Hoofd Platformoverschrijdend Is Elite Dangerous Cross-Platform in 2022? [PC, PS4, Xbox]

Is Elite Dangerous Cross-Platform in 2022? [PC, PS4, Xbox]

  Is Elite Dangerous Cross-Platform in 2022? [PC, PS4, Xbox] 22 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

Als je een gamer bent, is de kans groot dat je op een bepaald moment in je leven op meer dan één platform hebt gespeeld. Niet alle platforms zijn echter gelijk gemaakt. Soms krijg je betere graphics of vloeiendere gameplay op één console. Tegelijkertijd heeft een ander misschien een betere controller voor bepaalde games.

Met zoveel opties die tegenwoordig beschikbaar zijn voor gamers, kan het een uitdaging zijn om te beslissen welk systeem het beste is voor elk spel of genre. Dat is de reden waarom veel gamers ook op meerdere systemen spelen, waarbij ze genieten van de voordelen die elk te bieden heeft in plaats van zichzelf te beperken door uitsluitend bij één systeem te blijven. Vaker wel dan niet kunnen ze niet met hun vrienden spelen vanwege verschillen in gaming-hardware.

Cross-platform is in dit geval handig. De mogelijkheid om een ​​multiplayer-game te spelen met gebruikers van verschillende spelsystemen wordt cross-platform gaming genoemd. Als ik bijvoorbeeld een PlayStation 4 bezit en mijn vriend een Xbox One, kunnen we dankzij platformonafhankelijke magie allebei samen spelen ondanks het systeemverschil.

Zoals je misschien al geraden had, hebben recente technologische ontwikkelingen cross-platform voor steeds meer games mogelijk gemaakt. In dit artikel bespreken we platformonafhankelijke gaming als het gaat om de langverwachte Elite: Dangerous. Als 'Is Elite Dangerous platformonafhankelijk in 2022?' is iets waar je meer over wilt weten, dan ben je hier aan het juiste adres!

Ook handig: Is The Division 2 platformoverschrijdend in 2022?

Inhoud

Elite Dangerous - Een snelle introductie

Elite Dangerous werd uitgebracht in december 2014 en is sindsdien door duizenden spelers genoten. De gameplay wordt voortdurend verbeterd, met de toevoeging van nieuwe schepen en een realistische melkwegkaart.

  Elite Dangerous - Een snelle introductie

In 2012 zei David Braben, de maker van videogames zoals 'Elite' en 'Rollercoaster Tycoon', dat de technologie eindelijk geavanceerd genoeg was om een ​​realistisch sterrenstelsel te creëren - met een enorm aantal sterren, planeten en manen.

In 2014 werd Elite Dangerous uitgebracht voor Windows-pc's. Sindsdien zijn platforms uitgebreid naar Xbox One- en PS4-consoles.

Over de gameplay van Elite Dangerous gesproken, de speler krijgt in eerste instantie beperkte middelen. Met behulp van deze middelen kan de speler deelnemen aan verschillende in-game-taken om zijn rijkdom en verdienste te vergroten. Met het verdiende geld kan de speler de technologie van zijn ruimteschip upgraden om sneller en verder in de melkweg te reizen. De speler kan ook vechten met andere spelers in ruimtegevechten, politie, vracht van plaats naar plaats smokkelen, asteroïden mijnen en helpen bij onderzoeksactiviteiten, onder andere.

Voor meer geavanceerde aanpassingen kan de speler Arc gebruiken, de in-game valuta, die ook met echt geld kan worden gekocht.

Elite Dangerous is een baanbrekende videogame met verbluffende graphics, die door veel gamers wordt gewaardeerd! Het mysterie van zijn platformonafhankelijke status houdt echter nog steeds stand en we willen die vraag graag voor u beantwoorden.

Is Elite Dangerous Cross-Platform in 2022?

Nee, Elite Dangerous is niet platformonafhankelijk in 2022 . Met andere woorden, als je een Xbox-console of een pc bezit, kun je niet samen spelen en cross-platform van deze titel genieten. Als jij en je vrienden verschillende gameplatforms bezitten, heb je pech - je kunt alleen spelen met gamers die dezelfde console hebben.

  Is Elite Dangerous Cross-Platform in 2022?

Het valt niet te ontkennen dat nieuwe technologische ontwikkelingen een nieuw tijdperk van gamingtechnologie zullen inluiden. Op een bepaald moment in de toekomst kan de mogelijkheid om Elite Dangerous op meerdere spelplatforms te spelen werkelijkheid worden. Toch is het vanaf nu niet mogelijk zonder verdere updates van Frontier.

Het idee van cross-play wordt gevierd, maar niet door iedereen zo vrij geaccepteerd. Voorstanders van het concept zeggen dat meer mensen moeten neerschieten, terwijl tegenstanders vrezen dat slechte verbindingen en trage gameplay de pret kunnen bederven.

Enkele voordelen van platformonafhankelijk gamen zijn:

    Spelen met vrienden die verschillende consoles bezitten : Stel je voor dat je je favoriete spel speelt met je vrienden. Twee hebben een Xbox-console, terwijl twee andere vrienden een PlayStation-console hebben. Zonder cross-platform zul je allemaal dezelfde console moeten kopen als je samen wilt spelen. Spelen met nieuwe mensen : Door platforms samen te brengen, kan een grotere gaminggemeenschap worden opgebouwd. Dit resulteert in een efficiëntere matching, zodat je nieuwe mensen ontmoet om mee te spelen! Betere servers : Een betere community betekent meestal dat er meer servers nodig zijn, waardoor ontwikkelaars meer tijd en geld aan hun games moeten besteden. Dit zou op zijn beurt leiden tot een verbeterde gameplay-ervaring voor spelers op meerdere platforms - althans dat is het idee!

Bovendien hebben we platformspecifieke discussies om diepgaande kennis over dit onderwerp over te brengen.

Ook gerelateerd: Is Far Cry 5 platformonafhankelijk in 2022?

Is Elite Dangerous platformonafhankelijke Xbox One en pc?

  Is Elite Dangerous platformonafhankelijke Xbox One en pc?

Nee, Elite Dangerous is niet platformonafhankelijk tussen Xbox One en pc. Met andere woorden, spelers die Xbox One en pc gebruiken, kunnen Elite Dangerous niet samen spelen. Je kunt dus niet spelen met vrienden die een andere console hebben.

In 2014 werd Elite Dangerous beschouwd als een enorme stap voorwaarts op het gebied van technologie en graphics. Toch mist het de compatibiliteitsfactor, wat als het grootste nadeel kan worden beschouwd.

Is Elite Dangerous platformonafhankelijke pc en PS4/PS5?

Nee, Elite Dangerous ondersteunt geen cross-play tussen pc en PS4/PS5. Dus als een speler een pc gebruikt voor Elite Dangerous, kan hij niet matchen met een PS4-speler.

Het idee van platformonafhankelijk gamen wordt verwelkomd, maar niet zo gemakkelijk geaccepteerd door alle spelers. Waar sommige spelers het idee verwelkomen om op verschillende platforms te kunnen spelen, veroordelen anderen het. Het verschil in invoerapparaten is een van de redenen achter de reserveringen van spelers tegen cross-play.

Is Elite Dangerous platformonafhankelijke PS5 en PS4?

  Is Elite Dangerous platformonafhankelijke PS5 en PS4?

Nee, Elite Dangerous is niet platformonafhankelijk compatibel tussen PS5 en PS4. Dus als een gamer een PS5 bezit en zijn vriend een PS4, kunnen ze Elite Dangerous niet samen spelen.

Elite Dangerous is geen platformonafhankelijke game. De ontwikkelaars zijn ook niet van plan om het op korte termijn in het spel te implementeren, wat bleek uit hun recente tweet - 'Hallo daar. We hebben niets aan te kondigen over ondersteuning voor cross-play of cross-save.'

Is Elite Dangerous platformonafhankelijke Nintendo Switch en pc?

Elite Dangerous ondersteunt geen cross-play tussen Nintendo Switch en pc. Nintendo Switch- en pc-bezitters kunnen Elite Dangerous niet samen spelen.

Hoewel dat komt doordat Elite Dangerous niet beschikbaar is op Nintendo Switch, is er geen sprake van cross-play ondersteuning als de game niet beschikbaar is op het betreffende platform.

Is Elite Dangerous platformonafhankelijke pc en PS4?

  Is Elite Dangerous platformonafhankelijke pc en PS4?

Er is geen platformonafhankelijke ondersteuning voor pc en PS4 in Elite Dangerous. Dus als je de game op PS4 speelt, kan iedereen die op pc speelt niet samen met jou spelen.

Elite Dangerous is een opwindende game die geweldige mogelijkheden biedt, zoals platformonafhankelijk gamen, maar de kans dat het op dit moment gebeurt, opengelaten vanwege problemen zoals gemengde invoerapparaten tussen platforms en lange matchmaking-tijden op minder bevolkte servers.

Controleer ook: Is Trove platformoverschrijdend in 2022?

Veel Gestelde Vragen

1. Wat is het simulatiespel voor ruimtevluchten?

Ruimtevluchtsimulatie is een videogenre waarin spelers ruimtevluchten ervaren. Men kan de snelheid, richting, constructie en vele andere aspecten van een ruimteschip regelen in overeenstemming met fundamentele natuurkundige principes.

2. Wat zijn matchmaking-tijden?

Matchmaking-tijd verwijst naar hoe lang het duurt voordat gamers een match hebben met andere spelers voor online games of multiplayer-modi. Als er bijvoorbeeld niet genoeg beschikbare spelers in de buurt van uw locatie zijn, kan het zijn dat u langer dan normaal matchmaking-tijden ervaart.

3. Wat is platformonafhankelijk?

Cross-platform is een term voor videogames voor de mogelijkheid om multiplayer-games te spelen met spelers op verschillende platforms. Als je bijvoorbeeld Xbox One en pc samen in één sessie kunt spelen, wordt dit platformonafhankelijke ondersteuning genoemd.

4. Wat betekent cross-save?

Cross-save, ook wel cross-progression genoemd, verwijst naar het opslaan van gebruikersgegevens waarmee spelers de voortgang van het spel op meerdere apparaten kunnen voortzetten. Dit betekent dat als je 's nachts op je thuisconsole een avontuur of zoektocht begint, je tijdens je woon-werkverkeer of lunchpauze kunt blijven spelen met een mobiel apparaat.

5. Heeft Elite Dangerous cross-progressie?

Nee, Elite Dangerous biedt geen ondersteuning voor cross-progressie. Dus als je bijvoorbeeld een zoektocht of avontuur start op je Xbox One-console, kun je de voortgang niet overdragen naar je mobiele apparaat of pc.

6. Heeft Elite Dangerous meerdere generaties?

Nee, Elite Dangerous biedt geen ondersteuning voor meerdere generaties. Om verder uit te leggen: als je een PS4 bezit en je neefje een PS5, dan kun je de game niet samen spelen omdat ze niet dezelfde generatie consoles delen.

7. Waarom platformonafhankelijke games?

Cross-platform games worden steeds populairder omdat ze een meer inclusieve game-ervaring bieden. Het maakt niet uit welk apparaat of welke console je gebruikt; zolang je verbonden bent met internet, kun je overal en met iedereen spelen.

8. Wat zijn enkele andere populaire platformonafhankelijke spellen?

Er zijn veel populaire platformonafhankelijke games beschikbaar, zoals: Fortnite, PUBG, Rocket League, Apex Legends en Call of Duty: Warzone.

9. Als een spel niet platformonafhankelijk is, betekent dat dan dat het niet goed is?

Nee, een spel dat niet platformonafhankelijk is, betekent niet dat het niet goed is. Er zijn veel redenen waarom een ​​game platformonafhankelijk spelen mogelijk niet ondersteunt, zoals: de game is nog in ontwikkeling, de ontwikkelaars hebben de functie nog niet geïmplementeerd of het kan logistiek moeilijk zijn om dit te doen.

Bekijk meer: Is Castle Crashers platformoverschrijdend in 2022?

Conclusie

Elite Dangerous is een geweldige game en veel gamers spelen het graag op meerdere platforms. Het heeft echter geen cross-play-ondersteuning en er zijn nog veel problemen die moeten worden opgelost voordat deze droom werkelijkheid kan worden.

We hebben ons best gedaan om alle vragen met betrekking tot 'Is Elite Dangerous platformonafhankelijk in 2022?' te beantwoorden. Als je nog steeds twijfels hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Roblox-foutcode 279 | 100% werkende fix (november 2022)
Roblox-foutcode 279 | 100% werkende fix (november 2022)
Dit artikel gaat helemaal over Roblox-foutcode 279. Wat het betekent, waarom het gebeurt en hoe het op te lossen. Alles wat u moet weten over foutcode 279 Roblox vindt u hier.
Is Final Fantasy XIV platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox]
Is Final Fantasy XIV platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is FFXIV platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Final Fantasy XIV al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Vertel Em Cochise Roblox ID-codes (2022) $NIET nummer / muziek-ID's
Vertel Em Cochise Roblox ID-codes (2022) $NIET nummer / muziek-ID's
Bent u op zoek naar de Tell Em Cochise Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Tell Em-nummer/muziek (Cochise & $NOT) Roblox-ID's bevatten originele, schone en remixversies.
Is Halo Infinite Cross-Platform in 2022? [PC, Xbox One, X/S]
Is Halo Infinite Cross-Platform in 2022? [PC, Xbox One, X/S]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Halo Infinite platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, enz (crossplay). Of Halo Infinite al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
10 beste laptops voor afgestudeerde scholieren in november 2022
10 beste laptops voor afgestudeerde scholieren in november 2022
De beste laptop kiezen voor Grad School Students in 2022? We hebben 48 laptops getest om de beste laptops te vinden voor middelbare scholieren met verschillende budgetten.
Warframe-promotiecodes - gratis glyph-codes (2021)
Warframe-promotiecodes - gratis glyph-codes (2021)
Hier krijg je alle gratis Warframe-promotiecodes 2022. Dat omvat nieuwe Warframe-glyph-codes en stappen om ze ook in te wisselen. Die codes voor Warframe worden regelmatig bijgewerkt.
Wat zijn .rar-bestanden?
Wat zijn .rar-bestanden?
RAR is een bestandsindeling voor gegevenscompressie, vergelijkbaar met ZIP-bestanden. RAR staat voor Roshal Archief; het formaat is vernoemd naar de maker, Eugene Roshal.