Hoofd Platformoverschrijdend Is Doom Eternal platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

Is Doom Eternal platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

  Is Doom Eternal platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5] 26 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

Videogames worden nu op meer dan één platform gedeeld. Xbox, PlayStation en pc zijn allemaal haalbare opties voor gamers dankzij streamingplatforms zoals Steam en EA Access.

Nu online multiplayer echter steeds populairder wordt in de geschiedenis van het gamen, worden platformonafhankelijke titels steeds populairder en kunnen ze consumenten bij elkaar brengen, ongeacht welk systeem hun voorkeur heeft. Deze vraag houdt veel mensen bezig: 'Is Doom Eternal platformonafhankelijk in 2022?'

Doom Eternal is een vervolg op de reboot uit 2016 van de klassieke first-person shooter Doom. Er zijn veel spelers die van deze game genieten op zowel pc als console, maar met de recente spanning tussen Epic Games en Steam vragen veel mensen zich af wat de toekomst van deze game precies is.

Laten we, afgezien van de mogelijkheden, eerst de gameplay van Doom Eternal begrijpen en dan verder gaan om meer te weten te komen over de platformonafhankelijke status van Doom Eternal.

Ook handig: Is World of Tanks platformoverschrijdend in 2022?

Inhoud

Doom Eternal - Een snelle introductie

Eeuwige onheil is een FPS ontwikkeld door id Software en uitgegeven door Bethesda Softworks. Het is het vervolg op Doom uit 2016 en werd in 2020 uitgebracht voor Microsoft Windows, Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox One.

  Doom Eternal - Een snelle introductie

De gameplay van Doom Eternal draait om de filosofie van 'push forward combat'. Met andere woorden, de Doom Slayer moet door vijanden en hordes demonen duwen om door levels te komen. Dit is in tegenstelling tot de moderne filosofie van 'zij-aan-zij push-gevechten', waarbij spelers worden aangemoedigd om vijanden van hun flanken te houden.

De speler neemt de rol aan van 'Doom Slayer' of 'Doomguy' in het spel. De Slayer hanteert een arsenaal aan verschillende wapens om te vechten tegen de hordes van de hel op aarde. Dit arsenaal omvat een Combat Shotgun, Super Shotgun, Heavy Cannon, Rocket Launcher, Plasma Rifle en nieuwe toevoegingen zoals de Ballista die explosieve bouten schiet of de Blood Punch die naar vijanden teleporteert om woede los te laten met snelle melee vlaagaanvallen.

Bovendien is het leveldesign in Doom Eternal aangepast voor snellere snelheid en betere gameplay. Dit omvat aanpasbare moeilijkheidsgraden die worden aangepast aan de speelstijlen van de speler.

Is Doom Eternal platformonafhankelijk in 2022?

Nee, Doom Eternal is niet platformonafhankelijk wedstrijd in 2022 . Dit betekent dat als spelers verschillende platforms gebruiken om Doom Eternal te spelen, ze de game niet samen kunnen spelen. Dit is een enorm probleem met veel gamers, die boos zijn over het feit dat cross-platform multiplayer niet bestaat in deze game.

  Is Doom Eternal platformonafhankelijk in 2022?

De game verliest al het vertrouwen van de consument omdat hij bij de lancering geen cross-platform multiplayer bevat. Bethesda heeft duidelijk gemaakt dat ze niet van plan zijn om het in 2022 of later toe te voegen. Zelfs als de vraag groot genoeg was en er een aanzienlijk spelersbestand op elk platform was, zou cross-platform multiplayer nog steeds moeten worden geprogrammeerd voor elke specifieke console: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en pc.

En zelfs dan zijn er nog steeds belangrijke problemen met de manier waarop consoles zijn ingesteld. De ontwikkelaars moeten de volgende dingen in gedachten houden voordat ze platformonafhankelijk in een game implementeren:

  • Door een game platformonafhankelijk te maken, worden alle spelers op één server losgemaakt. Deze server moet het verkeer kunnen dragen; anders verpest het de spelkwaliteit op alle platforms.
  • Er moeten genoeg spelers zijn om de server te vullen; anders kan het een dode zone voor spelers blijken te zijn.
  • Alle gamers moeten toegang hebben tot dezelfde inhoud, zoals spelmodi, wapens, kaarten, enz., om eerlijk en gelijk te blijven tegenover andere gamers over platformbarrières heen.
  • Er moet rekening worden gehouden met invoerverschillen van alle spelplatforms. U kunt bijvoorbeeld elke toets op een pc naar believen binden, terwijl consoles vooraf toegewezen knoppen hebben voor gamedoeleinden.

Het voldoen aan al deze vereisten heeft de hoogste prioriteit voordat platformonafhankelijk in een game wordt ingeschakeld. Dit moet je het idee hebben gegeven dat algehele platformonafhankelijke integratie in een game een lang en gecompliceerd proces is.

Ook gerelateerd: Is Human: Fall Flat Cross-Platform in 2022?

Is Doom Eternal platformonafhankelijke PS4 en PS5?

  Is Doom Eternal platformonafhankelijke PS4 en PS5? 2022

Nee, Doom Eternal is niet platformonafhankelijk tussen PS4 en PS5. Spelers op een van deze platforms kunnen Doom Eternal niet samen spelen. De enige manier om samen aan het spel deel te nemen, is door het via hetzelfde spelapparaat te spelen.

Zonder plannen om in 2022 of latere jaren platformonafhankelijke multiplayer-ondersteuning toe te voegen, hebben Doom Eternal-ontwikkelaars in wezen gegarandeerd dat de game spelers zal verliezen.

Is Doom Eternal platformonafhankelijke pc en PS4?

Nee, er is geen platformonafhankelijke ondersteuning tussen pc en PS4 in Doom Eternal. Een speler op pc kan dus niet matchen met een speler op PS4 tijdens het spelen van Doom Eternal.

Dit is een grote fout van Bethesda, en het doet consumenten en ontwikkelaars pijn op elke manier, vorm of vorm.

Is Doom Eternal platformonafhankelijke Xbox One en Xbox Series X/S?

  Is Doom Eternal platformonafhankelijke Xbox One en Xbox Series X/S? 2022

Nee, Doom Eternal is niet platformonafhankelijk tussen Xbox One en toekomstige Xbox-consoles. Xbox One kan bijvoorbeeld niet spelen met Xbox (console) series X/S of een toekomstige console op dezelfde gameserver.

Of een consument nu wil spelen met vrienden of familie die verschillende consoles hebben of het zich niet kan veroorloven om dezelfde games meerdere keren te kopen voor elk platform dat hij bezit.

Is Doom Eternal platformonafhankelijke Nintendo Switch en pc?

Doom Eternal is niet platformonafhankelijk tussen Nintendo Switch en pc. Dit betekent dat een Nintendo Switch-gamer niet kan spelen met een pc-gamer op dezelfde gameserver.

Daarnaast zijn er verschillende technische problemen die het implementeren van platformonafhankelijke gameplay moeilijk maken om te coderen en te onderhouden. Dit omvat zaken als hardwareverschillen tussen consoles.

Is Doom Eternal platformonafhankelijke PS4 en Xbox One?

  Is Doom Eternal platformonafhankelijke PS4 en Xbox One? 2022

Nee, Doom Eternal is niet platformonafhankelijk tussen PS4 en Xbox One. Met andere woorden, iemand die op PS4 speelt, kan tijdens het spelen van Doom Eternal geen match maken met of communiceren met een speler die Xbox One gebruikt.

Dit gebrek aan ondersteuning geeft spelers een slechte spelervaring, beperkt hun gemeenschap en creëert een scheiding tussen gamers die ooit allemaal samen van Doom konden genieten. Oplossingen moeten worden geïmplementeerd om dit mogelijk te maken in plaats van spelers te dwingen te kiezen welk platform ze willen bezitten.

Is Doom Eternal platformonafhankelijke Xbox One en pc?

Nee, Doom Eternal is niet platformonafhankelijk tussen Xbox One en pc. Dus als je Doom Eternal op je pc speelt, kun je niet matchen met je vriend die Xbox One daarvoor gebruikt.

Wat er ook gebeurt, gamers willen met hun vrienden spelen, ongeacht het platform dat ze gebruiken. Het gebrek aan cross-platform voorkomt dat. Toch moeten er nog een aantal problemen worden opgelost voordat deze functie in een game als Doom Eternal kan worden geïmplementeerd.

Controleer ook: Is Monopoly Plus platformoverschrijdend in 2022?

Veel Gestelde Vragen

1. Wat zijn FPS-games?

FPS staat voor first-person shooters, een gamegenre waarbij de speler de actie bekijkt vanuit het perspectief van zijn personage. FPS-spellen hebben meestal betrekking op virtual reality en moedigen spelers aan om verschillende wapens op te pakken en op vijanden te richten om door levels te komen. Doom Eternal is een FPS-game.

2. Wat is cross-gen?

Een generatieoverschrijdend spel is ontworpen om te werken op meerdere generatiemodellen van dezelfde console, zowel oudere als nieuwere modellen.

3. Heeft Doom Eternal cross-gen ondersteuning?

Nee, Doom Eternal heeft geen cross-gen ondersteuning. Dit betekent dat een PS4-speler Doom Eternal alleen kan spelen met een andere PS4-speler en niet met een PS5- of PS3-speler.

4. Waar kan ik Doom Eternal spelen?

Vanaf 2022 kun je Doom Eternal spelen op pc, PS4, Stadia, Xbox One, Nintendo Switch, PS5 en Xbox Series X/S. Als je het ons vraagt, is dat een behoorlijk grote platformbasis. Een speler kan elk van de eerder genoemde apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot Doom Eternal.

5. Heeft Doom Eternal cross-progressie?

Nee, Doom Eternal heeft geen cross-progressie. Dus als je de game op PS4 begint te spelen, worden je saves niet overgedragen naar pc of een ander platform. Je zult helemaal opnieuw moeten beginnen als je het spel op een ander platform wilt spelen.

6. Als een game platformonafhankelijk is, betekent dat dan dat het ook cross-progressie is?

Nee, cross-platform en cross-progressie zijn twee verschillende dingen. Cross-platform betekent dat je met spelers op andere platforms kunt spelen, terwijl cross-progressie betekent dat je voortgang wordt overgedragen naar andere platforms. Een game kan platformoverschrijdend zijn zonder cross-progressie, en omgekeerd.

7. Waarom spelen spelers liever FPS-games op pc?

FPS-games zijn meestal sneller en vol actie dan andere genres, waardoor ze leuker en spannender zijn om te spelen. Bovendien hebben pc's doorgaans betere graphics en prestaties dan consoles, wat een betere algehele game-ervaring oplevert. Dit is de reden waarom veel FPS-gamers liever op pc spelen.

Bekijk meer: Is Dragon Ball Xenoverse 2 platformonafhankelijk in 2022?

Conclusie

Dus ja, Doom Eternal is niet platformonafhankelijk en het lijkt ook niet waarschijnlijk dat het ooit officieel wordt ondersteund door Bethesda. Dit betekent dat er drie keuzes zijn voor spelers: kies een enkel platform om de game op te kopen en speel exclusief met anderen, koop de game meerdere keren tegen de totale prijs voor elke console waar gamers op willen spelen, of koop de game niet helemaal niet.

En omdat het nu 2022 is, is het ook niet genoeg om te zeggen 'wacht tot nader order'.

Dat brengt ons bij het einde van 'Is Doom Eternal cross-platform in 2022?'. We hopen dat je antwoorden hebt gevonden op alle vragen over Doom Eternal en de platformonafhankelijke status. Bedankt voor het lezen!

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Mind Brand Roblox ID-codes (2022) Maretu-nummer / muziek-ID's
Mind Brand Roblox ID-codes (2022) Maretu-nummer / muziek-ID's
Bent u op zoek naar de Mind Brand Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Mind Brand-nummer/muziek (Maretu) Roblox-ID's bevatten originele, Engelse cover-, vertraagde, reverb- en remixversies.
The World Revolving Roblox ID-codes (2022) Toby Fox Song-ID's
The World Revolving Roblox ID-codes (2022) Toby Fox Song-ID's
Bent u op zoek naar de World Revolving Roblox ID-codes (cy)? Zo ja, dan hebben we het hier! The World Revolving song/music (Toby Fox) Roblox ID's bevatten originele, lyrische versie, cover en remixversies.
Is Call of Duty: Modern Warfare platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox]
Is Call of Duty: Modern Warfare platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Call of Duty: Modern Warfare platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Call of Duty: Modern Warfare al dan niet platformonafhankelijk beschikbaar zal zijn?
Jingle Bell Rock Roblox ID-codes (2022) Nummers / muziek-ID's
Jingle Bell Rock Roblox ID-codes (2022) Nummers / muziek-ID's
Bent u op zoek naar de Jingle Bell Rock Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Jingle Bell Rock-nummer/muziek Roblox-ID's bevatten volledige, remix- en originele versies.
10 beste laptops onder $ 700 in november 2022 [144 Hz-weergave]
10 beste laptops onder $ 700 in november 2022 [144 Hz-weergave]
Dit is de top 10 van beste laptops onder de $700 voor gaming en andere activiteiten, zorgvuldig geselecteerd door onze redacteuren. Ontdek waarom dit enkele van de beste aankopen van 2022 zijn!
Sims 4 Carrière Cheats (november 2022) Promotie, uitvoering
Sims 4 Carrière Cheats (november 2022) Promotie, uitvoering
Deze lijst van Sims 4 carrière cheats (2022) bevat alle carrière promotie cheats, cheats voor het toevoegen of verwijderen van carrières, en Sims 4 werk prestatie cheats.
Hoe .7z-bestanden te openen
Hoe .7z-bestanden te openen
.7z-bestanden zijn gecomprimeerde archiefbestanden die lijken op zip-bestanden. Ze zijn afkomstig van de Windows-archiveringssoftware 7-zip en kunnen worden geopend door zowel 7-Zip als a