Hoofd Fotografie Herstel verwijderde foto's van de geheugenkaart van uw digitale camera in 2022

Herstel verwijderde foto's van de geheugenkaart van uw digitale camera in 2022

24 december 2021 Fotografie
Oosten. Lezen: 4 minuten

Per ongeluk verwijderde foto's? Er is een kans dat je ze terug kunt krijgen. Stop nu, maar die geheugenkaart weg, en probeer een van deze beeldherstelprogramma's als je weer achter een computer zit.

Ik heb per ongeluk de foto's verwijderd die op de geheugenkaart van mijn digitale camera waren opgeslagen voordat ik de kans kreeg om ze te importeren. Is er een manier om ze terug te krijgen?

Er is een kans dat u sommige of al uw digitale foto's terugkrijgt. Op het moment dat u zich realiseert dat er mogelijk foto's verloren zijn gegaan, stopt u met het gebruik van de geheugenkaart en bergt u deze op voor bewaring. Gebruik het niet om nog meer foto's te maken.

De meest populaire geheugenkaarten van digitale camera's zijn SD-kaarten en MicroSD-kaarten. Bij een lichamelijk probleem, SD-kaart moet uit elkaar worden gehaald en geheugenchips verwijderd. Daarna wordt een dump gemaakt en moet de controller virtueel worden gematcht om de gegevens terug te krijgen.

Herstelproces voor microSD-kaart heeft een heel andere manier van herstellen. Het is een andere technologie die bekend staat als monoliettechnologie en die niet uit elkaar kan worden gehaald. Monolith-technologie houdt in dat componenten zijn ingebed in een PCB (Printed Circuit Board). Een klein laagje plastic wordt verwijderd om toegang te krijgen tot NAND-geheugenchips.

Inhoud

Windows: PC Inspector Smart Recovery

Snelle zoekopdrachten op internet zullen een enorm aantal programma's onthullen die adverteren voor verloren gegevensherstel, en de meeste kosten tussen $ 25 - $ 40. Gelukkig hebben de mensen van CONVAR een programma genaamd PC Inspector Smart Recovery dat doet hetzelfde werk gratis. Hier is hoe het te gebruiken:

 1. Download en installeer PC Inspector Smart Recovery .
 2. Sluit uw digitale camera aan op uw computer terwijl de geheugenkaart is geplaatst. Onder Mijn computer , noteer de stationsletter die is toegewezen aan de geheugenkaart van uw camera (meestal E: of F:).
 3. Start PC Inspector Smart Recover en wanneer het wordt geladen, stelt u uw gegevensherstel in door:
 4. De stationsletter selecteren om bestanden van te herstellen.
 5. Een map op uw computer selecteren waar de herstelde bestanden moeten worden opgeslagen.
 6. Klik nu op de Start-knop en laat PC Inspector Smarty Recovery zijn werk doen.
 7. Blader naar de map die u in stap 3b hebt gekozen en bekijk de resultaten van het herstel.

PC Inspector Smart Recovery kan lang duren om te verwerken, afhankelijk van de grootte van de geheugenkaart die u scant, maar de resultaten zijn het wachten waard. We konden 100% van de foto's die per ongeluk van een geheugenkaart van 1 GB waren verwijderd, weer tot leven wekken. Andere mensen hebben lof achtergelaten op de website van Smart Recovery voor het lokaliseren van ontbrekende bestanden in vergelijkbare situaties.

Windows: Recuva

Recuva door Piriform is een andere gratis undeleter. Hiermee kunt u het doelstation selecteren in een vervolgkeuzemenu, wat betekent dat u verwijderde bestanden kunt zoeken op elk station of elke kaart met een stationsletter.

 1. Download en installeer Recuva .
 2. Kies de stationsletter van uw geheugenkaart in de vervolgkeuzelijst Station selecteren.
 3. Klik op Scannen.
 4. Wees geduldig terwijl Recuva naar verwijderde bestanden zoekt, dit kan even duren.
 5. Vink in de lijst met gevonden bestanden de bestanden aan die u wilt opslaan en klik op Herstellen.

Mac OS X: Exif Untrasher

Het vinden van een goede gratis undeleter voor OS X is een beetje uitdagender dan Windows. Er zijn veel programma's die beweren gratis te zijn, maar je alleen een lijst met je verwijderde bestanden laten zien. Wil je ze daadwerkelijk herstellen? Daar is een vergoeding voor.

Exif Untrasher is een goede optie voor Mac-gebruikers. Het werkt alleen op externe volumes (niet je interne schijf) en scant alleen naar JPEG's (geen RAW-bestanden), maar dat is nog steeds beter dan niets. Dit zijn de stappen om de applicatie te gebruiken:

 1. Download en installeer Exif Untrasher .
 2. Klik naast het veld Bron op de knop Kiezen.
 3. Selecteer uw geheugenkaart in de lijst met opslagvolumes en druk op de knop OK.
 4. Exif Trasher zal u adviseren dat u een hoeveelheid vrije ruimte op uw computer nodig heeft die gelijk is aan de capaciteit van de geheugenkaart. Zorg voor voldoende ruimte en klik op OK.
 5. Kies een locatie om de schijfkopie op te slaan en druk op de knop Opslaan.
 6. Wees geduldig terwijl de applicatie zijn ding doet.
 7. Klik op de knop Kiezen naast het bestemmingsveld en kies een locatie om de herstelde bestanden op te slaan. Maak eventueel een nieuwe map aan.
 8. Klik op Start gegevensherstel en wacht terwijl Untrasher zoekt naar verwijderde JPEG-bestanden.

Het programma toont een lopende telling van gevonden JPEG's en opent een Finder-venster met de resultaten wanneer het klaar is.

Waarom dit werkt

Verwijderd betekent niet altijd voor altijd verdwenen vanwege de manier waarop besturingssystemen bestanden beheren. Zie een geheugenkaart of harde schijf als een boek met een inhoudsopgave. Wanneer een nieuw bestand wordt opgeslagen, controleert het systeem de inhoudsopgave op een lege pagina. Wanneer het systeem er een vindt, wordt het bestand daar geschreven en wordt de inhoudsopgave bijgewerkt om aan te geven dat die pagina nu wordt gebruikt.

Het verwijderen of weggooien van een bestand betekent niet noodzakelijk dat het uit het boek is gewist. In sommige gevallen verwijdert het systeem de vermelding gewoon uit de inhoudsopgave. Het staat nog steeds in het boek, maar we weten het paginanummer niet meer. Een programma voor het ongedaan maken van de verwijdering kan pagina voor pagina door het boek bladeren op zoek naar oude bestanden die niet in de inhoudsopgave staan.

Het punt waarop nieuwe bestanden worden opgeslagen of foto's worden gemaakt, is wanneer de inhoud van een verwijderd bestand verloren kan gaan. Omdat het niet meer in de inhoudsopgave staat, bestaat de kans dat de pagina aan het besturingssysteem wordt gegeven als een lege plek voor een nieuw bestand, waarna het oude wordt overschreven. Daarom is het erg belangrijk om te stoppen met het gebruik van uw geheugenkaart als u een verwijderde foto moet herstellen ... het verloren bestand kan nog steeds aanwezig zijn, maar kan worden overschreven als u een nieuwe foto maakt.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Hero Wars Tier List (november 2022) Beste helden gerangschikt
Hero Wars Tier List (november 2022) Beste helden gerangschikt
De Hero Wars-niveaulijst (2022) is om twee redenen nuttig: het kan je helpen bepalen op welke helden je je moet concentreren op upgraden, en het kan je ook helpen beslissen wie je in je team wilt plaatsen.
10 beste laptops voor FL Studio in 2022 [Voor FL Studio 20]
10 beste laptops voor FL Studio in 2022 [Voor FL Studio 20]
Op zoek naar de beste laptops voor FL Studios in 2022? We hebben 55+ laptops getest om de beste laptops voor FL studio te vinden die aan de systeemvereisten voldoen.
7DS Grand Cross Tier List (november 2022) Beste personages
7DS Grand Cross Tier List (november 2022) Beste personages
Dit artikel gaat over de 7DS Grand Cross-ranglijst 2022 (wereldwijd). De karakterniveaus van Seven Deadly Sins zijn gerangschikt van goed naar slechtst, waarbij niveau 0 de beste helden is en niveau 5 de slechtste.
Kreunende Roblox-ID-code (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Kreunende Roblox-ID-code (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Bent u op zoek naar Moaning Roblox ID-code 2022? Zo ja, dan hebben we het hier! Kreunende Roblox-nummer-ID-code (xKore - Dead - feat. Gravity) bevat vol, luid, remix en meer.
Is FIFA 22 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]
Is FIFA 22 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is FIFA 22 platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of FIFA 22 al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
8 Beste hoofdtelefoons voor gehoorbescherming in november 2022 [Goedkoop]
8 Beste hoofdtelefoons voor gehoorbescherming in november 2022 [Goedkoop]
Op zoek naar de beste koptelefoon met gehoorbescherming in november 2022? Hier is de lijst met tien hoofdtelefoons die uw gehoor beschermen en tegelijkertijd zeer comfortabel zijn.
4500+ kerstonderschriften voor Instagram (2022) Leuk, grappig
4500+ kerstonderschriften voor Instagram (2022) Leuk, grappig
Dit artikel gaat over de kerstbijschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze kerst Instagram-onderschriften grappig, kort, schattig, lichten, boom, vroeg, koppels, vrienden, inspirerend en meer.