Hoofd Platformoverschrijdend Is Beat Sabre platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

Is Beat Sabre platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

  Is Beat Sabre platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5] 1 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

Beat Sabre is een populaire VR-game die de wereld stormenderhand heeft veroverd. Beat Saber is een populaire game in de virtual reality-gemeenschap, en met een goede reden: het is ontzettend leuk! Maar veel mensen zijn benieuwd of Beat Sabre platformonafhankelijk is.

Als je deze game eerder hebt gespeeld, vraag je je vast af: 'Is Beat Sabre in 2022 platformonafhankelijk?'. In dit blogartikel bespreken we of het al dan niet platformonafhankelijk is. We zullen eventuele twijfels beantwoorden en verder lezen!

Allereerst, wat is cross-platform precies? Cross-platform betekent simpelweg dat een game op meer dan één type spelsysteem kan worden gespeeld. Zo kon een cross-platform game zowel op een Xbox One als op een PlayStation 4 worden gespeeld. In het verleden waren veel games niet cross-platform omdat de ontwikkelaars mensen alleen op hun systeem wilden laten spelen.

De laatste jaren is er echter een trend naar cross-platform gaming. Steeds meer ontwikkelaars brengen hun games op meerdere platforms uit, zodat iedereen ervan kan genieten, ongeacht welk systeem ze hebben.

Ook handig: Is te gaar cross-platform in 2022?

Inhoud

Beat Saber - Een snelle introductie

Beat Saber is een VR-ritmespel waarbij je twee lichtzwaarden gebruikt om blokken door te hakken op het ritme van de muziek. Het is ontwikkeld door Beat Games en uitgegeven door Beat Games en Oculus VR. De game is uitgebracht op 21 mei 2019. Het is een ongelooflijk meeslepende en leuke ervaring die snel een van de meest populaire VR-games is geworden.

  Beat Saber - Een snelle introductie

De game is momenteel beschikbaar op de HTC Vive-, Oculus Rift- en Windows Mixed Reality-headsets. De game speelt zich af in een futuristische wereld waar je lid bent van een elite squadron van sabelzwaaiende krijgers. Jouw taak is om je een weg te banen door golven van vijanden en de onschuldigen te beschermen tegen schade. De game heeft een geweldige soundtrack met enkele van de grootste namen in EDM, en de beelden zijn verbluffend.

De gameplay is ook ongelooflijk verslavend en dankzij de verschillende moeilijkheidsgraden en de leaderboards is er enorm veel replay-waarde. Met dit alles in gedachten is het geen wonder dat Beat Sabre de VR-wereld stormenderhand heeft veroverd.

Is Beat Sabre platformoverschrijdend in 2022?

Nee, Beat Sabre is niet volledig platformonafhankelijk. Er is echter ook goed nieuws! Crossplay tussen SteamVR en alle Oculus-systemen is nu mogelijk. Dus als je een Oculus Quest of een Oculus Rift S hebt, kun je nu spelen tegen je vrienden die een SteamVR-headset hebben. Dit is een grote stap voorwaarts voor de game en we hopen in de toekomst meer platformonafhankelijke compatibiliteit te zien.

  Is Beat Sabre platformoverschrijdend in 2022?

De game is beschikbaar op meerdere VR-platforms, maar is niet compatibel met alle VR-headsets. Dit betekent dat als je Beat Saber wilt spelen, je een platform moet kiezen dat compatibel is met je headset.

Er zijn veel voordelen aan het platformonafhankelijk zijn van Beat Sabre:

  • Het betekent dat meer mensen van het spel kunnen genieten. Als Beat Sabre slechts op één VR-platform beschikbaar was, zouden alleen mensen met die specifieke headset het kunnen spelen. Maar omdat het platformonafhankelijk is, kunnen mensen met elke VR-headset van het spel genieten.
  • Dit betekent ook dat er een grotere spelersbasis voor het spel is, wat altijd een goede zaak is. Meer spelers betekent meer concurrentie, en het betekent ook dat er meer mensen zijn om online mee te spelen. Dit is vooral gunstig voor games zoals Beat Sabre die een multiplayer-component hebben.
  • Je kunt ook nieuwe ideeën en trucs van andere gamers oppikken, aangezien ze van over de hele wereld komen.

Ook gerelateerd: Is Knockout City platformoverschrijdend in 2022?

Is Beat Sabre platformonafhankelijk tussen pc en Linux?

Nee, Beat Sabre is niet platformonafhankelijk tussen pc en Linux. Dit komt omdat de game alleen beschikbaar is op de Oculus Rift- en HTC Vive-platforms. Dus als je Beat Saber op Linux wilt spelen, moet je de Oculus Rift gebruiken.

Is Beat Sabre platformoverschrijdend tussen Stadia en Nintendo Switch?

  Is Beat Sabre platformoverschrijdend tussen Stadia en Nintendo Switch?

Nee, Beat Sabre is niet platformonafhankelijk tussen Stadia en Nintendo Switch. De game is alleen beschikbaar op bepaalde VR-platforms en is niet compatibel met alle VR-headsets. Dit geeft aan dat als je Beat Sabre wilt spelen, je een headset nodig hebt die compatibel is met het platform van je keuze.

Is Beat Sabre platformoverschrijdend tussen PS4/PS5 en pc?

Nee, Beat Sabre is niet platformonafhankelijk tussen PS4/PS5 en pc. De game is beschikbaar op zowel pc als PS4, maar is niet compatibel met alle VR-headsets. Dit betekent dat als je Beat Sabre wilt spelen, je een headset nodig hebt die compatibel is met het door jou gekozen platform.

Is Beat Sabre platformoverschrijdend tussen PS5 en Xbox One?

  Is Beat Sabre platformoverschrijdend tussen PS5 en Xbox One?

Niet op dit moment. De populaire VR-game is momenteel alleen beschikbaar op PSVR, Oculus Rift en HTC Vive. De ontwikkelaars hebben echter gezegd dat ze werken aan een versie voor het Mixed Reality-platform van Microsoft. Er is ook een kans dat de game ooit naar Oculus Quest komt. Dus hoewel Beat Sabre momenteel niet platformonafhankelijk is tussen PS5 en Xbox One, is de kans groot dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn.

Is Beat Sabre platformoverschrijdend tussen macOS en Android?

Nee, op dit moment kun je Beat Saber niet op verschillende platforms spelen. De game is alleen beschikbaar op Oculus Quest (die het Android-besturingssysteem gebruikt) en op Steam voor HTC Vive, Oculus Rift en Windows Mixed Reality-headsets (die allemaal macOS gebruiken). Er zijn momenteel geen plannen om de game platformonafhankelijk te maken tussen deze twee systemen.

Is Beat Sabre platformoverschrijdend tussen Xbox Series X/S en PS4?

  Is Beat Sabre platformoverschrijdend tussen Xbox Series X/S en PS4?

Nee, niet op dit moment. De enige officiële release is voor pc met Oculus Rift en HTC Vive. Er zijn echter een paar manieren waarop je Beat Sabre op PSVR kunt spelen. Een daarvan is door middel van sideloading, die we in dit artikel niet zullen behandelen. De andere manier is door PS Move-controllers en de PlayStation Camera-adapter voor de DualShock-controller te gebruiken.

Is Beat Sabre platformoverschrijdend tussen PS4 en PS5?

Niet op dit moment. De PS4-versie van Beat Sabre is niet compatibel met de PS5. Er gaan echter geruchten dat de ontwikkelaars werken aan een PS5-versie van de game. Dus hoewel Beat Sabre momenteel niet platformonafhankelijk is tussen PS4 en PS5, is de kans groot dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn.

Is Beat Sabre platformoverschrijdend tussen Xbox One en Xbox Series X/S?

  Is Beat Sabre platformoverschrijdend tussen Xbox One en Xbox Series X/S?

Nee, niet op dit moment. Er is tot nu toe slechts één versie van het spel openbaar gemaakt; het is beschikbaar voor pc met Oculus Rift en HTC Vive. Er zijn echter een paar manieren waarop je Beat Sabre op Xbox One kunt spelen. Een daarvan is door de Kinect-adapter voor de Xbox Series X/S-controller te gebruiken.

Controleer ook: Is Diablo 3 platformoverschrijdend in 2022?

Veel Gestelde Vragen

1. Wat is cross-play?

Cross-play is de mogelijkheid om een ​​game op het ene platform te spelen met mensen die de game op een ander platform spelen. U kunt bijvoorbeeld Call of Duty: Modern Warfare op uw PS4 spelen met iemand die de game op hun Xbox One speelt. Niet alle games ondersteunen echter Cross-Play.

2. Wat is kruisprogressie?

Cross-progressie is de mogelijkheid om uw opgeslagen gegevens van het ene platform te halen en op een ander platform te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een opslagbestand voor Fortnite op je PS4 hebt en je speelt Fortnite ook op je pc, dan kun je datzelfde opslagbestand op beide platforms gebruiken. Niet alle games ondersteunen cross-progressie, maar het komt steeds vaker voor.

3. Wat is generatieoverschrijdend?

Cross-generation is de mogelijkheid om een ​​game op één platform te spelen met mensen die de game op een andere generatie van hetzelfde platform spelen. Je kunt bijvoorbeeld Call of Duty: Modern Warfare op je PS4 spelen met iemand die de game op zijn PS4 speelt. Niet alle games ondersteunen echter cross-generation.

4. Ondersteunt de game in-voice chat?

Nee, de game ondersteunt geen in-voice chat. U kunt echter een voicechatservice van derden, zoals Discord, gebruiken om met uw vrienden te chatten terwijl u speelt.

5. Is Beat Sabre offline beschikbaar?

Nee, het spel vereist een internetverbinding om te spelen. Dus als je geen internetverbinding hebt, kun je het spel niet spelen.

6. Waarom willen spelers cross-play?

Er zijn een paar redenen waarom spelers cross-play willen. Een reden is dat het hen in staat zou stellen om met hun vrienden te spelen die zich op een ander platform bevinden. Een andere reden is dat het hen in staat zou stellen meer mensen te vinden om mee te spelen. En tot slot geven sommige spelers de voorkeur aan het idee om met mensen op een ander platform te kunnen spelen.

Bekijk meer: Is Diablo 2 herrezen cross-platform in 2022?

Conclusie

Dus, is Beat Sabre platformonafhankelijk in 2022? Het antwoord is nee. De game is momenteel alleen beschikbaar op Oculus en Steam VR, maar de ontwikkelaars hebben gezegd dat ze werken aan een poort voor PlayStation VR. Dus hoewel je niet kunt spelen met je vrienden die verschillende VR-configuraties hebben, kun je er in ieder geval naar uitkijken om in de toekomst met hen te spelen.

We hopen dat dit artikel heeft geholpen bij het beantwoorden van enkele van uw vragen over de vraag of Beat Sabre platformonafhankelijk is of niet. Als je nog andere vragen hebt, laat ze dan gerust achter in de reacties hieronder.

Bedankt voor het lezen!

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Roblox-mijnsimulatorcodes (2020)
Roblox-mijnsimulatorcodes (2020)
Dit artikel gaat over Roblox Mining Simulator-codes 2020. Die codes voor Roblox Mining Simulator kunnen worden gebruikt om gratis tokens, eieren, hoedenkratten, textuur, munten, snoepgraan in te wisselen.
SINoALICE Tier List (november 2022) Beste wapens en klassen
SINoALICE Tier List (november 2022) Beste wapens en klassen
De SINoALICE-niveaulijst is handig voor spelers die zich afvragen welke wapens ze moeten gebruiken, maar ook voor degenen die willen weten welke wapens ze moeten vermijden.
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor studio one in november 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor studio één te vinden om muziek te bewerken met een beperkt budget.
Top 10 beste roze hoofdtelefoons in 2022 (bedraad en draadloos)
Top 10 beste roze hoofdtelefoons in 2022 (bedraad en draadloos)
Het uitkiezen van de beste roze koptelefoon kan moeilijk zijn. Daarom hebben we onze lijst met 10 keuzes samengesteld voor de beste roze hoofdtelefoons die beschikbaar zijn in 2022.
10 beste laptops voor psychologiestudenten (november 2022) Goedkoop
10 beste laptops voor psychologiestudenten (november 2022) Goedkoop
Op zoek naar de beste laptops voor psychologiestudenten en psychologen in 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor psychologiestudenten en psychologen te vinden.
4400+ schattige lentebijschriften voor Instagram (2022) Pauze, grappig
4400+ schattige lentebijschriften voor Instagram (2022) Pauze, grappig
Dit artikel gaat over goede lente-onderschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze schattige bijschriften op Instagram voor de lente bevatten citaten, grappig, pauze, heet, woordspelingen en meer.
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
Op zoek naar de beste laptops voor Sims 4 in 2022? Hier is de lijst met de beste budget-, premium- en goedkope gaming-laptops voor sims 4 met rtx 3050/3060/3070.