Hoofd Kantoorproductiviteit Hoe Gmail via IMAP in te stellen met Apple Mail

Hoe Gmail via IMAP in te stellen met Apple Mail

27 mei 2020 Kantoorproductiviteit
Oosten. Lezen: 3 minuten

Google heeft op 24 oktober 2007 gratis IMAP-ondersteuning geïntroduceerd, waardoor nog meer GMail-fans hun e-mail kunnen controleren met desktop-e-mailclients. Als je geïnteresseerd bent om erachter te komen wat deze IMAP-dingen precies zijn, raad ik je aan onze e-mailinleiding over IMAP versus POP te lezen.

Voor degenen die klaar zijn om door te gaan en te gaan rommelen met GMail via IMAP, is het instellen met Apple Mail een proces van vier stappen:

 • Schakel IMAP in Gmail in.
 • Voeg uw Gmail-account toe aan Apple Mail.
 • Stel uw server voor inkomende e-mail in.
 • Stel uw server voor uitgaande e-mail in.
 • Maak je geen zorgen als sommige van deze termen vreemd klinken, want we zullen elke stap in gewoon Engels uitleggen.

Inhoud

IMAP inschakelen in Gmail

De eerste stap in dit proces is om GMail te informeren dat u van plan bent de IMAP-functies te gebruiken. IMAP is standaard uitgeschakeld, dus u moet naar binnen gaan en het expliciet inschakelen. Log in op uw Gmail-account en klik vervolgens op de link Instellingen in de linkerbovenhoek van het scherm. Klik op het tabblad met het label Doorsturen en POP, IMAP.

Als u op dit moment IMAP niet ziet op een van de tabbladen op het scherm Instellingen van Gmail, heeft uw account nog geen toegang gekregen tot de nieuwe IMAP-functies. Helaas is er niets dat u kunt doen, behalve geduld hebben totdat Google eraan toe komt om uw account IMAP-mogelijkheden te geven.

Zodra u uw weg naar het tabblad Doorsturen en POP, IMAP hebt gevonden, vinkt u het keuzerondje naast IMAP inschakelen aan en klikt u op de knop Wijzigingen opslaan.

Voeg uw Gmail-account toe aan Apple Mail

Nu je IMAP via GMail hebt ingeschakeld, moet je je GMail-account toevoegen aan Apple Mail. Start Mail, klik op Bestand en vervolgens op Account toevoegen. Er verschijnt een venster Account toevoegen met een veld met lege formuliervelden; vul uw volledige naam, GMail e-mailadres en GMail wachtwoord in. Schakel Account automatisch instellen uit en klik op de knop Doorgaan.

Uw server voor inkomende e-mail instellen

Nu Apple Mail de basis van uw Gmail-account heeft, moet u iets specifieker worden. Het eerste specifieke detail dat u moet opgeven, is hoe u inlogt op de inkomende e-mailserver van GMail - wat betekent dat u Apple Mail moet vertellen hoe GMail op nieuwe berichten moet worden gecontroleerd. Vul de volgende gegevens in:

 • Accounttype: IMAP
 • Beschrijving: Kies een beschrijvend label dat in de zijbalk van Apple Mail zal verschijnen, zoals Mijn Gmail.
 • Server voor inkomende e-mail: imap.gmail.com
 • Gebruikersnaam: uw Gmail-gebruikersnaam. Als uw adres voorbeeld@gmail.com is, zou uw gebruikersnaam voorbeeld zijn.
 • Wachtwoord: uw Gmail-wachtwoord.

Druk op de knop Doorgaan.

Uw server voor uitgaande e-mail instellen

Als er post binnenkomt, moet het er ook uit, toch? Rechts. Nu u uw server voor inkomende e-mail hebt ingesteld, moet u uw server voor uitgaande e-mail instellen. Vul de volgende waarden in:

 • Beschrijving: iets beschrijvends, zoals Gmail Uitgaand.
 • Server voor uitgaande e-mail: smtp.gmail.com
 • Vink Verificatie gebruiken aan.
 • Gebruikersnaam: dezelfde GMail-gebruikersnaam van toen u de inkomende server slechts een minuut eerder instelde.
 • Wachtwoord: Uw GMail-wachtwoord, nogmaals, hetzelfde wachtwoord dat u hebt ingevuld voor de inkomende server.

Druk op de knop Doorgaan.

Dat is het

Apple Mail zal je vragen om alle details die je hebt ingevoerd te bevestigen, en dan zal het je GMail voor de eerste keer controleren. U ziet al uw Gmail-labels verschijnen als e-mailmappen in de zijbalk.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Je nieuwe vriend Roblox ID-code (2022): Wilbur Soot Song
Je nieuwe vriend Roblox ID-code (2022): Wilbur Soot Song
Bent u op zoek naar de Your New Boyfriend Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Je nieuwe vriend Roblox-nummer (Wilbur Roet) ID-codes omvatten originele, volledige en remixversies.
Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]
Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2021?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, enz (crossplay). Of NBA 2K21 wel of niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Is Gang Beasts platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One]
Is Gang Beasts platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Gang Beasts platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, enz (crossplay). Of Gang Beasts al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Reaper 2 Shikai Tier List (november 2022) Beste Shikai gerangschikt
Reaper 2 Shikai Tier List (november 2022) Beste Shikai gerangschikt
De Reaper 2 Shikai-niveaulijst (2022) is een geweldige manier om te zien welke Shikai de beste en slechtste in het spel zijn. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat deze lijst is gebaseerd op gegevens van miljoenen wedstrijden.
Konosuba Fantastic Days Tier List (november 2022) Beste personages
Konosuba Fantastic Days Tier List (november 2022) Beste personages
Een Konosuba Fantastic Days-niveaulijst (2022) is een geweldige manier om erachter te komen wie de beste personages zijn in Konosuba Fantastic Days. Deze lijst rangschikt alle personages van beste naar slechtste.
10 beste laptops onder $ 1200 in november 2022 [12e generatie CPU]
10 beste laptops onder $ 1200 in november 2022 [12e generatie CPU]
Op zoek naar de beste laptops onder de $ 1200 in 2022? We hebben 50 laptops getest om de beste laptops met een budget van minder dan $ 1200 te vinden met de nieuwste CPU en GPU voor hoge prestaties.
10 beste koptelefoons voor online leren en lesgeven in november 2022
10 beste koptelefoons voor online leren en lesgeven in november 2022
Op zoek naar de beste hoofdtelefoon voor online leren en lesgeven? Hier is de lijst met de beste hoofdtelefoons voor zowel online studenten als docenten en ook binnen het budget.