Hoofd Platformoverschrijdend Is ESO platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]

Is ESO platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]

 Is ESO platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5] 13 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

De game-industrie is gegroeid tot een ongekend niveau. Het aantal spelers neemt exponentieel toe en het aanbod wordt met de tijd ook groter.

We hebben een aantal succesvolle games gezien. ESO is er daar één van. The Elder Scrolls Online is een geweldig spel. Het is leuk, het ziet er goed uit en de gameplay is verslavend. Maar een vraag die spelers sinds de release bezighoudt: is ESO platformonafhankelijk in 2022?

Cross-platform betekent dat de game op meerdere apparaten kan worden gespeeld, zoals pc, Mac, PS4, PS5 of de Xbox One. Als je bijvoorbeeld op een PlayStation speelt en je vriend een Xbox One gebruikt, kunnen jullie samen spelen.

Het helpt mensen om samen te spelen, en vaak organiseren vrienden toernooien met een groep mensen die allemaal verschillende apparaten gebruiken. Daarom vragen veel mensen zich af: is Elder Scrolls Online platformonafhankelijk? In deze blogpost beantwoorden we die vraag. Dus blijf lezen.

Inhoud

Elder Scrolls Online (ESO) - Een snelle introductie

De Elder Scrolls Online is een MMORPG, wat staat voor 'Massively Multiplayer Online Role-Playing Game'. Het is ontwikkeld door ZeniMax Media en uitgegeven door Bethesda Softworks. Het werd voor het eerst uitgebracht voor Microsoft Windows en Mac OS X in april 2014 en later voor Xbox One en PS4 in juni 2015.

 Elder Scrolls Online (ESO) - Een snelle introductie

In dit specifieke spel heb je de mogelijkheid om verschillende regio's van Tamriel te verkennen. De wereld bevat landschappen uit eerdere games in de serie en bevat nieuwe gebieden zoals Summerset Isle. Een uniek kenmerk dat ESO echter onderscheidt, zijn de drie allianties.

In het spel kun je kiezen uit lidmaatschap van een van de drie allianties: de Aldmeri Dominion, The Daggerfall Covenant of The Ebonheart Pact. Elder Scrolls Online wordt geprezen om zijn consistente updates en uitbreidingen, die zijn blijven verbeteren op de toch al solide basis die bij de lancering in 2014 werd gelegd.

De meeste spelers zijn blij met de game, maar er is één vraag die sinds de release door spelers wordt gezeurd: is ESO platformonafhankelijk? Laten we nu, zonder verder oponthoud, eens kijken of Elder Scrolls Online platformonafhankelijk is.

Ook handig: Is GTA 5 platformonafhankelijk in 2022?

Is ESO platformoverschrijdend in 2022?

Nee, ESO is niet platformonafhankelijk . Dit betekent dat de Elder Scrolls Online maar op één apparaat tegelijk kan worden gespeeld. Als je bijvoorbeeld op een PS4 of PS5 speelt en je vriend gebruikt een Xbox One, dan kunnen jullie niet samen spelen. Het kan ook het vermogen van mensen beperken om toernooien te organiseren met vrienden die verschillende apparaten gebruiken.

 Is ESO platformoverschrijdend in 2022?

Tegenwoordig wordt de vraag naar cross-platform gaming steeds groter. Mensen willen graag de mogelijkheid hebben om met vrienden te spelen, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Maar helaas is Elder Scrolls Online niet platformonafhankelijk op verschillende apparaten.

Dit komt omdat om vele redenen, waaronder,

 • Verschillende apparaten hebben verschillende hardware en software die de gameplay kunnen beïnvloeden.
 • De spelervaring van een speler is gebaseerd op het apparaat dat ze gebruiken, dus het zou oneerlijk zijn om met iemand te spelen die een krachtiger apparaat heeft.
 • Online games gedijen goed als spelers in een netwerk samenwerken om taken uit te voeren; als een persoon niet dezelfde ervaring heeft, zijn hun kansen op succes kleiner.
 • Het risico bestaat dat spelers op verschillende apparaten niet zo goed samen kunnen spelen omdat ze allemaal een iets andere framerate en videokwaliteit hebben.
 • De ontwikkelaar zou twee verschillende versies van de game moeten maken, een voor pc en Mac en een andere voor consoles.
 • Het zou voor een ontwikkelaar moeilijk zijn om beide versies te beheren en up-to-date te houden.

Blijf lezen om meer informatie te krijgen.

Is ESO platformonafhankelijke pc en Xbox One?

Nee, Elder Scrolls Online is geen platformonafhankelijke tussen pc en Xbox One. Dit betekent dat je voor elk een aparte account nodig hebt en dat spelers op pc niet kunnen spelen met spelers op Xbox One.

 Is ESO platformonafhankelijke pc en Xbox One?

Dit komt omdat de ontwikkelaar achter de game, Zenimax Online Studios, ESO niet cross-platform heeft gemaakt tussen pc en Xbox One.

De reden dat ze dit hebben gedaan, is simpelweg om vals spelen op beide platforms te voorkomen, omdat elke speler met verschillende regelsets zou spelen terwijl hij zijn eigen invoerapparaten gebruikt voor een toetsenbord en muis in plaats van een Xbox-controller.

Ook gerelateerd: Is Minecraft platformonafhankelijk in 2022?

Is Elder Scrolls Online platformonafhankelijke pc en PS4?

Nee, ESO is niet platformonafhankelijk op pc en PS4. Dit betekent dat pc-spelers alleen met andere pc-gamers kunnen spelen en PS4-spelers op een aparte server zullen spelen.

De reden achter deze beslissing is om ervoor te zorgen dat de game soepel draait op alle platforms. Ze willen een consistente en hoge framesnelheid voor spelers garanderen. Het kan belastend zijn om meer mensen in één gebied te hebben, dus wilden ze prestatieproblemen zoveel mogelijk vermijden.

Is ESO platformonafhankelijke Stadia en pc?

 Is ESO platformonafhankelijke Stadia en pc?

Ja, ESO is platformonafhankelijk tussen Stadia en pc. Dit betekent dat beide spelers op deze platforms samen kunnen spelen.

De reden dat deze beslissing is genomen, is dat ze hun game zoveel mogelijk wilden ondersteunen, ook al is cross-platform nog helemaal niet beschikbaar voor consoles!

Is ESO platformonafhankelijke Xbox One en PS4?

Nee, ESO is niet platformonafhankelijk tussen Xbox One en PS4 of PS5. Dit betekent dat Xbox One-spelers en PS5-gamers niet samen kunnen spelen.

De reden hiervoor is dat Xbox One en PS4 verschillende spelplatforms zijn met verschillende online diensten.

Is Elder Scrolls Online platformonafhankelijke PS4 en PS5?

 Is ESO platformonafhankelijke PS4 en PS5?

Ja, ESO is platformonafhankelijk tussen PS4 en PS5. Dit betekent dat spelers op beide consoles samen kunnen spelen, omdat ze hetzelfde spelplatform gebruiken met dezelfde online services (PSN).

Controleer ook: Is Fall Guys platformoverschrijdend in 2022?

Is ESO platformonafhankelijke Xbox One en Xbox Series X/S?

Ja, ESO is platformonafhankelijk op Xbox One en Xbox Series X/S. Dit betekent dat als je op Xbox One speelt, je kunt spelen met spelers die op de Xbox Series X/S spelen en vice versa.

Veel Gestelde Vragen

1. Wat betekent platformonafhankelijk gamen?

Cross-platform gaming betekent dat spelers samen kunnen spelen, ongeacht het platform waarop ze spelen. Zo zullen bijvoorbeeld pc- en Xbox-gamers met elkaar kunnen spelen.

2. Wat betekent een kruisprogressie?

Een cross-progressie betekent dat spelers hun voortgang op het ene platform naar het andere kunnen overbrengen. Dus als je bijvoorbeeld een account hebt bij een Xbox One, maar je wilt overstappen van Xbox naar PS5, dan kan de XP worden meegenomen naar je nieuwe account, dus je begint niet bij 0 XP.

3. Is DAT cross-progressie?

Nee, ESO is geen cross-progressie. Dit betekent dat wanneer je een nieuw account aanmaakt op pc of Xbox One, je voortgang apart is en alleen op dat respectievelijke platform wordt opgeslagen.

4. Kan ik ESO spelen met mijn vrienden?

Ja, je kunt ESO spelen met je vrienden. Dit betekent dat beide spelers samen als één groep kunnen feesten en het spel kunnen verkennen. Als ze zich echter op verschillende platforms bevinden, kunnen ze niet samen spelen, tenzij ze zich op hetzelfde platform bevinden.

5. Is ESO generatieoverschrijdend?

Ja, ESO is generatieoverschrijdend. Dit betekent dat spelers op de Xbox One kunnen spelen met die op de Xbox Series X/S en vice versa.

6. Tussen welke platforms is ESO platformonafhankelijk?

ESO is platformonafhankelijk tussen Stadia en pc, PS4 en PS5, evenals Xbox One en Xbox Series X/S. Dit betekent dat spelers op deze respectievelijke platforms met elkaar kunnen spelen.

7. Kunnen we ESO offline spelen?

Nee, ESO kan niet offline worden gespeeld. Dit komt omdat de game een online multiplayer-game is en daarom een ​​internetverbinding nodig heeft om te spelen.

Bekijk meer: Is No Man's Sky platformoverschrijdend in 2022?

Conclusie

Cross-platform gaming is een nieuwe trend die aan populariteit wint. Maar helaas is ESO niet platformonafhankelijk. Als de ontwikkelaars het in de toekomst platformonafhankelijk maken, is het mogelijk om met vrienden op verschillende platforms te spelen, maar niet in de huidige versie.

We hopen dat deze blogpost over 'is ESO platformonafhankelijk in 2022?' helpt je te begrijpen wat platformonafhankelijk gamen betekent en dat Elder Scrolls Online er momenteel geen deel van uitmaakt.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag verder waar we kunnen!

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Illusion Connect Tier List (november 2022) Beste personages
Illusion Connect Tier List (november 2022) Beste personages
Dit artikel gaat over de Illusion Connect-laaglijst (2022). Het gaat over wat elke laag is en rangschikt de karakters van sterk naar zwak (beste karakters).
Injustice 2 Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
Injustice 2 Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
Dit artikel gaat helemaal over de Injustice 2-niveaulijst (2022). De beste personages in het spel zijn in niveaus gesorteerd, zodat je gemakkelijk de juiste kunt vinden voor je behoeften.
It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022): Parry Gripp Song
It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022): Parry Gripp Song
Bent u op zoek naar de It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! It's Raining Tacos Roblox-nummer (Parry Gripp) ID-codes bevatten originele en remixversies.
10 beste Thunderbolt-laptops in november 2022 [Thunderbolt 3 & 4]
10 beste Thunderbolt-laptops in november 2022 [Thunderbolt 3 & 4]
Op zoek naar de beste Thunderbolt-laptops in 2022? We hebben 50+ laptops getest om de beste laptop met Thunderbolt 3 & 4 te vinden voor gamers en professionals met verschillende budgetten.
Bad Child Roblox ID-codes (2022) Tones and I Song / Music
Bad Child Roblox ID-codes (2022) Tones and I Song / Music
Bent u op zoek naar de Bad Child Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Bad Child-nummer/muziek (Tones en I) Roblox-ID's bevatten originele, remix- en langzame versies.
Een draadloos netwerk met een wachtwoord beveiligen met de Linksys WRT-54G
Een draadloos netwerk met een wachtwoord beveiligen met de Linksys WRT-54G
Instructies voor het instellen van wachtwoordbeveiliging op uw WRT-54G-aangedreven wifi-netwerk.
10 beste laptops voor technische studenten in november 2022
10 beste laptops voor technische studenten in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor technische studenten in november 2022? We hebben meer dan 40 laptops getest om de beste draagbare en goedkope laptops voor technische studenten te vinden.