Hoofd Kantoorproductiviteit Hoe maak je een factuur?

Hoe maak je een factuur?

27 mei 2020 Kantoorproductiviteit
Oosten. Lezen: 3 minuten

Als je aan freelancen doet, moet je klanten uiteindelijk om geld vragen. Facturering is essentieel - doe het niet, word niet betaald. In dit artikel bespreken we de kenmerken van een goede factuur en geven we je een voorbeelddownload.

Inhoud

Belangrijkste kenmerken van een factuur

Er zijn een aantal belangrijke kenmerken die ik u aanraad om op te nemen in uw facturen. Zo snel mogelijk betaald krijgen betekent geen ruimte laten voor verwarring bij de klant. Uw factuur moet direct ter zake komen en geen ruimte laten voor interpretatie.

FACTUUR
Uw allereerste taak is ervoor te zorgen dat de ontvanger precies weet naar wat voor soort document ze kijken. De meeste mensen doen dit door het woord INVOICE boven aan het document te tikken in een lettertype dat zo groot is dat het gewoon niet over het hoofd kan worden gezien.

Datum & Factuurnummer
Vermeld vervolgens de datum en een uniek factuurnummer. De datum laat u en de klant precies weten wanneer de factuur is verzonden - een handige referentie als uw betaling vertraging oploopt. Met een uniek factuurnummer kunt u specifiek verwijzen naar het document in uw administratie en in communicatie met uw klant.

Microsoft Word heeft een autotekstfunctie waarmee u een datumveld in een document kunt plaatsen. Dit datumveld wordt vervolgens bijgewerkt met de datum van vandaag telkens wanneer het document wordt geopend. Zorg ervoor dat u dit autotext-veld niet opneemt in facturen die digitaal (e-mail, enz.) naar een klant worden verzonden. Het maakt niet uit dat uw factuur zes weken oud is als de boekhouding elke keer dat ze het bestand bekijken de datum van vandaag ziet.

De afzender
Vermeld uw (of uw bedrijf) naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en faxnummer. Mochten er zich problemen voordoen, dan mag er geen twijfel bestaan ​​over hoe u contact met u kunt opnemen.

De ontvanger
Vermeld de naam en het adres van de persoon of organisatie die wordt gefactureerd. U kunt hier ook telefoon- en e-mailcontactgegevens opnemen.

Functieomschrijving
Ik neem graag een korte functiebeschrijving op in elke factuur - een algemene verklaring die de opdracht beschrijft die wordt omvat door de regelitems van de factuur. De boekhoudafdeling is misschien niet bekend met webontwikkelingsservices, php-programmering en grafisch ontwerp, maar een korte beschrijving met Ontwerp en ontwikkeling van een website voor de jaarlijkse campagne van Acme Company zou al hun vragen moeten beantwoorden.

Regelitems
Nu voor het vlees en de aardappelen. Vermeld elk afzonderlijk item waarvoor de klant wordt gefactureerd. Een typische factuur bevat een hoeveelheid, beschrijving, eenheidsprijs en regeltotaal op elke regel. Het regeltotaal is de eenheidsprijs vermenigvuldigd met de hoeveelheid.

Totalen
Maak ten slotte een lijst van het totale verschuldigde bedrag - de som van de totalen van elke regel. Als u belasting meetelt in dit totaal, moet u ook een apart vakje opnemen om aan te geven hoeveel belasting in rekening wordt gebracht.

De kleine lettertjes

Een aspect dat ik in deze voorbeeldfactuur heb weggelaten, zijn de kleine lettertjes. Het kan voor u nodig zijn om onder aan uw facturen diverse legalese op te nemen. Deze kleine lettertjes kunnen de specifieke voorwaarden van het contract bevatten waarvoor u een factuur verstrekt. Als dit nodig is, is het volledig aan jou om op te nemen aangezien (a) ik geen advocaat ben, en (b) het ver buiten het bestek van dit artikel valt.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Is Crusader Kings 3 platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS5, Xbox]
Is Crusader Kings 3 platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS5, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Crusader Kings 3 platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, Linux, Xbox-serie X/S, PS5 (crossplay). Of Crusader Kings 3 al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Sims 4 Objecten verplaatsen Cheats (november 2022) Overal plaatsen
Sims 4 Objecten verplaatsen Cheats (november 2022) Overal plaatsen
Dit is een gids over Sims 4 cheats verplaatsen objecten overal (2022). Cheatcodes om objecten te verplaatsen in Sims 4 worden hier besproken met het vergroten van een object en het tonen van verborgen objecten cheats.
10 beste gaming-oordopjes in november 2022 [geen latentie]
10 beste gaming-oordopjes in november 2022 [geen latentie]
Op zoek naar de beste gaming-oordopjes zonder latentie? Hier is de lijst met de beste draadloze oordopjes of oortelefoons voor gamen met verschillende budgetten.
10 Beste Surround Sound-koptelefoons in november 2022 [Goedkoop]
10 Beste Surround Sound-koptelefoons in november 2022 [Goedkoop]
Op zoek naar de beste surround sound koptelefoon in november 2022? Hier is de lijst met hoofdtelefoons die wordt geleverd met 5.1 & 7.1 surround sound voor de beste geluidskwaliteit.
10 beste Bluetooth-helmluidsprekers in november 2022 [met microfoon]
10 beste Bluetooth-helmluidsprekers in november 2022 [met microfoon]
Op zoek naar de beste bluetooth helmspeakers november 2022? We hebben 50+ helmen getest om de beste bluetooth-helmluidsprekers met microfoon onder het budget te vinden.
6700+ coole Xbox-gamertags-ideeën (2022): grappige, goede namen
6700+ coole Xbox-gamertags-ideeën (2022): grappige, goede namen
Dit artikel gaat over coole Xbox Gamertags-ideeën (2022). Deze goede Xbox-namen bevatten grappige gebruikersnamen, badass, girls, boys, unique, tryhard en creatieve gamertags.
ESO-fout 307 oplossen: opgestart vanaf server (2020)
ESO-fout 307 oplossen: opgestart vanaf server (2020)
We hebben de 'ESO Error 307: Booted From Server' op Elder Scrolls Online aangepakt en verholpen. Dit probleem is volledig verholpen in de aangegeven stappen.