Hoofd Mobiel Het verschil tussen een iPad en een computer

Het verschil tussen een iPad en een computer

27 mei 2020 Mobiel
Oosten. Lezen: 2 minuten

Aangezien Apple de iPad op de markt brengt als een nieuw type apparaat dat tussen de telefoon en de laptop zit, is de vraag die bij veel mensen leeft: Hoe is de iPad anders? Sta ons toe enkele van de belangrijkste verschillen op een rijtje te zetten.

Sommige mensen willen weten of de iPad een kleine computer is. Ik zou aarzelen om die vergelijking te maken. Als je het zo wilt beschrijven, zou ik liever zeggen dat het een grote iPhone is. De iPad mist veel van de meer geavanceerde functies van traditionele computers.

Inhoud

Multitasking

Het uitvoeren van meer dan één programma tegelijk op dezelfde computer is multitasking. In een systeem dat niet multitasking doet, moet u het ene programma afsluiten voordat u een ander programma uitvoert. In eerste instantie ondersteunde de iPad dit niet, maar nu is multitasken mogelijk in iOS.

U heeft geen toegang tot het bestandssysteem van de iPad

De iPad geeft de gebruiker geen toegang tot het bestandssysteem. Op een traditionele computer kunt u mappenhiërarchieën maken, bestanden verplaatsen, uw eigen naamgevingsschema's gebruiken, enz. Omgekeerd is het bestandssysteem van de iPad volledig onzichtbaar voor de gebruiker. De enige manier om met objecten zoals foto's, muziek, films, documenten en contacten te werken, is door gebruik te maken van de opties die worden geboden door de Apps waaraan deze dingen zijn gekoppeld.

U mag uw eigen software niet installeren

Met traditionele computers kan iedereen software maken en distribueren. Gebruikers kunnen alle programma's die ze kiezen installeren. Maar op de iPad moet alle software, Apps genaamd, goedgekeurd worden door Apple en gedistribueerd worden via de officiële App Store in iTunes.

Gebruikers invoer

De touchscreen-interface van de iPad vervangt een muis en toetsenbord. Tweehandig typen is mogelijk met het schermtoetsenbord. Ik moet er nog steeds aan wennen en mijn snelheid is momenteel vrij laag. Er is een fysiek toetsenbord dat kan worden gekoppeld aan de iPad, maar ik heb het niet gebruikt.

Andere verschillen

Afgezien van deze belangrijke punten, zijn hier nog een paar kleine verschillen:

  • Er is geen ethernetaansluiting, alleen wifi en 3G (op bepaalde modellen).
  • Geen USB of FireWire-ingangen, alleen de Dock Connector zoals op iPods en iPhones.
  • Op het moment van schrijven is er geen ingebouwde printerondersteuning. Er zijn een paar apps die deze functionaliteit op een beperkte manier toevoegen.
  • De vroege iPad had geen ingebouwde camera, maar de nieuwste modellen worden geleverd met foto's en video-opnames.

Conclusie

De iPad is ver verwijderd van traditionele computers en staat veel dichter bij de iPhone. Gebruikers mogen alleen met het apparaat communiceren via de applicaties die ze installeren, en de beschikbaarheid van die software wordt strikt gecontroleerd door Apple. Aanpassing is beperkt tot eenvoudige aanpassingen zoals het instellen van de achtergrond.

De vraag of de iPad wel of niet nuttig voor je is, is een persoonlijke vraag. Ik zal hier een beetje meer een mening over hebben nadat ik het apparaat meer heb gebruikt en mijn gedachten kan verzamelen in een volledige recensie. Voor het moment zal ik zeggen dat de iPad is gericht op diegenen die tijd besteden aan het consumeren van digitale inhoud, maar weinig gebruik maken van de flexibiliteit van een traditionele computer.

Wil je er een ophalen? De iPad is direct verkrijgbaar bij Appel en van amazon.com .

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

10 beste laptops voor animatie in november 2022 [2D, 3D, VR, AR]
10 beste laptops voor animatie in november 2022 [2D, 3D, VR, AR]
Op zoek naar de beste laptops voor animatie in november 2022? We hebben 48+ laptops getest om de beste laptop te vinden voor 2D-, 3D-, AR- en VR-animatie met verschillende budgetten.
Wordt Roblox in 2022 stopgezet? [Nepnieuws of echt?]
Wordt Roblox in 2022 stopgezet? [Nepnieuws of echt?]
Als je je afvraagt: 'Sluit Roblox in 2022 af?', dan ben je niet de enige. Veel gebruikers hebben contact met ons opgenomen met de vraag of dit echt of nepnieuws is. Lees dit artikel om te zien wat we hebben ontdekt.
3100+ trieste bijschriften voor Instagram (2022) Short, Love, Song
3100+ trieste bijschriften voor Instagram (2022) Short, Love, Song
Dit artikel gaat over de beste trieste bijschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze goede droevige Instagram-bijschriften omvatten kort, liefde, uiteenvallen, citaten, droevige liedjes en meer.
Moraal van het verhaal Roblox ID-codes (2022) Ashe Song / Music
Moraal van het verhaal Roblox ID-codes (2022) Ashe Song / Music
Bent u op zoek naar de Moral Of The Story Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Moral Of The Story-nummer/muziek (Ashe) Roblox-ID's bevatten originele, schone en remixversies.
Stap van de lijn Roblox ID-codes (2022) Yvngxchris & Tana
Stap van de lijn Roblox ID-codes (2022) Yvngxchris & Tana
Bent u op zoek naar de Get Off The Leash Roblox ID-codes (cy)? Zo ja, dan hebben we het hier! Get Off The Leash-nummer/muziek (Yvngxchris & Tana) Roblox-ID's bevatten originele, schone en remixversies.
https aka ms remoteconnect: wat het betekent en hoe het te repareren?
https aka ms remoteconnect: wat het betekent en hoe het te repareren?
Dit artikel gaat over https://aka.ms/remoteconnect or https aka ms remoteconnect account sign in not working (Microsoft). Wat deze fout betekent, hoe deze op te lossen.
Darkside Roblox ID-code (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Darkside Roblox ID-code (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Bent u op zoek naar Darkside Roblox ID-code 2022 (Alan Walker)? Zo ja, dan hebben we het hier! Darkside Roblox-nummer-ID-codes omvatten vol, luid, remix, cover en meer.