Hoofd Platformoverschrijdend Is PUBG platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]

Is PUBG platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]

 Is PUBG platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5] 9 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

In de wereld van vandaag is de rage van gaming over de hele wereld verspreid. En met deze rage hebben bedrijven geprobeerd manieren te vinden om meerdere apparaten en games te combineren, zodat ze compatibel met elkaar kunnen worden.

PUBG is een populaire game die is uitgebracht op Android, iOS, Xbox One, PS4, PS5, Stadia en Windows. In PlayerUnknown's Battlegrounds of PUBG, zoals het algemeen bekend is, worden spelers aangemoedigd om op een grote kaart naar wapens en uitrusting te zoeken.

De vraag 'Is PUBG cross-platform in 2022?' is de laatste weken een hot item. In deze blogpost zullen we de waarheid onderzoeken of PUBG al dan niet platformonafhankelijk is en wat dat betekent voor gamers.

Cross-platform is een term die verwijst naar het vermogen van verschillende spelplatforms om met elkaar te communiceren en compatibel te zijn. Dit betekent dat gamers die op verschillende apparaten spelen, aan dezelfde gamesessie kunnen deelnemen en samen kunnen spelen.

Ook handig: Is Warframe platformonafhankelijk in 2022?

Inhoud

PUBG - Een snelle introductie

PUBG is een Battle Royale-game die is gemaakt door Bluehole en is gepubliceerd onder het bedrijf 'PUBG Corporation'. De game zet 100 spelers tegen elkaar op een afgelegen eiland in de hoop de laatste persoon te zijn die overeind blijft.

 Pubg - Een snelle introductie

De game wordt gespeeld vanuit het perspectief van de eerste persoon of de derde persoon, en je kunt wapens en voertuigen vinden om te gebruiken tijdens je tijd dat je het speelt. Er zijn ook verschillende modi binnen PUBG die verschillende benaderingen van gameplay bieden, zoals solo, duo, squadron en nog een paar meer.

Dagelijkse beloningen zijn ook beschikbaar voor spelers die taken kunnen voltooien, zoals het bereiken van een bepaalde rang of niveau, het voltooien van missies en verschillende andere dingen.

Een vraag die veel mensen hebben, is of PUBG al dan niet platformonafhankelijk is. U krijgt het antwoord op deze vraag en meer door de rest van dit artikel te lezen.

Is PUBG platformonafhankelijk in 2022?

Ja, PUBG is platformonafhankelijk, maar niet tussen elk platform . De game is momenteel platformonafhankelijk compatibel met PlayStation en Xbox One, evenals Android- en iOS-apparaten.

 Is PUBG platformonafhankelijk in 2022?

Crossplay tussen pc en console is niet beschikbaar, en crossplay tussen consoles ook niet. Dit betekent dat gamers die op pc spelen niet kunnen spelen met spelers op PlayStation of Xbox One, en gamers die op beide consoles spelen, kunnen niet spelen met spelers die smartphones gebruiken.

Lees verder voor meer informatie over welke platforms PUBG crossplay ondersteunt.

Ook gerelateerd: Is Rust platformoverschrijdend in 2022?

Is PUBG platformonafhankelijke Xbox One en PS4?

Ja, PUBG is platformonafhankelijk tussen de PS4 en Xbox One. Dit betekent dat een speler op een andere console tegen andere spelers kan spelen. Dit nieuws geeft console-spelers opluchting zoals nu; ze kunnen spelen met hun vrienden die een andere console hebben.

 Is Pubg platformonafhankelijke Xbox One en PS4?

Iedereen kan van deze game genieten met vrienden en familie, ongeacht het consoleplatform dat ze bezitten. Er zijn veel voordelen aan het platformonafhankelijk zijn van PUBG en het is geweldig dat ze deze functie naar consolespelers brengen.

De voordelen van PUBG als platformonafhankelijke PS4 en Xbox One omvatten:

 • Meer vrienden om mee te spelen.
 • Het is niet nodig om een ​​aparte console te kopen voor je vrienden.
 • Makkelijker om een ​​game te vinden met minder tijd besteed aan zoeken.
 • Er zullen meer mensen online en in de matchmaking-pool zijn.
 • Multiplayer-wedstrijden worden intenser naarmate er meer spelers in elk team zitten.
 • Het creëert een meer gebalanceerde matchmaking-pool voor het spel.
 • Meer mensen om te spelen, wat betekent dat je betere kansen hebt om teamgenoten te vinden die qua vaardigheidsniveau vergelijkbaar zijn en elkaar kunnen helpen.

PUBG is een geweldige game voor gamers van alle leeftijden, dus het is geweldig dat console-gamers nu ook samen van deze ervaring kunnen genieten!

Is PUBG platformonafhankelijk iOS en Android?

Ja, PUBG is platformonafhankelijk tussen iOS en Android. Dus als je vrienden hebt die PUBG op de ene of de andere set apparaten spelen, betekent dit dat ze in realtime samen kunnen vechten zonder gescheiden te zijn door platformkeuze.

Er zijn veel voordelen als PUBG platformonafhankelijk is tussen iOS en Android:

 • Je kunt met je vrienden spelen, ongeacht op welk apparaat ze zich bevinden.
 • De gameplay is hetzelfde, welk type telefoon je ook hebt.
 • U hoeft niet meer dan één apparaat te kopen als u zowel Android als iOS wilt.
 • U loopt geen content mis die niet beschikbaar is voor het andere platform door een andere set apparaten te kopen.
 • Er zijn geen fouten in de gameplay die te wijten kunnen zijn aan het feit dat één platform qua hardware enorm superieur is.

Dit maakt het ook gemakkelijker voor nieuwe spelers die niet zeker weten welk platform ze moeten kopen, omdat ze gewoon degene kunnen kiezen waarop hun vrienden staan.

Is PUBG platformonafhankelijke Xbox en pc?

Nee, PUBG is niet platformonafhankelijk tussen Xbox en pc. Je kunt alleen spelen met mensen die hetzelfde platform gebruiken als jij voor PUBG als het gaat om Xbox en pc.

 Is Pubg platformonafhankelijke Xbox en pc?

De game is geen platformonafhankelijke pc en Xbox omdat het oneerlijk zou zijn voor de Xbox One-gebruikers die de muis- en toetsenbordbediening niet zo efficiënt kunnen gebruiken, en profiteren van hun hogere resoluties voor een betere doelgevoeligheid.

Is PUBG platformonafhankelijke PS4/PS5 en pc?

Nee, PUBG is niet platformonafhankelijk op de PS4/PS5 en pc. Dit betekent dat de PS4- of PS5- en pc-spelers niet samen kunnen spelen. Dus als je vriend op een pc zit en je speelt de game op PS4, dan moeten jullie allebei onverschillige wedstrijden zijn.

De reden waarom PUBG niet platformonafhankelijk is, is dat elk platform zijn eigen servers heeft, die ze afzonderlijk beheren. Het zou dus voor hen onmogelijk zijn om tegen elkaar te spelen omdat er geen servers zijn waarmee ze samen verbinding kunnen maken.

Is PUBG platformonafhankelijk Xbox en mobiel?

Nee, PUBG is niet platformonafhankelijk op de Xbox- en mobiele platforms. Dit betekent dat Xbox-spelers niet met mobiele spelers kunnen spelen.

 Is Pubg platformonafhankelijk Xbox en mobiel?

De reden dat PUBG niet platformonafhankelijk is, is omdat de Xbox One (en andere consoleversies) een licht aangepaste versie van Unreal Engine gebruiken.

De Mobile-editie draait op Unreal Engine, die is geoptimaliseerd voor smartphones en tablets met verschillende invoermethoden zoals touchscreens of fysieke knoppen.

Controleer ook: Komt Battlefield 5 platformonafhankelijk in 2022?

Is PUBG platformonafhankelijk PS4/PS5 en mobiel?

Nee, PUBG is geen platformonafhankelijke PS4/PS5 en mobiel. Dit betekent dat spelers op de PS5 nooit kunnen spelen tegen of met spelers die een mobiel apparaat gebruiken.

Dit is niet mogelijk vanwege technische beperkingen die bestaan ​​vanwege de verschillende hardware- en softwareplatforms die deze apparaten gebruiken.

Is PUBG platformonafhankelijke PS4 en PS5?

 Is Pubg platformonafhankelijke PS4 en PS5?

Ja, PUBG is platformonafhankelijk tussen PS4 en PS5. Dit betekent dat spelers op de PS4 kunnen spelen tegen of met spelers die een PS5 gebruiken.

Veel Gestelde Vragen

1. Wat zijn koninklijke gevechtsspellen?

Royal battle games zijn een voorbeeld van een multiplayer-game waarin spelers met elkaar vechten om de overwinning, zoals in PUBG. Royal Battle-spellen zijn League of Legends en Halo Reach.

2. Hoe werkt platformonafhankelijk?

Cross-platform games zorgen ervoor dat spelers op verschillende platforms samen in hetzelfde spel kunnen spelen. Een voorbeeld van een platformonafhankelijke game is PUBG, waarmee je kunt spelen met vrienden die hun eigen exemplaar van Pubg iOS en Android hebben.

3. Wat is het verschil tussen platformonafhankelijke en multiplayer-games?

Cross-platform games zorgen ervoor dat spelers op verschillende platforms samen in hetzelfde spel kunnen spelen. Multiplayer-spellen, zoals League of Legends of Halo Reach, zijn precies dat: je kunt alleen vechten met mensen die hetzelfde platform hebben als jij.

4. Wat is het verschil tussen platformonafhankelijk en spelen met vrienden?

Cross-platform games zorgen ervoor dat spelers op verschillende platforms samen in hetzelfde spel kunnen spelen. Door met je vrienden te spelen, kun je een gesprek met ze voeren via voicechat of elkaar ontmoeten om zij aan zij te vechten tegen andere tegenstanders in de multiplayer-modus.

5. Op welke platforms kan PUBG worden gespeeld?

PUBG is beschikbaar op de Xbox One-, PS4-, PS5-, pc- en mobiele platforms. Het is vanaf nu niet beschikbaar op het Switch-platform.

6. Is PUBG generatieoverschrijdend?

Ja, PUBG is generatieoverschrijdend. Dit betekent dat spelers op de PS4 kunnen spelen met of tegen spelers die een PS4 gebruiken.

7. Is PUBG kruisprogressie?

Nee, PUBG is geen cross-progressie. Dit betekent dat je voortgang in het spel specifiek is voor het platform waarop je speelt. Als je bijvoorbeeld een personage van niveau 20 op het PSN hebt en je probeert op pc te spelen, begint je personage opnieuw op niveau één.

8. Als een speler een PS gebruikt en ik speel op pc, kunnen we dan samen spelen?

Nee, de PS- en pc-spelers kunnen niet samen spelen. Dus als je vriend op een pc zit en je speelt de game op PS, dan moeten jullie allebei in verschillende wedstrijden zitten.

Bekijk meer: Is Genshin Impact platformoverschrijdend in 2022?

Conclusie

Ja. PUBG is platformonafhankelijk tussen iOS en Android, of PS4/PS5 en Xbox One. Het is niet platformonafhankelijk op de andere set apparaten omdat er geen servers zijn om spelers van verschillende platforms met elkaar te verbinden. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren 'Is PUBG platformonafhankelijk in 2022?'.

Bedankt voor het lezen!

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Je nieuwe vriend Roblox ID-code (2022): Wilbur Soot Song
Je nieuwe vriend Roblox ID-code (2022): Wilbur Soot Song
Bent u op zoek naar de Your New Boyfriend Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Je nieuwe vriend Roblox-nummer (Wilbur Roet) ID-codes omvatten originele, volledige en remixversies.
Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]
Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2021?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, enz (crossplay). Of NBA 2K21 wel of niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Is Gang Beasts platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One]
Is Gang Beasts platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Gang Beasts platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, enz (crossplay). Of Gang Beasts al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Reaper 2 Shikai Tier List (november 2022) Beste Shikai gerangschikt
Reaper 2 Shikai Tier List (november 2022) Beste Shikai gerangschikt
De Reaper 2 Shikai-niveaulijst (2022) is een geweldige manier om te zien welke Shikai de beste en slechtste in het spel zijn. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat deze lijst is gebaseerd op gegevens van miljoenen wedstrijden.
Konosuba Fantastic Days Tier List (november 2022) Beste personages
Konosuba Fantastic Days Tier List (november 2022) Beste personages
Een Konosuba Fantastic Days-niveaulijst (2022) is een geweldige manier om erachter te komen wie de beste personages zijn in Konosuba Fantastic Days. Deze lijst rangschikt alle personages van beste naar slechtste.
10 beste laptops onder $ 1200 in november 2022 [12e generatie CPU]
10 beste laptops onder $ 1200 in november 2022 [12e generatie CPU]
Op zoek naar de beste laptops onder de $ 1200 in 2022? We hebben 50 laptops getest om de beste laptops met een budget van minder dan $ 1200 te vinden met de nieuwste CPU en GPU voor hoge prestaties.
10 beste koptelefoons voor online leren en lesgeven in november 2022
10 beste koptelefoons voor online leren en lesgeven in november 2022
Op zoek naar de beste hoofdtelefoon voor online leren en lesgeven? Hier is de lijst met de beste hoofdtelefoons voor zowel online studenten als docenten en ook binnen het budget.