Hoofd Platformoverschrijdend Is Apex Legends platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

Is Apex Legends platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

 Is Apex Legends platformoverschrijdend in 2021? 10 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

Als het gaat om videogames, is platformonafhankelijk spelen een veelbesproken onderwerp. Cross-platform spelen is de mogelijkheid om competitieve wedstrijden te spelen met iemand op een ander platform. Dit omvat pc-spelers of PlayStation-consolegebruikers die tegen Xbox One-consoles spelen en vice versa.

In de wereld van vandaag is platformonafhankelijk spelen de norm. Met de meeste games die de afgelopen jaren op elk platform zijn uitgebracht, kun je competitieve wedstrijden spelen met spelers van andere platforms. Apex Legends is uitgekomen en is een enorme sensatie geworden onder gamers over de hele wereld, maar velen vragen zich af 'is Apex Legends in 2022 platformonafhankelijk?'

Deze blogpost beantwoordt die vraag voor je. Dus lees verder om erachter te komen.

Ook handig: Apex Legends Tier List (2022): personages, wapens

Inhoud

Apex Legends - Een snelle introductie

Apex Legends is een Battle Royale-game van Respawn Entertainment. De gameplay is net als de meeste andere Battle Royales, maar Apex Legends heeft enkele nieuwe elementen geïntroduceerd om het genre op te frissen voor spelers die er genoeg van worden. Apex biedt bijvoorbeeld meer verbeterde vaardigheden dan rivaliserende games waarmee gamers een voorsprong op hun tegenstanders hebben.

 Apex Legends - Een snelle introductie

Het is gratis om een ​​game te spelen die op 4 februari 2019 is uitgebracht. Er zijn geen microtransacties en het is beschikbaar voor alle platforms: Xbox One, PS4, PS5, pc, Nintendo Switch, IOS en Android (bèta).

Er zijn dagelijkse en wekelijkse uitdagingen beschikbaar om het spel lang interessant te houden. Er is zelfs een in-game valuta die je kunt verdienen door Apex Coins te spelen, die je gebruikt om nieuwe cosmetica te kopen.

Apex Legends heeft een aantal unieke gameplay-mechanica die het onderscheidt van andere Battle Royale-games. Maar is Apex Legends platformonafhankelijk? Kortom, het antwoord is soms ja en nee. Laten we dus ingaan op de details van het platformonafhankelijke spel van Apex Legends.

Is Apex Legends platformoverschrijdend in 2022?

Apex Legends is platformonafhankelijk compatibel, maar niet op alle platforms . Dit houdt in dat als je op een Xbox speelt, je het kunt opnemen tegen spelers op een PlayStation en vice versa. Pc-spelers zijn echter niet platformonafhankelijk met consolespelers; Pc-gamers kunnen alleen tegen andere pc-gamers spelen en console-gamers hebben dezelfde beperking.

 Is Apex Legends platformoverschrijdend in 2022?

Met andere woorden, er is geen toegangsdrempel als het gaat om het oppakken van je favoriete console en het duiken in Apex Legends.

Apex Legends heeft veel voordelen omdat het platformonafhankelijk is, en het is geweldig dat Respawn Entertainment de game voor iedereen heeft opengesteld. De voordelen zijn hieronder opgesomd:

 • Je mag tegen meer spelers spelen, dus er wachten veel nieuwe tegenstanders op je.
 • Meer variatie in game-ervaring voor alle spelers en niet alleen pc-gamers of console-gamers, enz.
 • Je hebt een grotere kans om je favoriete spelmodus te vinden omdat de spelerspool groter is. Als je het bijvoorbeeld erg leuk vindt om team deathmatch te spelen, dan is de kans groter dat het beschikbaar is.
 • Geen bedrog, want er is geen cross-platform tussen pc en Xbox of PlayStation.
 • Het is veel leuker omdat je zoveel opties hebt om van Apex Legends te genieten met andere spelers met verschillende vaardigheidsniveaus en voorkeuren.

Als je nu graag wilt weten met welk platform Apex Legends platformonafhankelijk is, kom dan maar door.

Ook gerelateerd: Is Call Of Duty: Warzone platformonafhankelijk in 2022?

Is Apex Legends platformonafhankelijke pc en Xbox One?

 Is Apex Legends platformonafhankelijke pc en Xbox One?

Nee, Apex Legends is geen platformonafhankelijke tussen pc en Xbox One. Hoewel Respawn Entertainment heeft gezegd dat ze van plan zijn deze functie te implementeren, is er geen tijdlijn, dus het kan zijn dat het helemaal nooit wordt geïmplementeerd of dat het lang duurt om dit te doen.

Als je op pc speelt, kun je alleen tegen andere pc-spelers spelen. Evenzo, als je op Xbox One speelt, kun je concurreren met PlayStation-consolespelers, maar niet andersom (tenzij je een applicatie van derden gebruikt vóór matchmaking).

Is Apex Legends platformonafhankelijke pc en PS4/PS5?

Het antwoord hierop is nee. Apex Legends heeft geen cross-play tussen pc en PS4/PS5. Dit betekent dat pc-spelers niet kunnen spelen tegen PlayStation-consolespelers en vice versa.

Als je met pc-spelers wilt spelen, moet je een applicatie van derden gebruiken om dit te doen voordat je gaat matchen.

Niemand weet zeker wanneer Respawn platformonafhankelijk spelen tussen pc en consoles mogelijk zal maken, aangezien het momenteel niet wordt ondersteund door een van de grote consoleplatforms of -netwerken zoals Xbox Live, PlayStation Network, Steam, enz. Wacht tot Respawn Entertainment iets aankondigt hierover voordat je geruchten gelooft.

Is Apex Legends platformonafhankelijk PS4/PS5 en Xbox One?

 Is Apex Legends platformonafhankelijke PS4/5 en Xbox One?

Ja, Apex Legends is platformonafhankelijk tussen PS4 of PS5 en Xbox One. Dit betekent dat je kunt spelen met iedereen die een PlayStation-console of een Xbox One heeft, ongeacht op welk platform ze zich bevinden, zolang het maar geen pc is.

Deze is misschien gemakkelijker in te stellen dan de andere, omdat alle consoles worden ondersteund door dezelfde netwerken zoals Xbox Live, PlayStation Network, enz.

Is Apex Legends platformonafhankelijk Android en iOS?

Ja, Apex Legends is platformonafhankelijk tussen Android en iOS. Dit betekent dat je kunt spelen met iedereen die een iPhone, iPad of een ander Android-apparaat heeft. Dus als je op Android speelt en je vriend op een iPhone, dan kun je zonder problemen tegen hem spelen.

Is Apex Legends platformonafhankelijke PS4 en PS5?

 Is Apex Legends platformonafhankelijke PS4 en PS5?

Ja, Apex Legends is platformonafhankelijk tussen PS4 en PS5. Dit betekent dat spelers met elkaar kunnen spelen, ongeacht op welke console ze zich bevinden. Dus om te spelen met je vriend die op PS4 of PS5 zit, hoef je geen nieuwe console te kopen.

Controleer ook: Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2022?

Is Apex Legends platformonafhankelijke Xbox One en Xbox Series X/S?

Ja, Apex Legends is platformonafhankelijk tussen Xbox One en de nieuwe Xbox Series X/S. Dit betekent dat spelers tegen of met elkaar kunnen spelen, ongeacht op welk platform ze spelen. Op deze manier zullen spelers niet in het nadeel zijn wanneer ze met andere mensen spelen.

Veel Gestelde Vragen

1. Wat zijn royale gevechtsspellen?

Royale-gevechtsspellen zijn een genre van videogames dat een online multiplayer-shooter is met overlevingselementen. Spelers moeten als een team werken om andere teams te verslaan en te overleven tegen sterkere vijanden.

2. Wat betekent platformonafhankelijk?

Cross-Platform betekent dat je de game met iedereen kunt spelen, ongeacht op welk platform ze zich bevinden. Dit betekent dat je kunt spelen met pc-spelers, Xbox One-spelers en PlayStation-consolespelers.

3. Wat betekent kruisprogressie?

Cross-Progression verwijst naar het kunnen dragen van vooruitgang van het ene platform naar het andere. Als je bijvoorbeeld op Xbox One speelt en om wat voor reden dan ook wilt overstappen naar pc of PSN, dan wordt je voortgang opgeslagen, zodat je, als je later terugkomt, niet het gevoel hebt helemaal opnieuw te moeten beginnen.

4. Is Apex Legends cross-progressie?

Nee, Apex Legends is geen cross-progressie. Dit betekent dat als je op Xbox One speelt en om welke reden dan ook wilt overschakelen naar pc of PSN, je voortgang verloren gaat bij het wisselen van platform.

5. Op welke platforms is Apex Legends beschikbaar?

Apex Legends is momenteel beschikbaar op pc, Xbox One, PlayStation Console, iOS en Android.

6. Is Apex Legends generatieoverschrijdend?

Ja, Apex Legends is generatieoverschrijdend. Dit betekent dat als je PS4 gebruikt, je kunt spelen met of tegen mensen die de nieuwe PS5 gebruiken.

7. Waarom is Apex Legends zo populair?

Apex Legends is populair omdat het een gratis te spelen spel is dat voortdurend wordt bijgewerkt met nieuwe inhoud. De game is ook gemakkelijk op te pikken en te spelen, maar heeft toch voldoende diepgang om spelers urenlang verslaafd te houden.

8. Hoeveel spelers kunnen samen Apex Legends spelen?

De teamgrootte van Apex Legends is drie spelers. Dit betekent dat je twee andere vrienden nodig hebt om met je te spelen of in de rij te staan ​​voor een matchmaking-spel.

Bekijk meer: Is Sea of ​​Thieves platformoverschrijdend in 2022?

Conclusie

Apex Legends is een van de meest populaire en leuke spellen om te spelen. Het zal zeker veel leuker zijn om te spelen als Respawn Entertainment erin slaagt om de game in toekomstige updates platformonafhankelijk te maken tussen alle platforms.

Dus tot die tijd moet je vrienden vinden die op hetzelfde platform spelen als jij of applicaties van derden gebruiken voor cross-platform matchmaking (als je op pc speelt).

We hopen dat ons artikel van vandaag over 'Is Apex Legends platformonafhankelijk in 2022?' heeft u geholpen meer te weten te komen over Apex Legends en of het platformonafhankelijk is. Als je nog vragen hebt of je mening wilt delen, laat dan hieronder een reactie achter.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Illusion Connect Tier List (november 2022) Beste personages
Illusion Connect Tier List (november 2022) Beste personages
Dit artikel gaat over de Illusion Connect-laaglijst (2022). Het gaat over wat elke laag is en rangschikt de karakters van sterk naar zwak (beste karakters).
Injustice 2 Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
Injustice 2 Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
Dit artikel gaat helemaal over de Injustice 2-niveaulijst (2022). De beste personages in het spel zijn in niveaus gesorteerd, zodat je gemakkelijk de juiste kunt vinden voor je behoeften.
It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022): Parry Gripp Song
It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022): Parry Gripp Song
Bent u op zoek naar de It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! It's Raining Tacos Roblox-nummer (Parry Gripp) ID-codes bevatten originele en remixversies.
10 beste Thunderbolt-laptops in november 2022 [Thunderbolt 3 & 4]
10 beste Thunderbolt-laptops in november 2022 [Thunderbolt 3 & 4]
Op zoek naar de beste Thunderbolt-laptops in 2022? We hebben 50+ laptops getest om de beste laptop met Thunderbolt 3 & 4 te vinden voor gamers en professionals met verschillende budgetten.
Bad Child Roblox ID-codes (2022) Tones and I Song / Music
Bad Child Roblox ID-codes (2022) Tones and I Song / Music
Bent u op zoek naar de Bad Child Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Bad Child-nummer/muziek (Tones en I) Roblox-ID's bevatten originele, remix- en langzame versies.
Een draadloos netwerk met een wachtwoord beveiligen met de Linksys WRT-54G
Een draadloos netwerk met een wachtwoord beveiligen met de Linksys WRT-54G
Instructies voor het instellen van wachtwoordbeveiliging op uw WRT-54G-aangedreven wifi-netwerk.
10 beste laptops voor technische studenten in november 2022
10 beste laptops voor technische studenten in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor technische studenten in november 2022? We hebben meer dan 40 laptops getest om de beste draagbare en goedkope laptops voor technische studenten te vinden.