je internetservice.

Uw router is niet incompatibel met uw internetservice. De MAC van uw router is gewoon onbekend bij uw ISP. Hierin ligt het probleem: waarom heeft uw ISP internetservice ingesteld voor elk apparaat in uw huis? Ik heb zeker geen zin om met mijn ISP om te gaan wanneer ik een nieuwe computer, videogameconsole, DVR-box of een ander netwerkapparaat krijg. Ik wil aansluiten en gaan. Waarom een ​​nieuwe router kopen bij je ISP als je er al een hebt? Dat is zeker niet kostendekkend.

Forceer uw internetverbinding om te verzenden — Kloon uw MAC

Als uw internetservice niet beschikbaar is omdat u uw eigen router gebruikt, kunt u deze binnen enkele seconden weer activeren door het MAC-adres van uw computer naar uw router te klonen. Het proces van het klonen van uw MAC-adres naar uw router is vrij eenvoudig:

  1. Log in op het administratiepaneel van uw router en kloon het MAC-adres van uw computer.
  2. Start uw breedbandmodem opnieuw op.
  3. Wanneer het systeem opnieuw wordt opgestart, vraagt ​​uw ISP om een ​​MAC-adres en reageert uw router met de MAC van uw computer in plaats van die van uzelf.
  4. Uw ISP denkt dat hij rechtstreeks met uw computer praat en herstelt de internettoegang.

De feitelijke handeling van het klonen van uw MAC-adres is vrij eenvoudig. De meeste routers hebben een knop in hun beheerpaneel die, wanneer erop wordt gedrukt, uw MAC-adres kloont en die nieuwe instellingen opslaat. Log in op het administratiepaneel en zoek in de verschillende instellingenschermen naar een knop of link om uw MAC-adres te klonen. Deze tutorial van Broadband Reports bevat instructies en illustraties voor het kloonproces op een aantal populaire routermerken, zoals Linksys, D-Link, SMC en Netgear.

Om toegang te krijgen tot het administratiepaneel van uw router, moet u uw webbrowser opstarten en een IP in de adresbalk typen. Hier zijn de adressen van een paar populaire merken:

Deze lijst is geenszins absoluut. Mogelijk hebt u een andere router dan hier wordt vermeld, of heeft u een nieuwer (of ouder) model dat een ander adres gebruikt. Raadpleeg de handleiding van uw router als deze adressen niet werken. De handleiding zal zeker vermelden hoe u toegang krijgt tot het beheerderspaneel van de router.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Barbie Girl Roblox ID-codes (2022) Aqua Song / Muziek-ID's
Barbie Girl Roblox ID-codes (2022) Aqua Song / Muziek-ID's
Bent u op zoek naar de Barbie Girl Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Barbie Girl (Aqua) nummer/muziek Roblox ID's bevatten originele, remix-, trap- en langzame versies.
Is Genshin Impact platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, mobiel]
Is Genshin Impact platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, mobiel]
Dit artikel gaat in op 'Is Genshin Impact cross-platform in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Genshin Impact al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
10 beste laptops met 16 GB RAM in november 2022 [Topkeuzes]
10 beste laptops met 16 GB RAM in november 2022 [Topkeuzes]
De beste laptops met 16 GB RAM kiezen in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste laptops met 16 GB RAM te vinden voor gamers en professionals met een beperkt budget.
10 beste zakelijke laptops in november 2022 [draagbaar]
10 beste zakelijke laptops in november 2022 [draagbaar]
Op zoek naar de beste zakelijke laptops in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste draagbare laptops voor zakenreizen te vinden met een goede batterij binnen het budget.
E-mail uitgelegd: het verschil tussen IMAP en POP
E-mail uitgelegd: het verschil tussen IMAP en POP
Hoewel IMAP en POP beide methoden zijn om e-mail te controleren, verschillen ze sterk van elkaar. Elk heeft zijn voor- en nadelen, en jouw beslissing
Hoe een meerval te vangen in Stardew Valley (2021)
Hoe een meerval te vangen in Stardew Valley (2021)
Wil je weten hoe je een meerval vangt in Stardew Valley? ook waar Catfish te vinden in Stardew Valley (locatie)? dan is dit de beste bestemming voor jou.
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor studio one in november 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor studio één te vinden om muziek te bewerken met een beperkt budget.