Hoofd ramen Hoe bestanden op een cd of dvd te branden in Windows 7

Hoe bestanden op een cd of dvd te branden in Windows 7

27 mei 2020 ramen
Oosten. Lezen: 3 minuten

De functie Schijf branden van Windows 7 werkt hetzelfde voor zowel cd's als dvd's. U kunt bestanden op elk type schijf branden via de Verkenner zonder software van derden.

Inhoud

Plaats de schijf

U hebt een schijf nodig die kan schrijven naar elk soort schijf dat u wilt branden. Voor cd's heb je een cd-schrijver nodig en voor dvd's heb je een dvd-schrijver nodig. Pak een lege schijf en plaats deze in het station.

Kies welk type schijf je wilt branden

 autoplay-venster

Screenshot van het autoplay-venster.

Hoogstwaarschijnlijk verschijnt het Autoplay-venster en vraagt ​​u wat u met de lege schijf wilt doen. Kies Bestanden op schijf branden met Windows Verkenner.

Het dialoogvenster Schijf branden zal verschijnen en u vragen welk type schijf u wilt branden. De opties zijn om een ​​schijf te branden zoals een USB-flashstation, of een die werkt met een cd/dvd-speler.

  • Net als een USB-flashstation — De sessie wordt niet gesloten, wat betekent dat u bestanden kunt toevoegen aan en verwijderen van uw schijf nadat deze is gebrand. Veel moderne computers kunnen met zo'n schijf werken, maar oudere computers en veel elektronica, zoals stereo's en dvd-spelers, kunnen deze mogelijk niet lezen.
  • Werkt met een cd/dvd-speler — Zodra uw bestanden op de schijf zijn gebrand, is alles voltooid en worden er geen wijzigingen meer aangebracht. Dit type schijf werkt met de meest uiteenlopende computers en elektronica.

Tenzij u met de inhoud van de schijf moet werken waarvoor u ze later moet wijzigen, raad ik u aan de tweede optie te kiezen. Als ik bijvoorbeeld voor een vriend een reeks foto's op een cd of dvd zou branden, zou ik werken met een cd/dvd-speler kiezen.

Als het AutoPlay-venster niet verschijnt nadat u de schijf hebt geplaatst, kunt u het handmatig openen door op Start, Computer te klikken en vervolgens te dubbelklikken op uw cd/dvd-station.

Dit kan gebeuren als een andere toepassing de besturing van de lege schijf overneemt vóór Explorer. Toen ik bijvoorbeeld een lege testschijf in mijn pc plaatste, zag ik het AutoPlay-venster niet omdat iTunes de schijf eerst detecteerde en vroeg of ik een muziek-cd.

Bestanden toevoegen aan de lege schijf

U kunt nu op verschillende manieren bestanden toevoegen aan uw lege cd of dvd. Hier zijn een paar:

  1. Sleep bestanden en zet ze neer op de lege schijf via Windows Verkenner.
  2. Kopieer en plak bestanden op de lege schijf.
  3. Klik met de rechtermuisknop op een bestand, ga met de muis over Verzenden naar... en kies uw cd/dvd-station.

Brand de bestanden naar uw lege cd of dvd

Als u nog geen Windows Verkenner-venster voor uw lege cd of dvd hebt geopend, klikt u op Start, klikt u op Computer en opent u uw cd/dvd-station. In het Verkenner-venster ziet u alle bestanden die wachten om naar uw lege schijf te worden geschreven. Klik op Branden op schijf op de werkbalk van Windows Verkenner. U wordt gevraagd om de schijf klaar te maken, waarin u deze een naam geeft en een opnamesnelheid selecteert. Maak uw keuzes en klik op Volgende.

Je ziet een voortgangsbalk op je scherm verschijnen en als het klaar is, is je schijf klaar.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Illusion Connect Tier List (november 2022) Beste personages
Illusion Connect Tier List (november 2022) Beste personages
Dit artikel gaat over de Illusion Connect-laaglijst (2022). Het gaat over wat elke laag is en rangschikt de karakters van sterk naar zwak (beste karakters).
Injustice 2 Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
Injustice 2 Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
Dit artikel gaat helemaal over de Injustice 2-niveaulijst (2022). De beste personages in het spel zijn in niveaus gesorteerd, zodat je gemakkelijk de juiste kunt vinden voor je behoeften.
It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022): Parry Gripp Song
It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022): Parry Gripp Song
Bent u op zoek naar de It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! It's Raining Tacos Roblox-nummer (Parry Gripp) ID-codes bevatten originele en remixversies.
10 beste Thunderbolt-laptops in november 2022 [Thunderbolt 3 & 4]
10 beste Thunderbolt-laptops in november 2022 [Thunderbolt 3 & 4]
Op zoek naar de beste Thunderbolt-laptops in 2022? We hebben 50+ laptops getest om de beste laptop met Thunderbolt 3 & 4 te vinden voor gamers en professionals met verschillende budgetten.
Bad Child Roblox ID-codes (2022) Tones and I Song / Music
Bad Child Roblox ID-codes (2022) Tones and I Song / Music
Bent u op zoek naar de Bad Child Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Bad Child-nummer/muziek (Tones en I) Roblox-ID's bevatten originele, remix- en langzame versies.
Een draadloos netwerk met een wachtwoord beveiligen met de Linksys WRT-54G
Een draadloos netwerk met een wachtwoord beveiligen met de Linksys WRT-54G
Instructies voor het instellen van wachtwoordbeveiliging op uw WRT-54G-aangedreven wifi-netwerk.
10 beste laptops voor technische studenten in november 2022
10 beste laptops voor technische studenten in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor technische studenten in november 2022? We hebben meer dan 40 laptops getest om de beste draagbare en goedkope laptops voor technische studenten te vinden.