Hoofd Platformoverschrijdend Is Astroneer Cross-Platform in 2022? [PC, PS5, Xbox, PS4]

Is Astroneer Cross-Platform in 2022? [PC, PS5, Xbox, PS4]

  Is Astroneer Cross-Platform in 2022? [PC, PS5, Xbox, PS4] 19 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

Waarom speel je videogames? Is het voor een gevoel van voldoening, om je krachtig te voelen of om contact te maken met andere mensen? Wat dacht je van alle drie! Cross-platform gaming biedt de mogelijkheid om van je favoriete games te genieten, ongeacht het apparaat van je vrienden.

Dit biedt niet alleen gemak voor gamers, maar het helpt ontwikkelaars ook om hun publiek te vergroten, omdat meer spelers toegang hebben tot hun games op verschillende apparaten. Ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om platformonafhankelijk te gaan naarmate meer mensen vertrouwd raken met gamen op verschillende apparaten. Er zijn echter enkele nadelen, zoals hogere kosten en verlies van controle.

In dit artikel zullen we het hebben over Astroneer met betrekking tot platformonafhankelijke gameplay. Het is een indie, open-wereld ruimteverkenningsspel. Als je het al speelt of van plan bent om het te spelen, dan heb je jezelf misschien al afgevraagd: 'Is Astroneer platformonafhankelijk in 2022?'. Dus blijf lezen om die vraag en andere gerelateerde onderwerpen te behandelen.

Ook handig: Is Need For Speed ​​Heat platformoverschrijdend in 2022?

Inhoud

Astroneer - Een snelle introductie

Astroneer is een indie-sandbox-survivalgame waarin je een procedureel gegenereerde wereld verkent, middelen verzamelt en bases bouwt. Het kan worden omschreven als een mix van Minecraft en No Man's Sky. De gameplay is uniek en het gaat niet alleen om het doden van vijanden of het verzamelen van buit.

  Astroneer - Een snelle introductie

In plaats daarvan zijn er geen 'vijanden' om te bestrijden, maar uitdagingen zoals lage zuurstofniveaus, extreme temperaturen en zones met beperkte zwaartekracht. De speler verkent de planeten in de melkweg terwijl hij naar grondstoffen zoekt en nieuwe items maakt om te helpen overleven tijdens zijn zoektocht.

Het bevat ook multiplayer waar spelers kunnen samenwerken of tegen elkaar kunnen strijden om waardevolle materialen van deze planeten te verkennen en te oogsten. Hoewel het erg glitchy is, maakt deze multiplayer-optie voor 1-4 spelers het ideaal voor spelers die graag online met vrienden spelen.

System Era Software nam de taak op zich om het zowel te ontwikkelen als te publiceren. Het werd uitgebracht in 2019 voor pc, PS4 en Xbox One, en later in 2022 werd het ook uitgebracht op Nintendo Switch.

Nu we weten wat voor soort spel Astroneer is, gaan we verder om erachter te komen of het platformonafhankelijk is of niet.

Is Astroneer Cross-Platform in 2022?

Ja, Astroneer is platformonafhankelijk in 2022, maar slechts gedeeltelijk . Cross-compatibiliteit is ingeschakeld op pc en Xbox One, maar niet op PS4. Dit betekent dat Xbox One- en pc-spelers met elkaar kunnen communiceren in Astroneer; PS4-spelers maken geen deel uit van dit ecosysteem.

Hetzelfde geldt voor Nintendo Switch. Hoewel het de nieuwste toevoeging is aan de lijst met platforms waarop Astroneer beschikbaar is, hebben ontwikkelaars er geen cross-play in geïntroduceerd.

  Is Astroneer Cross-Platform in 2022?

Er zijn veel voordelen aan games die platformonafhankelijke functionaliteit ondersteunen. Toch kan het voor ontwikkelaars een vervelende taak zijn om cross-play te implementeren. Enkele voorwaarden om een ​​game platformonafhankelijk te maken zijn:

  • De game moet tegelijkertijd op meer dan één platform worden uitgebracht of er moet op zijn minst een gelijktijdige lancering van elke versie van de game op verschillende platforms plaatsvinden. Anders zou het moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat alle spelers dezelfde softwareversie van het spel gebruiken, wat kan leiden tot conflicterende situaties.
  • Ontwikkelaars moeten ervoor zorgen dat de introductie van cross-play de gamekwaliteit op alle platforms niet in gevaar brengt.
  • Er zou een dedicated server moeten zijn om de belasting van al het verkeer dat cross-play naar het spel zal brengen te dragen. Dit is nodig om latentie en glitches te voorkomen.
  • Game-ontwikkelaars moeten met andere factoren omgaan, zoals besturingsschema's, invoerconverters, enz., voordat ze aan de slag gaan met platformonafhankelijk.

Astroneer is over het algemeen een uniek en boeiend spel dat terecht positief is ontvangen door de gamers. Raadpleeg onze FAQ-sectie om er meer over te weten.

Ook gerelateerd: Is The Crew 2 platformoverschrijdend in 2022?

Is Astroneer platformonafhankelijke pc en PS4/PS5?

  Is Astroneer platformonafhankelijke pc en PS4?

Momenteel is Astroneer niet platformonafhankelijk tussen pc en PS4 of PS5. Dus als je een PS4 bezit, kun je niet communiceren met iemand die op een pc speelt. Hetzelfde geldt ook voor pc-spelers.

Het kan voor beide partijen teleurstellend zijn, want als spelers uit een van deze ecosystemen willen communiceren op Astroneer, zullen ze hun spelplatform moeten veranderen.

Is Astroneer platformonafhankelijke Xbox One en pc?

Ja! Astroneer is platformonafhankelijk tussen Xbox One en pc. Dit betekent dat spelers van beide (Xbox One- en pc-)platforms mogen strijden tijdens het spelen van Astroneer.

Dit komt omdat, voor Astroneer, ontwikkelaars speciale servers leverden om cross-play tussen Xbox One en pc mogelijk te maken, en er werd geen ander platform onder de paraplu genomen.

Is Astroneer platformonafhankelijk PS4/PS5 en Xbox One?

  Is Astroneer platformonafhankelijke PS4 en Xbox One?

Nee! Helaas is Astroneer niet platformonafhankelijk tussen PS4/PS5 en Xbox One. Dit houdt in dat als je met PS4 speelt, je op Astroneer geen verbinding kunt maken met de speler die Xbox One gebruikt om deze game te spelen.

Astroneer spelen op meerdere platforms zou voordelig zijn voor zowel gamers als ontwikkelaars, maar het introduceren van cross-play in een game is soms niet de moeite waard voor de ontwikkelaars.

Is Astroneer platformonafhankelijke PS5 en PS4?

Nee, Astroneer is niet platformonafhankelijk tussen PS5 en PS4, wat betekent dat gamers die PS5 of PS4 gebruiken Astroneer niet samen kunnen spelen.

Ook voor degenen die zich afvragen of je Astroneer op PS5 kunt spelen, is dat een ja. Dat is mogelijk, maar zorg ervoor dat u uw systeem bijwerkt. De PS5-versie van Astroneer zal ook enkele functies missen in vergelijking met de PS4-versie.

Is Astroneer platformonafhankelijke Nintendo Switch en pc?

  Is Astroneer platformonafhankelijke Nintendo Switch en pc?

Een antwoord daarop zou een nee zijn. Vanaf 2022 is Astroneer niet platformonafhankelijk tussen Nintendo Switch en pc. Dus als je een pc hebt, kun je Astroneer niet spelen met iemand die Nintendo Switch bezit en omgekeerd.

Dit komt omdat Astronner niet volledig platformonafhankelijk is. Switch-spelers kunnen alleen met andere Switch-spelers spelen.

Nintendo Switch is de nieuwste toevoeging aan de platformbasis van Astroneer.

Controleer ook: Is PGA Tour 2K21 platformonafhankelijk in 2022?

Veel Gestelde Vragen

1. Wat zijn sandbox-spellen?

Een sandbox-game is een game waarin spelers vrij kunnen spelen met minimale hulp of beperkingen. Dit is anders dan de meeste games, die vaak de hoofdverhaallijn volgen (de campagne genoemd) of een reeks regels die moeten worden gevolgd. Deze spellen hebben geen doelen of doelstellingen en worden vaak softwarespeelgoed of niet-spellen genoemd.

2. Op welke platformen kan ik Astroneer spelen?

Astroneer werd in eerste instantie uitgebracht voor pc, Xbox One en PS4. Het is onlangs ook beschikbaar gemaakt op Nintendo Switch. Hoewel niet officieel, maar het is ook speelbaar op PS5. De versie op PS5 mist echter enkele functies. Al met al kun je Astroneer spelen op pc, Xbox One, PS4, PS5 en Nintendo Switch.

3. Wat is platformonafhankelijk gamen?

Cross-platform gaming stelt gamers in staat om met of tegen andere gamers te spelen, ongeacht het platform waarop ze spelen. Stel dat u bijvoorbeeld op Xbox One speelt; je kunt ook matchen met spelers van andere platforms als de game platformonafhankelijk is.

4. Is Astroneer platformonafhankelijk?

Ja, Astroneer is platformonafhankelijk, maar niet helemaal. Het kan hier een beetje verwarrend zijn. In Astroneer is cross-play alleen beschikbaar tussen Xbox One en pc. Afgezien van deze twee apparaten, mogen alle andere spelers alleen spelen met spelers die hetzelfde apparaat gebruiken.

5. Heeft Astoneer cross-progressie?

Ja, Astroneer heeft cross-progressie. Cross-progressie is de mogelijkheid om je game op een ander platform te blijven spelen als je tussen platforms wisselt.

6. Waarom willen spelers platformonafhankelijk gamen?

Cross-platform gaming stelt spelers in staat om verbinding te maken met een veel grotere spelersbasis, wat de kans vergroot om iemand te vinden om mee te spelen. Het stelt spelers ook in staat om contact te maken met vrienden die mogelijk op een ander platform spelen.

7. Heeft Astoneer meerdere generaties?

Ja, Astroneer heeft een generatieoverschrijdend karakter. Cross-generation verwijst naar de mogelijkheid om een ​​game te spelen met spelers die verschillende generaties consoles gebruiken.

8. Wat is het voordeel van platformonafhankelijk gamen?

Cross-platform gamen heeft veel voordelen. De meest voor de hand liggende is dat het spelers in staat stelt contact te maken met een veel grotere spelersbasis, wat de kans vergroot om iemand te vinden om mee te spelen. Bovendien kan het helpen de kosten van gamen te verlagen, omdat je een game één keer kunt kopen en op meerdere platforms kunt spelen.

Bekijk meer: Is Warface platformonafhankelijk in 2022?

Conclusie

Astroneer heeft een boeiend open-wereldontwerp dat zorgt voor een eindeloos diverse ervaring waarbij geen twee games ooit hetzelfde zijn. Spelers kunnen te voet of in hun op maat gemaakte voertuigen op verkenning gaan. Tegelijkertijd verzamelen ze middelen uit natuurlijke afzettingen of door planten en dieren om hen heen te oogsten.

Alles bij elkaar genomen is het een fantastisch sandbox-spel, maar het breidt cross-play uit tot slechts beperkte platforms. Je moet het in ieder geval eens proberen als je dat nog niet hebt gedaan.

Dat zou alles zijn voor 'Is Astroneer platformonafhankelijk in 2022?'. Blijf bezoeken voor discussie over soortgelijke onderwerpen!

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

10 beste laptops voor animatie in november 2022 [2D, 3D, VR, AR]
10 beste laptops voor animatie in november 2022 [2D, 3D, VR, AR]
Op zoek naar de beste laptops voor animatie in november 2022? We hebben 48+ laptops getest om de beste laptop te vinden voor 2D-, 3D-, AR- en VR-animatie met verschillende budgetten.
Wordt Roblox in 2022 stopgezet? [Nepnieuws of echt?]
Wordt Roblox in 2022 stopgezet? [Nepnieuws of echt?]
Als je je afvraagt: 'Sluit Roblox in 2022 af?', dan ben je niet de enige. Veel gebruikers hebben contact met ons opgenomen met de vraag of dit echt of nepnieuws is. Lees dit artikel om te zien wat we hebben ontdekt.
3100+ trieste bijschriften voor Instagram (2022) Short, Love, Song
3100+ trieste bijschriften voor Instagram (2022) Short, Love, Song
Dit artikel gaat over de beste trieste bijschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze goede droevige Instagram-bijschriften omvatten kort, liefde, uiteenvallen, citaten, droevige liedjes en meer.
Moraal van het verhaal Roblox ID-codes (2022) Ashe Song / Music
Moraal van het verhaal Roblox ID-codes (2022) Ashe Song / Music
Bent u op zoek naar de Moral Of The Story Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Moral Of The Story-nummer/muziek (Ashe) Roblox-ID's bevatten originele, schone en remixversies.
Stap van de lijn Roblox ID-codes (2022) Yvngxchris & Tana
Stap van de lijn Roblox ID-codes (2022) Yvngxchris & Tana
Bent u op zoek naar de Get Off The Leash Roblox ID-codes (cy)? Zo ja, dan hebben we het hier! Get Off The Leash-nummer/muziek (Yvngxchris & Tana) Roblox-ID's bevatten originele, schone en remixversies.
https aka ms remoteconnect: wat het betekent en hoe het te repareren?
https aka ms remoteconnect: wat het betekent en hoe het te repareren?
Dit artikel gaat over https://aka.ms/remoteconnect or https aka ms remoteconnect account sign in not working (Microsoft). Wat deze fout betekent, hoe deze op te lossen.
Darkside Roblox ID-code (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Darkside Roblox ID-code (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Bent u op zoek naar Darkside Roblox ID-code 2022 (Alan Walker)? Zo ja, dan hebben we het hier! Darkside Roblox-nummer-ID-codes omvatten vol, luid, remix, cover en meer.