Hoofd Fotografie Hoe u afbeeldingen in batch kunt wijzigen met IrfanView

Hoe u afbeeldingen in batch kunt wijzigen met IrfanView

30 mei 2020 Fotografie
Oosten. Lezen: 2 minuten

IrfanView is een gratis download die kan worden gebruikt om zeer snel een grote verzameling afbeeldingen te verkleinen.

Vorige week hebben we je geleerd hoe je batch afbeeldingen converteren tussen formaten met Image Magick . We kwamen erachter dat veel Lifehacker-lezers zijn partijdig bij IrfanView , dus we presenteren nu een vervolg: hoe u afbeeldingen in batch kunt wijzigen met IrfanView.

Inhoud

Download en installeer IrfanView

IrfanView is een gratis download. Pak het installatieprogramma van een van hun downloadspiegels en voer het uit.

Zoek uw afbeeldingen

Start IrfanView Thumbails en blader naar de map die de afbeeldingen bevat waarvan u het formaat wilt wijzigen.

 map afbeeldingen zoeken

Zodra u voorbeelden van uw afbeeldingen in het rechterdeelvenster ziet, selecteert u ze allemaal door CTRL ingedrukt te houden en op A te drukken. Zodra uw afbeeldingen zijn geselecteerd, start u het batchconfiguratievenster door te klikken op Bestand → Batchdialoogvenster starten met geselecteerde bestanden...

 Start de batch

Configureer de batchgrootte wijzigen

Op dit punt zou u het dialoogvenster Batchconversie moeten zien. Met dit scherm selecteert u de locatie waar u de miniaturen wilt opslaan, voert u de maximale grootte van elke miniatuur in en voert u de kwaliteit van de resulterende afbeeldingen in.

 Het venster met batchconversie-instellingen

Klik onder Uitvoermap voor resultaatbestanden op de knop Bladeren en kies een map waarin u de verkleinde miniaturen wilt opslaan.

Klik onder Instellingen voor batchconversie op de knop Opties om de kwaliteit van de gewijzigde afbeeldingen in te stellen.

 Opties opslaan voor JPG en GIF

Klik vervolgens op de knop Geavanceerd. Gebruik het resulterende dialoogvenster om de grootte in te voeren waarnaar u uw afbeeldingen wilt verkleinen. Ik heb de lange zijde afgevinkt, 600″ ingevoerd en pixels gekozen. Met deze opties wordt het formaat van een reeks afbeeldingen correct gewijzigd, ongeacht of ze staand of liggend zijn georiënteerd. Ik hoefde geen van de andere opties te gebruiken, dus ik drukte op OK en keerde terug naar het dialoogvenster voor batchconversie.

 Geavanceerde instellingen voor alle afbeeldingen

Als je al die invoervelden en selectievakjes hebt doorlopen, is het nu tijd om je batch uit te voeren en het formaat van je afbeeldingen te wijzigen. Klik op de knop Start Batch en kijk hoe IrfanView aan het werk gaat.

 Statusvenster voor batchconversie

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

10 beste laptops voor animatie in november 2022 [2D, 3D, VR, AR]
10 beste laptops voor animatie in november 2022 [2D, 3D, VR, AR]
Op zoek naar de beste laptops voor animatie in november 2022? We hebben 48+ laptops getest om de beste laptop te vinden voor 2D-, 3D-, AR- en VR-animatie met verschillende budgetten.
Wordt Roblox in 2022 stopgezet? [Nepnieuws of echt?]
Wordt Roblox in 2022 stopgezet? [Nepnieuws of echt?]
Als je je afvraagt: 'Sluit Roblox in 2022 af?', dan ben je niet de enige. Veel gebruikers hebben contact met ons opgenomen met de vraag of dit echt of nepnieuws is. Lees dit artikel om te zien wat we hebben ontdekt.
3100+ trieste bijschriften voor Instagram (2022) Short, Love, Song
3100+ trieste bijschriften voor Instagram (2022) Short, Love, Song
Dit artikel gaat over de beste trieste bijschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze goede droevige Instagram-bijschriften omvatten kort, liefde, uiteenvallen, citaten, droevige liedjes en meer.
Moraal van het verhaal Roblox ID-codes (2022) Ashe Song / Music
Moraal van het verhaal Roblox ID-codes (2022) Ashe Song / Music
Bent u op zoek naar de Moral Of The Story Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Moral Of The Story-nummer/muziek (Ashe) Roblox-ID's bevatten originele, schone en remixversies.
Stap van de lijn Roblox ID-codes (2022) Yvngxchris & Tana
Stap van de lijn Roblox ID-codes (2022) Yvngxchris & Tana
Bent u op zoek naar de Get Off The Leash Roblox ID-codes (cy)? Zo ja, dan hebben we het hier! Get Off The Leash-nummer/muziek (Yvngxchris & Tana) Roblox-ID's bevatten originele, schone en remixversies.
https aka ms remoteconnect: wat het betekent en hoe het te repareren?
https aka ms remoteconnect: wat het betekent en hoe het te repareren?
Dit artikel gaat over https://aka.ms/remoteconnect or https aka ms remoteconnect account sign in not working (Microsoft). Wat deze fout betekent, hoe deze op te lossen.
Darkside Roblox ID-code (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Darkside Roblox ID-code (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Bent u op zoek naar Darkside Roblox ID-code 2022 (Alan Walker)? Zo ja, dan hebben we het hier! Darkside Roblox-nummer-ID-codes omvatten vol, luid, remix, cover en meer.