Hoofd Platformoverschrijdend Is Ark: Survival platformoverschrijdend geëvolueerd in 2022? [PC, PS4/5, Xbox]

Is Ark: Survival platformoverschrijdend geëvolueerd in 2022? [PC, PS4/5, Xbox]

 Is Ark: Survival platformoverschrijdend geëvolueerd in 2022? [PC, PS4/5, Xbox] 8 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

Ark: Survival Evolved is een spel dat al geruime tijd bestaat. Het werd oorspronkelijk uitgebracht op Linux, Windows, macOS, Xbox One en Playstation 4 in 2017 en daarna voor Android, IOS en Nintendo Switch in 2018. Het is een overlevingsspel dat spelers naar een eiland brengt vol met dinosaurussen en andere gevaren. .

Een vraag die veel mensen hebben is 'is Ark platformonafhankelijk in 2022?' In dit artikel wordt besproken of Ark: Survival Evolved met vrienden op verschillende platforms kan worden gespeeld. Dus bereid je voor op het antwoord!

Cross-Platform betekent dat spelers verbinding kunnen maken en het spel samen op verschillende apparaten kunnen spelen. Als je vriend bijvoorbeeld op een pc speelt en jij op een Xbox One, dan zouden jullie allebei samen moeten kunnen spelen.

Inhoud

Ark: Survival Evolved - Een snelle introductie

Ark: Survival Evolved is een massaal overlevingsspel voor meerdere spelers waarin de speler in de wereld moet overleven door wapens te maken om zich te verdedigen tegen gevaarlijke dinosaurussen en andere spelers. De game bevat veel verschillende soorten omgevingen, van woestijnen tot oerwouden.

 Ark: Survival Evolved - Een snelle introductie

Er zijn momenteel 176 soorten dinosaurussen en meer dan 100 soorten wapens in het spel. De speler kan overal op een kaart verkennen, die 50 km bij 50 km groot is (ongeveer 30 mijl breed) terwijl hij vecht tegen honger, dorst, weerseffecten zoals zandstormen of zware regenval, verwondingen door dieren en andere spelers.

De wereld omvat grotten om speleologie in te gaan die waardevolle bronnen kunnen bevatten, zoals metaalerts voor het smeden van pantsers en messen uit steen. Deze gevaarlijke grotten zijn de thuisbasis van enkele agressieve wezens, waaronder gigantische spinnen met webschietcapaciteiten, onder andere Araneo's genaamd.

De rage voor dit spel heeft ervoor gezorgd dat het enorm populair is geworden en de ontwikkelaars hebben extra servers toegevoegd voor spelers van over de hele wereld. Daarom rijst de vraag: is Ark platformonafhankelijk? Veel spelers willen met hun vrienden op verschillende spelplatforms spelen.

Ook handig: Coole ARK-stamnamen (2022)

Is Ark: Survival platformoverschrijdend geëvolueerd in 2022?

Ja, Ark is platformonafhankelijk compatibel, maar het is niet platformonafhankelijk voor alle platforms . Ark is alleen platformonafhankelijk voor iOS- en Android-spelers of Xbox- en pc-spelers. Het is niet compatibel met consoles zoals Playstation of Xbox One vanwege de beperkingen van elke console.

 Is Ark: Survival platformoverschrijdend geëvolueerd in 2022?

Er zijn veel voordelen van platformonafhankelijk spelen, waaronder:

 • Een van de belangrijkste voordelen is dat het helpt om middelen te besparen voor een ontwikkelaar, omdat ze geen aparte builds voor hun game hoeven te maken om meerdere platforms en consoles te ondersteunen (wat duur kan zijn).
 • De gameplay-ervaring is ook verbeterd omdat het aantal spelers op elke server wordt verhoogd.
 • Het is gemakkelijker om nieuwe spelers te krijgen en bestaande te behouden omdat meer mensen met ze kunnen spelen.
 • Bestaande gebruikers van meerdere platforms kunnen een game gaan spelen die ze nog niet eerder speelden als deze cross-platforming ondersteunt, wat de ontwikkelaar ten goede komt door meer spelers te krijgen.
 • Het verkort ook de ontwikkeltijd, wat betekent dat fans nieuwe updates eerder zien dan bij games die zich richten op slechts één platform of console. Dit is de reden waarom de meeste gamers willen dat Ark Survival Evolved platformonafhankelijk is, zodat ze met andere spelers op verschillende platforms kunnen spelen zonder in het nadeel te zijn.

Lees verder voor meer informatie over het type platforms waarop Ark platformonafhankelijk is.

Is Ark platformonafhankelijk Android en iOS?

Ja, Ark Survival is platformonafhankelijk voor iOS- en Android-apparaten. Dit betekent dat je op Android kunt spelen en vervolgens kunt overschakelen naar iOS of vice versa. Als je vriend op zijn Android-apparaat speelt, kun je ook overschakelen naar je iOS-apparaat en toch met hem spelen.

Dit nieuws is een opluchting voor iedereen die een Android-apparaat heeft en met zijn vrienden wil spelen op iOS of vice versa.

Is Ark platformonafhankelijke Xbox One en pc?

 Is Ark Cross-Platform Xbox One en Windows 10 pc-versie?

Ja, Ark Survival Evolved is platformonafhankelijk voor de Xbox One- en Windows 10 pc-versies. Dit betekent dat Xbox One- en Windows 10 pc-spelers met elkaar kunnen spelen.

Ook gerelateerd: Is Stardew Valley platformoverschrijdend in 2022?

Is Ark platformonafhankelijke Xbox en PS4?

Nee, Ark: Survival Evolved is geen platformonafhankelijke game tussen consoles - wat betekent dat het niet werkt op verschillende platforms zoals Playstation- of Xbox-gamesystemen. Als je Ark: Survival Evolved op verschillende consoles wilt spelen, moet je de game kopen voor de console waarop je wilt spelen.

Is Ark platformonafhankelijk PS4/PS5 en pc?

 Is Ark platformonafhankelijke PS4 en pc?

Nee, tot nu toe is er geen aankondiging dat Ark een platformonafhankelijke game is voor PlayStation (PS4, PS5) en pc. Dit betekent dat als het je doel is om Ark op PS en pc te kunnen spelen, je de game voor beide platforms moet kopen.

Is Ark platformonafhankelijk Xbox en mobiel?

Nee, Ark is niet platformonafhankelijk tussen Xbox en mobiel. Dit komt omdat Xbox een console is die op Windows draait, terwijl mobiele apparaten handheld zijn en op Android draaien.

Er zijn geen plannen voor Ark om cross-platform Xbox en Mobile te zijn, omdat het op dit moment een aanzienlijke herstructurering van de basiscode zou vereisen.

Is Ark platformonafhankelijk PS5 en mobiel?

Nee, Ark is geen platformonafhankelijke PS5 en mobiel. Dit komt omdat het PlayStation Network (PSN) een andere versie van PHP gebruikt dan Android-apparaten.

Controleer ook: Is Rainbow Six Siege platformoverschrijdend in 2022?

Is Ark platformonafhankelijke PS4 en Nintendo Switch?

 Is Ark platformonafhankelijke PS4 en Nintendo Switch?

Het antwoord op deze vraag is 'NEE'. Ark is niet platformonafhankelijk tussen PS4 en Nintendo Switch omdat Sony en Nintendo concurrenten zijn en de twee consolefabrikanten verschillende architecturen hebben. Ook is Ark niet platformonafhankelijk voor Xbox One en Switch.

Veel Gestelde Vragen

1. Is Ark platformonafhankelijk voor alle platforms?

Nee, Ark is alleen platformonafhankelijk voor iOS- en Android-spelers of Xbox en Windows-pc. Dit betekent dat om Ark op de Xbox, Playstation of Nintendo Switch te spelen, je het voor dat platform moet kopen.

2. Wat als ik Ark wil spelen op PS4/PS5 en pc?

Als je Ark op PlayStation-, Xbox- of Nintendo Switch-apparaten wilt spelen, dan is het antwoord nee. Je moet het voor beide platforms kopen om dit te doen.

3. Wordt Ark in 2022 platformonafhankelijk?

Het zal afhangen van de ontwikkelaars van het spel. Sommigen kiezen ervoor om het platformonafhankelijk te maken, terwijl anderen dat niet doen. De mogelijkheid is er echter, wat betekent dat je Ark zeker moet proberen, want je weet nooit of ze voor die optie kiezen of niet.

4. Heb ik een voordeel als ik op pc speel en iemand anders op Xbox?

Nee, je hebt geen voordeel. Ark is een spel voor meerdere spelers, dus alle spelers spelen volgens dezelfde regels en ze kunnen op geen enkele manier een oneerlijk voordeel behalen ten opzichte van andere spelers.

5. Hoeveel Ark-servers zijn er?

Er zijn honderden servers, dus u zou er gemakkelijk een moeten kunnen vinden die voor u werkt.

6. Ik kom uit Europa, kan ik met mensen uit andere delen van de wereld spelen?

Ja, dat kan. Er zijn servers voor verschillende delen van de wereld, dus je kunt er gemakkelijk een vinden die voor jou werkt.

7. Wat als ik Ark wil spelen met mijn vriend die een ander platform heeft?

Als je wilt spelen met je vriend die een ander platform heeft, dan moet je Ark voor beide platforms kopen. Zo speel je zonder problemen samen op dezelfde server.

8. Kan ik Ark op mijn telefoon spelen?

Ja, je kunt Ark op je telefoon spelen. De game is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

9. Ik wil Ark niet kopen voor twee platforms. Is er een andere manier?

Helaas niet. Om met iemand te spelen die een ander platform heeft, moet je Ark voor beide platformen kopen.

11. Waarom willen spelers dat Ark platformonafhankelijk is?

Spelers willen dat Ark platformonafhankelijk wordt omdat het de gameplay-ervaring voor iedereen zou verbeteren. Het zou het ook gemakkelijker maken om nieuwe spelers te krijgen en bestaande te behouden.

12. Als een game platformonafhankelijk is, betekent dit dan dat het cross-progressie is?

Nee, cross-platform en cross-progressie zijn twee verschillende dingen. Cross-platform betekent dat je kunt spelen met mensen die een ander platform hebben. Cross-progressie betekent dat je je voortgang van het ene platform naar het andere kunt overbrengen.

Bekijk meer: Is Overwatch platformoverschrijdend in 2022?

Conclusie

Ark is platformonafhankelijk voor iOS en Android, Xbox One en Windows-pc. Ark: Survival Evolved is momenteel niet platformonafhankelijk voor andere platforms. We hopen dat dit nuttig was voor degenen die nieuwsgierig zijn naar 'Is Ark platformonafhankelijk in 2022?' Dit artikel zal worden bijgewerkt met nieuwe informatie zodra deze beschikbaar is. Dus blijf op de hoogte.

Bedankt voor het lezen van deze blogpost. we hopen dat je het nuttig vond, en als je vragen hebt, laat ze dan alsjeblieft achter in de reacties hieronder.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Mind Brand Roblox ID-codes (2022) Maretu-nummer / muziek-ID's
Mind Brand Roblox ID-codes (2022) Maretu-nummer / muziek-ID's
Bent u op zoek naar de Mind Brand Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Mind Brand-nummer/muziek (Maretu) Roblox-ID's bevatten originele, Engelse cover-, vertraagde, reverb- en remixversies.
The World Revolving Roblox ID-codes (2022) Toby Fox Song-ID's
The World Revolving Roblox ID-codes (2022) Toby Fox Song-ID's
Bent u op zoek naar de World Revolving Roblox ID-codes (cy)? Zo ja, dan hebben we het hier! The World Revolving song/music (Toby Fox) Roblox ID's bevatten originele, lyrische versie, cover en remixversies.
Is Call of Duty: Modern Warfare platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox]
Is Call of Duty: Modern Warfare platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Call of Duty: Modern Warfare platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Call of Duty: Modern Warfare al dan niet platformonafhankelijk beschikbaar zal zijn?
Jingle Bell Rock Roblox ID-codes (2022) Nummers / muziek-ID's
Jingle Bell Rock Roblox ID-codes (2022) Nummers / muziek-ID's
Bent u op zoek naar de Jingle Bell Rock Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Jingle Bell Rock-nummer/muziek Roblox-ID's bevatten volledige, remix- en originele versies.
10 beste laptops onder $ 700 in november 2022 [144 Hz-weergave]
10 beste laptops onder $ 700 in november 2022 [144 Hz-weergave]
Dit is de top 10 van beste laptops onder de $700 voor gaming en andere activiteiten, zorgvuldig geselecteerd door onze redacteuren. Ontdek waarom dit enkele van de beste aankopen van 2022 zijn!
Sims 4 Carrière Cheats (november 2022) Promotie, uitvoering
Sims 4 Carrière Cheats (november 2022) Promotie, uitvoering
Deze lijst van Sims 4 carrière cheats (2022) bevat alle carrière promotie cheats, cheats voor het toevoegen of verwijderen van carrières, en Sims 4 werk prestatie cheats.
Hoe .7z-bestanden te openen
Hoe .7z-bestanden te openen
.7z-bestanden zijn gecomprimeerde archiefbestanden die lijken op zip-bestanden. Ze zijn afkomstig van de Windows-archiveringssoftware 7-zip en kunnen worden geopend door zowel 7-Zip als a