Hoofd Platformoverschrijdend Is Black Desert cross-platform in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

Is Black Desert cross-platform in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

 Is Black Desert cross-platform in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5] 24 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 7 minuten

Gamers hebben de afgelopen tien jaar een verscheidenheid aan online games gehad om uit te kiezen. Nu zijn er zoveel games op de markt waarmee gamers kunnen spelen met spelers die zich op verschillende consoles of zelfs pc's bevinden. Het is mogelijk vanwege de platformonafhankelijke functionaliteit.

Als je het niet weet, verwijst platformonafhankelijke compatibiliteit naar de mogelijkheid om multiplayer-games te spelen tussen verschillende platforms of apparaten die niet op hetzelfde besturingssysteem staan.

Het is bijvoorbeeld mogelijk voor Xbox One-gamers om met PS4-gamers te spelen als de game platformonafhankelijke compatibiliteit heeft. Tegelijkertijd kunnen pc-spelers meedoen.

Tegenwoordig zijn MMO's een van de meest populaire genres in gaming geworden. Hoewel er tegenwoordig honderden opties zijn, onderscheiden er maar een paar zich van de rest, waaronder Black Desert Online. Deze game bestaat al een tijdje, maar is nog steeds net zo populair als tijdens de eerste dagen van de release in 2015.

In dit artikel zullen we Black Desert nader bekijken in relatie tot platformonafhankelijk gamen. Als je wilt weten 'Is Black Desert platformonafhankelijk in 2022?' dan vind je daar hier een antwoord op.

Ook handig: Is Killing Floor 2 platformoverschrijdend in 2022?

Inhoud

Black Desert - Een snelle introductie

Zwarte Woestijn is een videogame van het type MMORPG die werd uitgebracht in 2015 (aanvankelijk in Korea) op Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One en mobiele apparaten. Het is ontwikkeld door Pearl Abyss en door hetzelfde uitgegeven.

 Black Desert - Een snelle introductie

Black Desert speelt zich af op het continent Valencia, met een gigantische open wereld waar spelers hun vaardigheden, wapens en magie kunnen verkennen en gebruiken om vijanden te verslaan. Er is ook een grote verscheidenheid aan missies om uit te kiezen om sneller een level omhoog te gaan en je karakter te versterken.

Het grote voordeel van dit MMO-achtige videospel is dat spelers op verschillende platforms samen kunnen spelen in een enorme online community. De gameplay is niet beperkt tot het bevechten van monsters of het voltooien van missies, maar ook tot het maken en handelen op de markt.

Spelers kunnen items maken van grondstoffen die ze hebben verkregen door vijanden te verslaan, materialen uit hun omgeving te verzamelen of ze van NPC's te kopen. In deze videogame is er een uniek vechtsysteem genaamd 'action combat', met veel combo's, blokken en ontwijkingen.

In Black Desert kun je kiezen uit een aantal verschillende personageklassen, die elk hun eigen unieke speelstijl hebben. De speler moet ervoor zorgen dat hij zijn schade, verdediging, nauwkeurigheid, manapunten en vitaliteit verhoogt. Met de juiste vaardigheden en statistieken tot je beschikking, kun je met succes mobs of NPC's op hoog niveau verslaan die een uitdaging kunnen vormen.

Black Desert biedt ook verschillende soorten pantsersets waaruit spelers kunnen kiezen. Sommige van deze sets bestaan ​​uit pantsers van het type stof, terwijl andere pantsers van het type plaat zijn die kunnen worden verkregen na het verslaan van bepaalde bazen in het spel.

De soorten wapens die beschikbaar zijn voor beginners zijn zwaarden, pijlen en bogen, dolken, zeisen (alleen voor vrouwelijke personages), grootzwaarden (waarvoor kracht nodig is), lansen (vereist kracht) en staven (vereist intelligentie).

Het volgende segment bevat het antwoord op de vraag waar u naar op zoek was: 'Is Black Desert platformonafhankelijk in 2022?

Is Black Desert cross-platform in 2022?

Ja, Black Desert is platformonafhankelijk in 2022, maar slechts gedeeltelijk. Dit betekent dat de spelers die sommige spelplatforms gebruiken, Black Desert met elkaar kunnen spelen. Black Desert is alleen platformonafhankelijk onder de consoles. Dus PS4-, PS5- en Xbox One-spelers kunnen communiceren tijdens het spelen van deze game.

 Is Black Desert cross-platform in 2022?

De makers van Black Desert willen hun gamebasis vanaf nu niet splitsen; daarom hebben ze de volledige implementatie van cross-platform in het spel vermeden.

Als je de officiële website voor deze game bezoekt, is er een sectie aan de linkerkant genaamd 'news', die een sectie bevat die specifiek is getiteld 'Black Desert Online Cross-Platform Information'. In die subsectie geven de ontwikkelaars updates over eventuele wijzigingen in hun beleid of voorgenomen releases door middel van toekomstige aankondigingen. Momenteel zijn er geen toekomstige plannen om platformonafhankelijke functies op alle platforms voor Black Desert Online verder te implementeren.

Het bracht echter meer inhoud uit in 2019 met extra klassen zoals Ninja en Kunoichi, zodat spelers kunnen genieten van wat ze te bieden hebben zonder te wachten tot 2022.

De gevoelens van de ontwikkelaars met betrekking tot platformonafhankelijk zijn in dit geval echter geldig, omdat het niet altijd de juiste keuze is om een ​​game platformonafhankelijk te maken. Om de volgende redenen vermijden ontwikkelaars de implementatie van platformonafhankelijke games in games:

 • Soms heeft het thuisplatform van spelers niet de mogelijkheden om grote hoeveelheden gegevens die er doorheen stromen te verwerken.
 • Een van de platforms werkt mogelijk met een aanzienlijk lagere framesnelheid in vergelijking met andere.
 • De gameplay-ervaringen zijn op elk platform anders en dat is waar spelers naar op zoek zijn bij het online spelen van games.
 • Het is misschien niet mogelijk om de game platformonafhankelijk te maken vanwege apparaatspecificaties zoals het besturingssysteem en de minimumvereisten.
 • Zoveel spelers naar een enkele server brengen kan leiden tot valsspelen en veiligheidsrisico's voor de gamers.
 • Verschillende platforms hebben verschillende gamepads, die mogelijk niet door de game worden ondersteund.
 • Voor cross-platform implementatie moet een game op grote schaal gemaakt worden, en dat is niet bij elke game mogelijk.

Dus, met al deze cruciale factoren in gedachten, beslissen ontwikkelaars of het de moeite waard is om cross-platform te implementeren voor hun spel.

Ook gerelateerd: Is Final Fantasy XIV platformonafhankelijk in 2022?

Is Black Desert platformonafhankelijke pc en mobiel?

 Is Black Desert platformonafhankelijke pc en mobiel?

Nee, Black Desert is geen platformonafhankelijke game tussen pc en mobiel. Dit betekent dat spelers niet met elkaar kunnen spelen als ze zich op verschillende spelplatforms bevinden. Alleen als beide spelers mobiel spelen, kunnen ze samen Black Desert spelen. Hetzelfde geldt voor pc.

Er zijn geen plannen om de game in 2022 volledig platformonafhankelijk te maken. Er zijn verschillende factoren die bepalen of het mogelijk is om een ​​game platformonafhankelijk te maken voor ontwikkelaars, waaronder de populariteit van hun studio en de beschikbaarheid van middelen.

Is Black Desert platformonafhankelijke PS4 en pc?

Nee, Black Desert ondersteunt geen platformonafhankelijke tussen PS4 en pc. Met andere woorden, spelers die PS4 en pc gebruiken om Black Desert te spelen, kunnen deze game niet samen spelen.

De ontwikkelaars zijn van mening dat het voor gamers beter is om bij hun eigen platform te blijven in plaats van naar het platform van iemand anders te gaan. Ze zijn misschien niet bekend met de besturing of kunnen het zich niet veroorloven om voor slechts één game een nieuwe console te kopen. Spelers hebben een goede ervaring nodig bij het spelen van online games, vooral met PvP-gevechten, waar winnen vaardigheid vereist.

Is Black Desert platformonafhankelijk PS5 en PS4?

 Is Black Desert platformonafhankelijk PS5 en PS4?

Ja, Black Desert platformonafhankelijke game tussen PS5 en PS4. Een speler die PS5 gebruikt, kan dus spelen met iemand die PS4 gebruikt terwijl hij Black Desert speelt.

Dit is mogelijk gemaakt door de nieuwste ontwikkeling die ontwikkelaars in 2020 aankondigden. Hierdoor is de speler niet beperkt tot slechts één gameplatform.

Is Black Desert platformonafhankelijke Xbox One en pc?

Nee, Black Desert is niet platformonafhankelijk tussen Xbox One en pc. Met deze game kunnen Xbox One- en pc-spelers niet samen spelen.

Black Desert ondersteunt niet platformonafhankelijk tussen al zijn platforms, omdat het spelen met spelers op verschillende apparaten kan leiden tot te veel problemen, zoals bots die de controle over accounts overnemen, hacken, vals spelen en erger. Het ontwikkelteam wil dit soort problemen voorkomen bij het creëren van een fantastische ervaring voor gamers op servers die goed met elkaar samenwerken.

Is Black Desert platformonafhankelijk PS4 en Xbox One?

 Is Black Desert platformonafhankelijk PS4 en Xbox One?

Ja, Black Desert is platformonafhankelijk tussen PS4 en Xbox One. Hierdoor kunnen spelers die PS4 en Xbox One gebruiken samen Black Desert spelen. Deze hardwarebarrière is pas onlangs uit het spel verwijderd.

Black Desert ondersteunt platformonafhankelijke gaming tussen Xbox One- en PS4-spelers. Spelers kunnen nu tegen elkaar strijden terwijl ze verschillende consoles gebruiken.

Controleer ook: Is D&D: Dark Alliance platformoverschrijdend in 2022?

Veel Gestelde Vragen

1. Wat is MMORPG?

MMORPG is een afkorting voor massively multiplayer online roleplaying games. Black Desert valt in dit genre van games, wat in feite betekent dat een groot aantal spelers zich bij een enkele server kunnen aansluiten en tegelijkertijd samen kunnen spelen.

2. Wat is het verschil tussen cross-gen en cross-save?

Cross-gen is een functie die gameplay tussen verschillende generaties consoles van hetzelfde merk mogelijk maakt. Cross-save daarentegen gaat over het opslaan van gamegegevens met behulp van één spelersprofiel op verschillende platforms.

3. Heeft Black Desert ondersteuning voor cross-progressie?

Nee, Black Desert ondersteunt geen cross-progressie. Het ontbreken van deze functie zal de spelers ervan weerhouden hun voortgang van het ene platform naar het andere te brengen.

4. Heeft Black Desert ondersteuning voor cross-play?

Ja, Black Desert ondersteunt cross-play tussen Xbox en PlayStation. De game is nu cross-compatibel, maar niet volledig, wat betekent dat spelers het kunnen uitvechten met verschillende gamers die consoles gebruiken om Black Desert te spelen.

5. Heeft Black Desert ondersteuning voor meerdere generaties?

Ja, Black Desert heeft cross-gen ondersteuning. Dit betekent dat spelers toegang hebben tot Black Desert via PS4 en PS5.

6. Waarom is cross-platform belangrijk voor Black Desert?

Cross-platform ondersteuning is essentieel voor Black Desert omdat het spelers in staat stelt meer mensen te vinden om mee te spelen. De community van het spel zal groter worden, en dus zal het spel populairder worden. Het geeft console-gamers ook de mogelijkheid om met pc-gamers te spelen.

7. Is Black Desert platformonafhankelijk tussen alle platforms?

Nee, Black Desert is niet platformonafhankelijk tussen alle platforms. De game ondersteunt alleen cross-platform spelen tussen Xbox en PlayStation. PC-gamers kunnen niet meedoen aan het plezier.

8. Waarom spelen spelers graag Black Desert?

De belangrijkste redenen waarom spelers Black Desert graag spelen, zijn de graphics, de verhaallijn, de personages en het vechtsysteem. De game is visueel verbluffend en de verhaallijn is uniek en interessant. De personages zijn sympathiek en het vechtsysteem is spannend.

Bekijk meer: Is Paladins platformoverschrijdend in 2022?

Conclusie

Ontwikkelaars van Black Desert konden in deze game cross-play voor consolespelers implementeren, waarbij ze de barrière van gameplay-mechanica en gevechten, die precisie vereisen, omzeilen. De ontwikkelaars hebben ook aangegeven dat ze niet willen dat hun spelersbestand wordt opgesplitst in afzonderlijke platforms.

Het zou de online gemeenschap die deze game sinds de eerste release in 2015 al jaren heeft ontwikkeld, ernstig ondermijnen. Maar omdat er elk jaar nieuwe updates worden uitgebracht in combinatie met extra klassen die aan de game worden geïntroduceerd, kunnen spelers verwachten dat deze game op andere platforms zoals de Nintendo Switch binnenkort.

We hopen dat je dit artikel 'Is Black Desert platformonafhankelijk in 2022?' hebt gevonden. behulpzaam. Bedankt voor het lezen!

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Roblox-mijnsimulatorcodes (2020)
Roblox-mijnsimulatorcodes (2020)
Dit artikel gaat over Roblox Mining Simulator-codes 2020. Die codes voor Roblox Mining Simulator kunnen worden gebruikt om gratis tokens, eieren, hoedenkratten, textuur, munten, snoepgraan in te wisselen.
SINoALICE Tier List (november 2022) Beste wapens en klassen
SINoALICE Tier List (november 2022) Beste wapens en klassen
De SINoALICE-niveaulijst is handig voor spelers die zich afvragen welke wapens ze moeten gebruiken, maar ook voor degenen die willen weten welke wapens ze moeten vermijden.
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor studio one in november 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor studio één te vinden om muziek te bewerken met een beperkt budget.
Top 10 beste roze hoofdtelefoons in 2022 (bedraad en draadloos)
Top 10 beste roze hoofdtelefoons in 2022 (bedraad en draadloos)
Het uitkiezen van de beste roze koptelefoon kan moeilijk zijn. Daarom hebben we onze lijst met 10 keuzes samengesteld voor de beste roze hoofdtelefoons die beschikbaar zijn in 2022.
10 beste laptops voor psychologiestudenten (november 2022) Goedkoop
10 beste laptops voor psychologiestudenten (november 2022) Goedkoop
Op zoek naar de beste laptops voor psychologiestudenten en psychologen in 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor psychologiestudenten en psychologen te vinden.
4400+ schattige lentebijschriften voor Instagram (2022) Pauze, grappig
4400+ schattige lentebijschriften voor Instagram (2022) Pauze, grappig
Dit artikel gaat over goede lente-onderschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze schattige bijschriften op Instagram voor de lente bevatten citaten, grappig, pauze, heet, woordspelingen en meer.
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
Op zoek naar de beste laptops voor Sims 4 in 2022? Hier is de lijst met de beste budget-, premium- en goedkope gaming-laptops voor sims 4 met rtx 3050/3060/3070.