Hoofd Platformoverschrijdend Is een uitweg platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

Is een uitweg platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

  Is een uitweg platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5] 24 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 7 minuten

Heb je ooit een game met je vrienden willen spelen, maar kon je dat niet omdat ze zich op verschillende platforms bevonden? Sommige games kunnen platformoverschrijdend worden gespeeld, dus iedereen in de groep bevindt zich op hetzelfde speelveld. Er zijn platformonafhankelijke games voor Android, iOS, pc en consoles.

Cross-platform gaming is een onderwerp van discussie sinds 2014, toen Microsoft zijn platformonafhankelijke inspanningen op Build introduceerde. In 2016 kondigde Sony aan dat ze ook platformonafhankelijke functies beschikbaar hebben voor ontwikkelaars. Meer recente releases, zoals ' Rocket League ' en ' Fortnite ,' hebben voortgebouwd op deze vooruitgang om een ​​echt platformonafhankelijke ervaring te creëren tussen elk type apparaat.

A Way Out is onlangs uitgebracht door EA en Hazelight Studios op 23 maart 2018. Het is momenteel beschikbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en pc. De vraag blijft: 'Is A Way Out platformonafhankelijk in 2022?' Laten we, voordat we daar een antwoord op proberen te vinden, A Way Out beter leren kennen.

Ook handig: Is Black Desert cross-platform in 2022?

Inhoud

Een uitweg - een snelle introductie

Een uitweg is een spel tussen twee gevangenen, Leo en Vincent, die samenwerken om uit de gevangenis te ontsnappen. Om door de plot te komen, moet de speler beide personages besturen. Elk personage heeft verschillende eigenschappen die ze uniek maken.

  Een uitweg - een snelle introductie

Vincent is bijvoorbeeld krachtiger dan Leo, waardoor hij zware voorwerpen gemakkelijk door de omgeving kan verplaatsen. De meeste acties kunnen op elk moment door beide karakters worden uitgevoerd. Toch vereisen sommige activiteiten hun specifieke karaktereigenschap.

Als je bijvoorbeeld specifieke knoppen op je controller (PS4) ingedrukt houdt, zie je een optie op het scherm verschijnen als er momenteel een andere gamer is die dat object of die persoon bestuurt in de wereld van A Way Out. Als de optie niet verschijnt wanneer u probeert te communiceren met die persoon of entiteit, betekent dit dat u die actie op dat moment niet kunt uitvoeren.

Deze functie is een uitstekende toevoeging voor multiplayer-games, omdat je niet hoeft te wachten op je vriend om een ​​actie uit te voeren voordat je zelf gaat spelen. De gameplay-ervaring binnen A Way Out is naadloos en soepel, waardoor elke overgang van singleplayer naar multiplayer gemakkelijk en moeiteloos is.

Oké, laten we nu ingaan op de vragen die iedereen over deze game heeft gesteld: is A Way Out platformonafhankelijk in 2022? Kan ik spelen met mijn vrienden die zich op verschillende platforms bevinden?

Is een uitweg platformoverschrijdend in 2022?

Nee, A Way Out is niet platformonafhankelijk wedstrijd in 2022 . Met andere woorden, de spelers op de verschillende spelplatforms kunnen A Way Out niet samen spelen. Dus helaas, als jij en je vriend niet hetzelfde spelapparaat hebben, kun je niet samen genieten van de multiplayer-modus van A Way Out.

  Is een uitweg platformoverschrijdend in 2022?

Het is al vele malen eerder gezegd, maar het is de moeite waard om het nog een keer te zeggen. Cross-platform gaming is de inspanning om spelers op verschillende apparaten te laten spelen zonder dat ze hoeven te veranderen op welk platform ze spelen.

De reden dat A Way Out niet platformonafhankelijk is, is dat, hoewel het een naadloze ervaring is voor zowel singleplayer als multiplayer, je je scherm niet kunt delen met anderen die de game op verschillende platforms spelen.

De game is ontworpen om op een gesplitst scherm te worden gespeeld, wat kan worden bereikt met hetzelfde account op beide platforms. De game is ook alleen online beschikbaar via digitale aankoop. Hazelight Studios heeft geen plannen aangekondigd voor platformonafhankelijk spelen, maar ze kunnen het in de toekomst overwegen.

Hoe dan ook, het inschakelen van cross-play in een game is geen gemakkelijke taak, en de ontwikkelaars moeten voor veel dingen zorgen voordat ze dat doen. Hieronder volgen de vereisten voor het inschakelen van platformonafhankelijke games in een game:

    Matchmaking: Er moeten voldoende spelers op een bepaald moment een spel spelen voor een soepel matchmaking-proces. Gameprestaties: De gameplay moet draaien met een constante framesnelheid, die afhangt van het aantal spelers dat aan een bepaalde sessie deelneemt. Bovendien hangt dit ook af van hoeveel inputs elke speler tegelijkertijd uitvoert tijdens het spelen. Evenwicht: Dit is een essentieel aspect van een game, omdat multiplayer-games een belangrijke competitieve factor in zich hebben. Het wordt onmogelijk om te balanceren als spelers van verschillende platforms met elkaar spelen. De ontwikkelaars zouden maanden moeten besteden aan het verfijnen van de gameplay, zodat deze voor alle combinaties van spelers werkt. Technische uitdagingen: Het is overweldigend hoeveel moeite er wordt gedaan om platformonafhankelijk gamen mogelijk te maken, maar er zijn nog steeds technische uitdagingen die in de weg staan, zoals invoervertraging, wat betekent dat elke keer dat u op een knop op uw controller drukt, er een vertraging is voordat de opdracht wordt uitgevoerd wordt uitgevoerd en naar andere apparaten verzonden. Compatibiliteit: Er zijn altijd compatibiliteitsproblemen, aangezien sommige apparaten op verschillende besturingssystemen draaien en sommige hardware mogelijk niet compatibel is met andere. Er moet een codeerteam achter de game zitten dat ervoor zorgt dat alles altijd blijft werken, ongeacht nieuwe updates of wijzigingen die op een apparaat zijn aangebracht.

Blijf lezen om de platformspecifieke discussie over dit onderwerp te volgen.

Ook gerelateerd: Is Killing Floor 2 platformoverschrijdend in 2022?

Is een uitweg een platformonafhankelijke pc en PS4/PS5?

  Is een uitweg een platformonafhankelijke pc en PS4/PS5?

Nee, A Way Out is geen platformonafhankelijke tussen pc en PS4/PS5. Qua multiplayer kunnen de pc- en PS4-spelers het niet samen spelen.

Kortom, als je met PS4 wilt spelen, dan moeten jullie allebei een PS4 hebben; hetzelfde geldt voor de pc-spelers. Verwacht in de nabije toekomst ook geen officiële aankondigingen voor cross-play.

De ontwikkelaars hebben er echter voor gezorgd dat ze de multiplayer zo ontwerpen dat je gemakkelijk je vriend van een ander platform kunt uitnodigen wanneer je er samen van wilt genieten. Dit is om een ​​naadloos matchproces te bieden voor de spelers op hetzelfde platform.

Is een uitweg cross-platform Xbox One en PS4?

Nee, A Way Out ondersteunt geen platformonafhankelijke compatibiliteit tussen Xbox One en PS4. Dit komt omdat A Way Out geen platformonafhankelijke game is. Om het samen te spelen, moeten beide spelers toegang hebben tot A Way Out vanaf hetzelfde type spelplatform.

Het is mogelijk om je voortgang in A Way Out te delen met mensen op andere platforms door ze uit te nodigen voor je gamesessies. Je kunt het spel echter niet samen spelen als jij en je vriend verschillende spelplatforms hebben.

Is A Way Out platformonafhankelijke pc en Nintendo Switch?

  Is A Way Out platformonafhankelijke pc en Nintendo Switch?

Nogmaals, het antwoord daarop is een nee. A Way Out is niet platformonafhankelijk tussen pc en Nintendo. Daarom is gameplay tussen deze twee platforms niet mogelijk in A Way Out.

Dit komt echter omdat A Way Out momenteel niet beschikbaar is op Nintendo Switch. Het zal niet snel beschikbaar zijn op Nintendo Switch, aangezien Hazelight Studios momenteel geen plannen heeft voor andere platformopname.

Is A Way Out platformonafhankelijke PS4 en PS5?

Nee, PS4 en PS5 hebben geen platformonafhankelijke compatibiliteit in A Way Out. Dus als je A Way Out op je PS4 speelt, kun je niet matchen met een speler die PS5 of een ander apparaat gebruikt om deze game te spelen.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat platformonafhankelijke games meestal op dezelfde servers werken, dus het is onmogelijk om spelers op verschillende platforms aan elkaar te koppelen. Er zijn momenteel honderden gamers die A Way Out online spelen, maar ze spelen allemaal met hun vrienden of andere willekeurige spelers die precies hetzelfde spel hebben als zij.

Is A Way Out Cross-platform Xbox One en pc?

  Is A Way Out Cross-platform Xbox One en pc?

Nee, A Way Out ondersteunt geen platformonafhankelijke compatibiliteit tussen Xbox One en pc. Dus als je een Way Out speelt met Xbox One, kun je niet matchen met je pc-bezittende vriend.

Er komt veel werk kijken bij het mogelijk maken van platformonafhankelijke gaming, en daarom is A Way Out geen platformonafhankelijke game.

Om het samen te spelen, moeten beide spelers toegang hebben tot A Way Out vanaf hetzelfde type spelplatform. Je zult dus ofwel je platform moeten veranderen of je vriend zijn platform moeten laten veranderen als je dit spel samen wilt spelen.

Controleer ook: Is Final Fantasy XIV platformonafhankelijk in 2022?

Veel Gestelde Vragen

1. Wat is een actie-avonturenvideogame?

Actie-avontuur is een combinatie van veel verschillende genres van videogames. Omdat ze typisch hybriden zijn, bevatten de meeste actie-avonturengames elementen van meerdere gamegenres. Het meest voorkomende genre is echter het avonturengenre, dat verhaallijngestuurde gameplay en het oplossen van puzzels omvat, enz.

2. Wat is functionaliteit voor meerdere generaties?

Multi-generatiefunctionaliteit is het vermogen van een videogame om meerdere generaties consoles/platforms te ondersteunen. Cross-gen maakt bijvoorbeeld gameplay mogelijk tussen PS4 en PS5 of Xbox One en Xbox Series X/S.

3. Is A Way Out een generatieoverschrijdend spel?

Nee, A Way Out is geen generatieoverschrijdend spel. Dus als je een Xbox One hebt, kun je niet matchen met spelers die Xbox Series X/S of een ander Xbox-model gebruiken om deze game te spelen.

4. Wat zijn de gameplay-functies in A Way Out?

De beschikbare gameplay-functie in A Way Out omvat ontsnapping uit de gevangenis, coöp voor twee spelers, zoeken naar verzamelobjecten en nog veel meer. Daarnaast is er ook een modus voor gesplitst scherm beschikbaar in deze game waarmee je samen met je vrienden of familieleden op dezelfde console / hetzelfde platform (pc) kunt spelen.

5. Waar kan ik A Way Out spelen?

A Way Out is momenteel beschikbaar op pc, PS4 en Xbox One. Het is ook speelbaar op PS5. Je kunt elk van deze apparaten gebruiken om A Way Out te spelen.

6. Waarom willen spelers dat A Way Out platformonafhankelijk is?

De belangrijkste reden waarom spelers willen dat A Way Out platformonafhankelijk is, is dat ze willen spelen met hun vrienden die misschien niet hetzelfde gamingplatform hebben als zij.

7. Wat zijn de voordelen van platformonafhankelijk gamen?

Cross-platform gamen heeft veel voordelen. De belangrijkste is dat spelers hiermee verbinding kunnen maken en met hun vrienden kunnen spelen, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Het helpt ook om de kosten te verlagen, omdat je maar één game hoeft te kopen om met iedereen te spelen.

8. Is er een manier om A Way Out met mijn vrienden op een ander platform te spelen?

Nee, A Way Out ondersteunt geen platformonafhankelijke compatibiliteit. Dus als je met je vrienden wilt spelen op een ander platform, moet je de game opnieuw kopen of ze vragen om het voor hun apparaat te kopen.

Bekijk meer: Is D&D: Dark Alliance platformoverschrijdend in 2022?

Conclusie

De toekomst van A Way Out is momenteel onduidelijk; EA en Hazelight Studios hebben deze game echter niet gebouwd rond platformonafhankelijke compatibiliteit. De spelers kunnen dus niet genieten van de mogelijkheid om heen en weer te schakelen tussen het spelen met vrienden of vreemden op verschillende platforms.

Hier zijn al uw antwoorden met betrekking tot 'Is A Way Out platformonafhankelijk in 2022?'. Hoewel de game geen platformonafhankelijke gaming toestaat, is het toch zeker de moeite waard om op te pikken als je zin hebt in een uitdagende coöp-gameplay.

Dat gezegd hebbende, laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder! Wordt A Way Out in de toekomst ooit een platformonafhankelijke game? Zo nee, waarom denkt u dat dit is? Zoals altijd, heel erg bedankt voor het lezen en tot de volgende keer...

Veel plezier met gamen

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Is The Division 2 platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox]
Is The Division 2 platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is The Division 2 platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of The Division 2 al dan niet platformonafhankelijk beschikbaar zal zijn?
Griezelige enge skeletten Roblox ID-codes (2022): Andrew Gold
Griezelige enge skeletten Roblox ID-codes (2022): Andrew Gold
Bent u op zoek naar de Spooky Scary Skeletons Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Spooky Scary Skeletons Roblox-nummer (Andrew Gold) ID-codes omvatten remix, dubstep, trap en cover.
Battle Night: Cyberpunk Tier List (november 2022) Beste helden
Battle Night: Cyberpunk Tier List (november 2022) Beste helden
De Battle Night: Cyberpunk-niveaulijst (2022) is een geweldige bron voor zowel nieuwe spelers als veteranen. Het kan je helpen beslissen met wie je wilt spelen en je een idee geven van hoe elk personage het doet ten opzichte van de concurrentie.
Digimon ReAise Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
Digimon ReAise Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
De Digimon ReArise-tierlijst (2022) helpt je bij het kiezen van de beste personages voor je team. Het is gunstig voor zowel beginners als degenen die terugkeren naar het spel.
Waarom zijn sommige Netflix Watch-titels alleen beschikbaar tot een bepaalde datum?
Waarom zijn sommige Netflix Watch-titels alleen beschikbaar tot een bepaalde datum?
U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom u niet gewoon een bladwijzer voor een film of tv-programma kunt maken en deze op uw gemak kunt bekijken, wat juist het doel van deze nieuwe diensten lijkt te zijn. De
Fallen Kingdom Roblox ID-codes (2022) Minecraft-nummer / muziek
Fallen Kingdom Roblox ID-codes (2022) Minecraft-nummer / muziek
Bent u op zoek naar de Fallen Kingdom Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Fallen Kingdom-nummer/muziek (Minecraft) Roblox-ID's bevatten originele, schone en remixversies.
Is Neverwinter platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]
Is Neverwinter platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Neverwinter platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Neverwinter al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?