Hoofd Gidsen Hoe hoofdtelefoons en oordopjes schoon te maken in 2022 [Ultimate Guide]

Hoe hoofdtelefoons en oordopjes schoon te maken in 2022 [Ultimate Guide]

24 september 2022 Gidsen | oordopjes | Koptelefoon
Oosten. Lezen: 7 minuten

We gebruiken dagelijks oordopjes en koptelefoons, of we nu naar het werk pendelen of gewoon thuis naar muziek luisteren. Het is geen geheim dat koptelefoons en oordopjes na verloop van tijd vaak vies kunnen worden. Oorsmeer, stof en ander vuil kunnen zich gemakkelijk ophopen op de luidsprekers en in de oorstukken, waardoor hun kwaliteit achteruit gaat.

De effecten van vuile koptelefoons en oordopjes kunnen schadelijk zijn voor onze algehele gezondheid. Ze kunnen ervoor zorgen dat bacteriën zich ophopen, wat kan leiden tot infectie. Slechte geluidskwaliteit is een ander veelvoorkomend probleem, omdat stof en ander vuil gemakkelijk in de luidsprekers kan komen en het geluid kan beïnvloeden.

Het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om deze problemen te voorkomen, de opbouw van bacteriën te voorkomen en de geluidskwaliteit te behouden.

In deze uitgebreide gids leren we je hoe je je koptelefoon en oordopjes op de meest effectieve manier schoonmaakt, zodat ze weer als nieuw werken.

Inhoud

Dingen die u kunt gebruiken om uw hoofdtelefoon of oordopjes schoon te maken

 Dingen om te gebruiken om schoon te maken

Voordat je aan de slag gaat, zijn er een paar benodigdheden die je nodig hebt:

 • Een kom of bak die groot genoeg is voor je koptelefoon/oordopjes
 • Een kopje witte azijn
 • Een glas water
 • Een oude tandenborstel
 • Q-tips
 • Papieren handdoek of doek

Je hebt ook wat geduld nodig, omdat dit proces enige tijd kan duren, afhankelijk van hoe vuil je koptelefoon/oordopjes zijn.

Gids voor het reinigen van hoofdtelefoons en headsets

 Gids voor het reinigen van hoofdtelefoons en headsets

Om de koptelefoon schoon te maken heb je een zachte en droge doek nodig. Indien nodig kunt u een licht bevochtigde doek met gedestilleerd water gebruiken. Gebruik geen reinigingsmiddelen of oplosmiddelen, aangezien deze de coating op de hoofdtelefoon kunnen beschadigen.

 • Begin met het voorzichtig afvegen van de oorschelpen. Als er vuil of vuil op de hoofdband zit, gebruik dan een zachte borstel om deze te verwijderen. Zorg ervoor dat u niet te veel water gebruikt, omdat dit de elektronica in de hoofdtelefoon kan beschadigen. Zorg er ook voor dat u niet vergeet de hoofdtelefoon los te koppelen voordat u deze schoonmaakt.
 • Verwijder de oorkussens en veeg ze af met een doek. Als ze bijzonder vuil zijn, kunt u een milde zeep- en wateroplossing gebruiken. Spoel ze goed af en laat ze aan de lucht drogen voordat je ze weer op de koptelefoon plaatst.
 • Als je hebt hoofdtelefoon waarvan de oorschelpen eraan zijn bevestigd , moet u voorzichtiger zijn. Dompel ze niet onder in water, omdat dit de elektronica kan beschadigen. Veeg ze in plaats daarvan af met een vochtige doek en laat ze aan de lucht drogen.
 • Het schoonmaken van de hoekjes en plooien kan een beetje lastig zijn, omdat vuil en puin gemakkelijk vast kunnen komen te zitten. Een zachte en droge tandenborstel kan helpen om vuil of puin te verwijderen. Pas op dat u niet te veel druk uitoefent, omdat u de hoofdtelefoon kunt beschadigen.
 • Als je je koptelefoon grondiger wilt reinigen, begin dan met het verwijderen van eventuele afneembare onderdelen, zoals oorschelpen of hoofdbanden. Als uw hoofdtelefoon een draad heeft die de twee oorschelpen verbindt, pas dan op dat u er niet te hard aan trekt, want deze is meestal met breekbare plastic drukknopen aan de oorschelpen bevestigd. Nadat u alle afneembare onderdelen hebt verwijderd, veegt u ze af met een wattenstaafje of wattenstaafje gedrenkt in 70% isopropylalcohol. Laat alles volledig aan de lucht drogen voordat je je koptelefoon weer in elkaar zet.
 • Als je een headset met microfoon hebt, is deze moeilijker schoon te maken. De microfoon kan gemakkelijk vuil worden en het kan moeilijk zijn om al het vuil en puin te verwijderen. Om de microfoon schoon te maken, heb je een klein borsteltje nodig, zoals een tandenborstel. Veeg vuil of vuil voorzichtig weg en zorg ervoor dat u eventuele ophoping rond de microfoon verwijdert.
 • Nadat al het vuil en vuil is verwijderd, gebruikt u een droge doek om de hoofdtelefoon af te vegen. Indien nodig kunt u een licht bevochtigde doek met gedestilleerd water gebruiken. Gebruik geen reinigingsmiddelen of oplosmiddelen, aangezien deze de coating op de hoofdtelefoon kunnen beschadigen.
 • Laat de hoofdtelefoon aan de lucht drogen voordat u hem gebruikt. Als u resten opmerkt, herhaalt u het reinigingsproces totdat het weg is.

Hoe verschillende soorten oorschelpen schoon te maken?

 Hoe verschillende soorten oorschelpen schoon te maken?

Verschillende soorten hoofdtelefoons hebben verschillende soorten oorschelpen.

 • Het meest voorkomende type is de leren oorschelp. Om een ​​leren oorschelp schoon te maken, heb je een zachte en droge doek nodig. Indien nodig kunt u een licht bevochtigde doek met gedestilleerd water gebruiken. Gebruik geen reinigingsmiddelen of oplosmiddelen, aangezien deze de coating op de hoofdtelefoon kunnen beschadigen.
 • Voor het reinigen van een velours oorschelp heb je een zachte en droge doek nodig. Als de oorschelp erg vuil is, kun je een licht bevochtigde doek met gedistilleerd water gebruiken. Wrijf zachtjes over de getroffen gebieden totdat ze schoon zijn. Maak het velours niet nat en houd het niet onder stromend water, omdat dit de hoofdtelefoon kan beschadigen.
 • Om een ​​mesh oorschelp schoon te maken, heb je een zachte en droge doek nodig. Als de oorschelp erg vuil is, kun je een licht bevochtigde doek met gedistilleerd water gebruiken. Wrijf zachtjes over de getroffen gebieden totdat ze schoon zijn. Maak het gaas niet nat en houd het niet onder stromend water, omdat dit de hoofdtelefoon kan beschadigen.

Gids voor het reinigen van oordopjes

 Gids voor het reinigen van oordopjes

Het schoonmaken van oordopjes is iets anders dan het schoonmaken van koptelefoons, omdat je moet oppassen dat je de kwetsbare delen van de oordopjes niet beschadigt. Om de oordopjes schoon te maken heb je een wattenstaafje of een zachte en droge tandenborstel nodig. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het reinigen van uw oordopjes:

Stap 1: Verwijder al het vuil

De eerste stap is om zichtbaar vuil van de hoofdtelefoon en oordopjes te verwijderen. Gebruik een zachte en droge doek om de hoofdtelefoon en oordopjes schoon te vegen. Indien nodig kunt u een licht bevochtigde doek met gedestilleerd water gebruiken. Zorg ervoor dat er geen water in de oordopjes komt.

Stap 2: Reinig het luidsprekergaas

De volgende stap is het reinigen van het luidsprekergaas. Dit is het deel van de koptelefoon of oordopjes die geluid afgeven . Gebruik een wattenstaafje of een zachte en droge tandenborstel om het schoon te maken. Borstel voorzichtig al het vuil weg dat in het gaas vastzit.

Stap 3: Maak de oordopjes schoon

De volgende stap is het reinigen van de oordopjes. Gebruik hiervoor een wattenstaafje of een zachte en droge tandenborstel. Borstel voorzichtig alle vuil weg dat vastzit in de oordopjes. Zorg ervoor dat er geen water in de oordopjes komt.

Om je oordopjes grondiger te reinigen, begin je met het verwijderen van de oordopjes. Als uw oordopjes van het type zijn dat in uw gehoorgang past, zorg er dan voor dat u het kleine schuimrubberen of siliconen hulsje niet verliest waardoor ze goed op hun plaats blijven.

Gebruik na het verwijderen van de oordopjes een wattenstaafje of wattenstaafje gedrenkt in 70% isopropylalcohol om het rooster van elk oordopje schoon te maken. Laat ze volledig aan de lucht drogen voordat u ze weer in elkaar zet.

Stap 4: Droog de oordopjes

Als u klaar bent met het schoonmaken van de oordopjes, moet u ze volledig afdrogen. Gebruik een zachte en droge doek om de hoofdtelefoon en oordopjes schoon te vegen. Indien nodig kunt u een licht bevochtigde doek met gedestilleerd water gebruiken. Zorg ervoor dat er geen water in de oordopjes komt.

Stap 5: Desinfecteren

Je kunt je koptelefoon en oordopjes ook desinfecteren om ze bacterievrij te houden. U kunt dit doen door ze af te vegen met 70% isopropylalcohol.

Gebruik een wattenstaafje of wattenstaafje om de alcohol rechtstreeks op het gaasrooster aan te brengen en zorg ervoor dat er geen vocht in de behuizing van de hoofdtelefoon komt. Laat ze volledig aan de lucht drogen voordat je ze opnieuw gebruikt.

Hoe AirPods en AirPods Pro schoon te maken

 Hoe AirPods en AirPods Pro schoon te maken

Er is een specifieke manier om uw AirPods en AirPods Pro om ervoor te zorgen dat u ze niet beschadigt.

 • Begin met het losmaken van de oordopjes van de stelen van uw AirPods Pro.
 • Gebruik vervolgens een droog wattenstaafje om vuil van het gaas op elke stengel te verwijderen. Als u ophoping in het luidsprekerrooster ziet, gebruik dan een droge, zachte borstel om deze te verwijderen.
 • Zorg ervoor dat er geen vocht in de openingen komt.
 • Om de oordopjes schoon te maken, maakt u een wattenstaafje licht vochtig met zoet water en veegt u het oppervlak van de oordopjes voorzichtig schoon.
 • Gebruik geen scherpe voorwerpen of schurende materialen om uw AirPods of AirPods Pro schoon te maken.
 • Als u de oplaadcassette moet reinigen, gebruikt u een zachte en pluisvrije doek.
 • Voor hardnekkig vuil en vuil voeg je een beetje vers water toe aan de doek en droog je de doek volledig af voordat je je AirPods of AirPods Pro oplaadt.

Dingen die u moet vermijden bij het reinigen van hoofdtelefoons en oordopjes

 Dingen die u moet vermijden bij het reinigen van hoofdtelefoons en oordopjes

Bij het schoonmaken van je koptelefoon en oordopjes zijn er een paar dingen die je moet vermijden:

 • Gebruik geen schurende materialen om uw hoofdtelefoon of oordopjes schoon te maken. Dit omvat alles met een ruw oppervlak, zoals papieren handdoeken of tissues.
 • Gebruik geen scherpe voorwerpen om je koptelefoon of oordopjes schoon te maken. Dit omvat tandenstokers of andere voorwerpen die het oppervlak van uw hoofdtelefoon of oordopjes kunnen doorboren of beschadigen.
 • Gebruik geen reinigingsmiddelen op alcoholbasis voor uw hoofdtelefoon of oordopjes. Dit omvat ontsmettingsalcohol, die het oppervlak van uw hoofdtelefoon of oordopjes kan beschadigen.
 • Gebruik geen huishoudelijke schoonmaakmiddelen op uw koptelefoon of oordopjes. Dit omvat bleekmiddel, dat het oppervlak van uw hoofdtelefoon of oordopjes kan beschadigen.
 • Gebruik geen oplosmiddelen op uw hoofdtelefoon of oordopjes . Dit omvat aceton, dat het oppervlak van uw hoofdtelefoon of oordopjes kan beschadigen.

Conclusie

De beste manier om je koptelefoon en oordopjes schoon te maken is met een zachte, droge doek. Veeg het oppervlak van uw hoofdtelefoon of oordopjes voorzichtig af met een doek om vuil of vuil te verwijderen.

Indien nodig kunt u een milde zeep- en wateroplossing gebruiken om uw hoofdtelefoon of oordopjes schoon te maken. Spoel ze daarna goed af met schoon water.

Als u uw hoofdtelefoon en oordopjes regelmatig schoonmaakt, verlengt u hun levensduur en blijft ze goed werken.

Volg de tips in dit artikel om ervoor te zorgen dat je je koptelefoon en oordopjes op de juiste manier schoonmaakt, en dat je er jarenlang plezier van zult hebben. We hopen dat je dit artikel nuttig vond.

Als u vragen of opmerkingen heeft, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. We hopen dat je genoten hebt van deze blogpost. Als u vragen of opmerkingen heeft, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. Bedankt.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Zoeken naar gedetineerden: hoe u in elke staat gevangenis- en gevangenisgegevens kunt opzoeken
Zoeken naar gedetineerden: hoe u in elke staat gevangenis- en gevangenisgegevens kunt opzoeken
Uitzoeken of iemand in de gevangenis zit, is heel eenvoudig - bijna elke staat heeft een openbare, doorzoekbare database die u kunt gebruiken om mensen te vinden.
2500+ hondenbijschriften voor Instagram (2022) Grappig, schattig, verjaardag
2500+ hondenbijschriften voor Instagram (2022) Grappig, schattig, verjaardag
Dit artikel gaat over schattige hondenbijschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze Instagram-bijschriften voor honden bevatten citaten, grappige, verjaardags-, sneeuw-, wandel- en slimme bijschriften.
Gas Gas Gas Roblox ID-codes (2022): Manuel Song / Muziek
Gas Gas Gas Roblox ID-codes (2022): Manuel Song / Muziek
Bent u op zoek naar de Gas Gas Gas Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Gas Gas Gas Roblox-nummer (Manuel) ID-codes omvatten luide, originele, remix- en langzame versies.
Is D&D: Dark Alliance platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS, Xbox]
Is D&D: Dark Alliance platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is D&D: Dark Alliance platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Dungeons & Dragons: Dark Alliance wel of niet platformonafhankelijk beschikbaar zal zijn?
Sims 4 Ouderschap Cheats (november 2022) Ouderschapsvaardigheid
Sims 4 Ouderschap Cheats (november 2022) Ouderschapsvaardigheid
Dit artikel gaat over De Sims 4 ouderschap cheats (2022) voor pc, PS4, PS5 en Xbox One. Deze omvatten de kindertijd, karakterwaarde en cheat voor eigenschappen voor Sims 4.
Is Saints Row 4 platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4/5, Xbox]
Is Saints Row 4 platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4/5, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Saints Row 4 platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4/5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch (crossplay). Of Saints Row 4 al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
10 beste laptops voor studenten elektrotechniek in 2022
10 beste laptops voor studenten elektrotechniek in 2022
Op zoek naar de beste laptops voor studenten elektrotechniek in 2022? We hebben meer dan 40 laptops getest om laptops met hoge prestaties en draagbaar te vinden die onder het budget vallen.