Hoofd Platformoverschrijdend Is Halo: Master Chief Collection platformoverschrijdend in 2022?

Is Halo: Master Chief Collection platformoverschrijdend in 2022?

  Is Halo: Master Chief Collection platformoverschrijdend in 2022? 20 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

Als je vaak speelt, heb je waarschijnlijk games ervaren op zowel consoles als pc's. Je moet ook een idee hebben van wat platformonafhankelijk gamen is.

Cross-platform gaming is wanneer gamers met anderen kunnen spelen, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Als twee mensen bijvoorbeeld op verschillende platforms aan het spelen waren (de ene persoon speelde op hun computer terwijl de andere persoon op hun console speelde) en ze hebben allebei een exemplaar van hetzelfde spel, dan kunnen ze online met elkaar spelen, ongeacht welke platforms ze gebruikten, allemaal dankzij de platformonafhankelijke functie.

Een trending topic in de afgelopen tijd is of Halo: The Master Chief Collection al dan niet platformonafhankelijk is. Ons onderwerp van discussie in dit artikel is dus 'Is Halo: Master Chief Collection platformonafhankelijk in 2022?'

Maar laten we, voordat we beginnen, even kijken wat Halo: The Master Chief Collection precies is.

Ook handig: Is Halo Infinite Cross-Platform in 2022?

Inhoud

Halo: Master Chief Collection - Een korte introductie

De Halo-franchise is een van de meest iconische in de geschiedenis van videogames. De Master Chief-collectie bevat een geremasterde verzameling van zes verschillende games, plus een heleboel extra's voor Halo-superfans. Het biedt een ongeëvenaarde hoeveelheid details die op één scherm te zien zijn.

  Halo Master Chief Collection - Een snelle introductie

Dit gaat niet alleen over nostalgie; dit zijn enkele van de beste spellen ooit gemaakt! Je kunt online tegen andere spelers of je vrienden spelen via Xbox Live en deelnemen aan gerangschikte wedstrijden waarbij je rang je vaardigheden weerspiegelt.

Er zijn ook meer functies zoals Spartan Ops, waarmee je een nieuwe kant van Halo: Combat Evolved kunt ervaren met episodische coöpmissies en klassementen. Met tal van multiplayer-kaarten en speelmodi is er voor elk wat wils.

De eerste vraag die meteen bij me opkomt is waarom kiezen voor Halo Master Chief Collection? Sinds de oprichting in 2001 is Halo een van de meest populaire gamefranchises gebleven. Halo MCC werd voor het eerst uitgebracht voor Xbox One in 2014, later ontving Microsoft Windows het in 2019. 2020 zag de nieuwste toevoeging van Xbox Series X/S aan de platformbasis van Halo MCC.

We laten u niet langer wachten en vertellen u alles over 'Is Halo MCC Cross-Platform in 2022?'

Is Halo: Master Chief Collection platformonafhankelijk in 2022?

Ja, vanaf 2022 is Halo: The Master Chief Collection platformonafhankelijk compatibel met alle platforms waarop het beschikbaar is . Momenteel kun je deze game spelen via pc, Xbox One en Xbox Series X/S. Je kunt elk van deze platforms kiezen om Halo MCC te spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je het kunt spelen met je vrienden die zich op een ander spelplatform bevinden.

  Is Halo: Master Chief Collection platformoverschrijdend in 2022?

Er zijn echter enkele beperkingen aan. De optie voor cross-play is nog steeds niet beschikbaar voor sommige van zijn modi, zoals Forge, Firefight en multiplayer. Dus voor deze modi kan de speler alleen matchen met spelers die hetzelfde apparaat gebruiken als hun eigen apparaat.

Aan de positieve kant kun je cross-play naar keuze in- en uitschakelen. De spelers hebben ook de bevoegdheid om de regio voor matchmaking te kiezen.

Laten we eens kijken naar enkele voordelen van platformonafhankelijk gamen:

  • Het wordt gemakkelijker om mensen te vinden om mee te spelen.
  • Gamers kunnen deelnemen aan een game en het opnemen tegen andere gamers van over de hele wereld en niet alleen die in hun regio.
  • Het elimineert de noodzaak voor console-exclusives.
  • Spelers hoeven niet door te gaan met het kopen van nieuwe games, aangezien er meer dan één platform is waarop ze de platformonafhankelijke game kunnen spelen.
  • Cross-platform gaming stelt ons in staat om te genieten van het spelen van onze favoriete game, ongeacht welk apparaat wordt gebruikt, wat handig is voor sommige mensen die misschien niet genoeg geld of ruimte hebben voor twee verschillende consoles.

Al met al is Halo Master Chief Collection platformonafhankelijk tussen alle beschikbare platforms waarop het zich bevindt, dankzij Xbox Games Studios en 343 Industries.

Ook gerelateerd: Halo Tier-lijst (2022): alle games gerangschikt

Is Halo: Master Chief Collection platformonafhankelijk voor pc en Xbox One?

  Is Halo Master Chief Collection platformonafhankelijke pc en Xbox One?

Ja, Halo Master Chief Collection ondersteunt platformonafhankelijke tussen pc en Xbox One. Dit betekent simpelweg dat als je vanaf je pc speelt en je partner Xbox One gebruikt, jullie samen Halo MCC kunnen spelen.

Je kunt een team vormen in de multiplayer-modus en tegen andere gamers spelen, of jullie kunnen gewoon tegen elkaar spelen.

Is Halo: Master Chief Collection platformonafhankelijke Xbox One en Xbox Series X/S?

Ja, Xbox One en Xbox Series X/S hebben platformonafhankelijke functionaliteit in Halo Master Chief Collection. Dankzij deze functionaliteit kunnen Xbox One- en Xbox Series X/S-spelers samen Halo MCC spelen.

De speler heeft ook een optie om 'platform-based matching' in of uit te schakelen, dus als je geen fan bent van cross-play of wilt matchen met spelers uit een specifieke regio, heb je de autoriteit om te kiezen.

Is Halo: Master Chief Collection platformonafhankelijke pc en PS4?

  Is Halo Master Chief Collection platformonafhankelijke pc en PS4?

Nee, pc en PS4/PS5 hebben geen platformonafhankelijke functie voor Halo Master Chief Collection. Dat komt omdat PS4 Halo MCC niet ondersteunt; als een game cross-play tussen twee platforms wil bieden, moet deze op zijn minst op beide platforms beschikbaar zijn.

Het is misschien teleurstellend nieuws voor PS4-spelers, maar er gaan geruchten dat de makers van Halo MCC eraan werken om deze game ook voor PlayStation-spelers te introduceren, dus alle hoop is nog niet verloren.

Is Halo: Master Chief Collection platformonafhankelijke Xbox Series X/S en pc?

Ja, Halo Master Chief Collection is platformonafhankelijk tussen Xbox Series XS en pc. Dit houdt in dat spelers van Xbox Series X/S en pc mogen paren. Ze kunnen het tegen elkaar opnemen, of samen kunnen ze het opnemen tegen andere spelers in Halo MCC.

Houd er rekening mee dat, hoewel deze platforms cross-play toestaan, deze functie niet geldt voor alle modi in de game. Om sommige Halo MCC-modi te spelen, moet je je houden aan de spelers die dezelfde gaminghardware gebruiken als de jouwe.

Controleer ook: Is Brawlhalla platformoverschrijdend in 2022?

Veel Gestelde Vragen

1. Uit welke games bestaat Halo Master Chief Collection?

Halo MCC heeft in totaal 6 spellen eronder; dit zijn Halo: Reach, Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST en Halo 4.

2. Wat is platformonafhankelijk gamen?

Het is een term die in de game-industrie wordt gebruikt om te verwijzen naar videogames die samen vanaf verschillende platforms kunnen worden gespeeld. Met Halo Master Chief Collection kun je bijvoorbeeld spelen tussen pc en Xbox One. De spelers kunnen een van deze apparaten gebruiken en ze kunnen elkaar matchen.

3. Wat is een functie voor cross-save?

Het is een functie, ook wel cross-progressie genoemd, die wordt gebruikt in videogames waarbij de speler zijn spel op het ene apparaat opslaat en later op een ander apparaat voortzet. Het voorkomt dat de speler hetzelfde niveau herhaaldelijk op verschillende apparaten moet ontgrendelen.

4. Heeft Halo Master Chief Collection een cross-save-functie?

Een simpel antwoord daarop is ja. Halo Master Chief Collection heeft een cross-save-functie. U kunt uw voortgang dus tussen console en pc overbrengen. Het heeft echter bepaalde beperkingen, zoals de speler kan geen voortgang overdragen vanuit de missie. Er zijn meer van dergelijke beperkingen, dus wees daar voorzichtig mee.

5. Heeft de Halo Master Chief Collection een generatieoverschrijdende collectie?

Ja, Halo MCC heeft een cross-generation. Een speler kan de game op Xbox One spelen en vervolgens overschakelen naar Xbox Series X/S om Halo Master Chief Collection te blijven spelen.

6. Kan ik Halo Master Chief Collection offline spelen?

Ja, je kunt Halo MCC offline spelen. Je hoeft niet altijd verbonden te zijn met internet om dit spel te spelen. Maar sommige functies zijn offline niet beschikbaar, zoals coöp en multiplayer.

7. Hoeveel spelers kunnen samen Halo Master Chief Collection spelen?

Je kunt maximaal 4 spelers hebben in één sessie van Halo MCC. Dus jij en 3 van je vrienden kunnen het spel tegelijkertijd spelen.

Bekijk meer: Is Astroneer Cross-Platform in 2022?

Conclusie

Halo Master Chief Collection is het ultieme pakket voor elke fan van de Halo-serie. Het bevat zes games die platformonafhankelijke functionaliteit en beperkte progressie in verschillende gamemodi bieden, elk met zijn eigen unieke multiplayer-ervaring.

We hopen dat je deze blogpost hebt gevonden op 'Is Halo: Master Chief Collection platformonafhankelijk in 2022?' interessant en informatief. Deel alsjeblieft je mening in de reacties hieronder! Als er iets is dat we niet hebben behandeld, laat dan hieronder een reactie achter met vragen of opmerkingen.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Je nieuwe vriend Roblox ID-code (2022): Wilbur Soot Song
Je nieuwe vriend Roblox ID-code (2022): Wilbur Soot Song
Bent u op zoek naar de Your New Boyfriend Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Je nieuwe vriend Roblox-nummer (Wilbur Roet) ID-codes omvatten originele, volledige en remixversies.
Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]
Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2021?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, enz (crossplay). Of NBA 2K21 wel of niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Is Gang Beasts platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One]
Is Gang Beasts platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Gang Beasts platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, enz (crossplay). Of Gang Beasts al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Reaper 2 Shikai Tier List (november 2022) Beste Shikai gerangschikt
Reaper 2 Shikai Tier List (november 2022) Beste Shikai gerangschikt
De Reaper 2 Shikai-niveaulijst (2022) is een geweldige manier om te zien welke Shikai de beste en slechtste in het spel zijn. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat deze lijst is gebaseerd op gegevens van miljoenen wedstrijden.
Konosuba Fantastic Days Tier List (november 2022) Beste personages
Konosuba Fantastic Days Tier List (november 2022) Beste personages
Een Konosuba Fantastic Days-niveaulijst (2022) is een geweldige manier om erachter te komen wie de beste personages zijn in Konosuba Fantastic Days. Deze lijst rangschikt alle personages van beste naar slechtste.
10 beste laptops onder $ 1200 in november 2022 [12e generatie CPU]
10 beste laptops onder $ 1200 in november 2022 [12e generatie CPU]
Op zoek naar de beste laptops onder de $ 1200 in 2022? We hebben 50 laptops getest om de beste laptops met een budget van minder dan $ 1200 te vinden met de nieuwste CPU en GPU voor hoge prestaties.
10 beste koptelefoons voor online leren en lesgeven in november 2022
10 beste koptelefoons voor online leren en lesgeven in november 2022
Op zoek naar de beste hoofdtelefoon voor online leren en lesgeven? Hier is de lijst met de beste hoofdtelefoons voor zowel online studenten als docenten en ook binnen het budget.