Hoofd Platformoverschrijdend Is Rec Room platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

Is Rec Room platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

 Is Rec Room platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5] 23 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 8 minuten

Nu de populariteit van virtual reality toeneemt, was het slechts een kwestie van tijd voordat er een nieuwe golf van sociale media ontstond. Sommige bedrijven hebben al wat voet aan de grond gekregen op dit gebied, terwijl andere nog bezig zijn om hun product beter en maatschappelijk toegankelijker te maken.

In januari 2016 bracht Against Gravity Rec Room uit voor HTC Vive en Oculus Rift. Sindsdien hebben ze de ondersteuning uitgebreid met PlayStation VR en Windows Mixed Reality.

Hoewel Rec Room niet het verwachte succes in de VR-sector zag, kreeg het een goede spelersbasis door zich te concentreren op het vergroten van zijn platformbasis.

Als je als speler bekend bent met zelfs maar één platform waarop Rec Room beschikbaar is, dan moet de gedachte aan de platformonafhankelijke status bij je zijn opgekomen. Dus wat betekent dit voor Rec Room? We zullen precies dat in dit artikel onderzoeken en een antwoord vinden op 'Is Rec Room platformonafhankelijk in 2022?'

Cross-platform spelen is de afgelopen jaren een onderwerp van discussie geweest in gaminggemeenschappen, vooral nadat Fortnite het mainstream heeft gemaakt. Cross-platform is een functie waarmee spelers van verschillende platforms tegelijkertijd hetzelfde spel kunnen spelen.

Sommige games hebben geprobeerd om platformonafhankelijk te spelen op pc, maar hebben niet veel succes gehad. Sommige titels die aanvankelijk exclusief voor de console waren, werden uiteindelijk geport naar pc en vervolgens uitgebracht met platformonafhankelijke ondersteuning.

Ook handig: Is Wreckfest platformonafhankelijk in 2022?

Inhoud

Rec Room - Een snelle introductie

REC Kamer is een sociaal spel waarin spelers een avatar maken, hun 'Citizen', die ze kunnen aanpassen met kleding en accessoires. Eenmaal in het spel kunnen spelers ervoor kiezen om op hun gemak sociaal of asociaal te zijn door games te spelen zoals Paintball, Disc Golf, Quest (een kerkercrawler), Laser Tag (met speurtochten), Tetherball (die ook kan dienen als een zoektocht), enz.

 Rec Room - Een snelle introductie

Of, als ze virtuele werelden willen verkennen die zijn gemaakt door mensen die Rec Room spelen, kunnen ze communityhubs met een thema ervaren.

Als de speler wil deelnemen aan competitieve spelevenementen. In dat geval zijn er wekelijkse toernooien gepland op verschillende dagen van de week waar spelers kunnen strijden in Disc Golf, Paintball en Quest. Een Rec Room League duurt ook zes weken en heeft divisies voor spelers op basis van vaardigheidsniveau.

Momenteel zijn er zes activiteiten in het basisspel: Art Gallery-modus, Disc Golf-modus, Paintball-modus, Quest-modus (een kerkercrawler zoals Zelda of Diablo), Laser Tag-modus en Tetherball-modus. Elke game is gebaseerd op teams of op competitie. Je speelt in principe tegen andere spelers om het spel te winnen.

Quest is de enige game waarin je een hele virtuele wereld kunt verkennen met verschillende kamers waar gebruikers kunnen graven totdat ze alle verborgen juweeltjes hebben gevonden. Het heeft ook een verhaallijn die zich ontvouwt naarmate je levels voltooit, dus het is niet precies zoals Zelda. Toch voelt het hetzelfde, vooral als je met je bijl aan het rondscharrelen bent op zoek naar schatkisten die verborgen zijn in hoekjes en gaatjes in deze virtuele wereld.

We moeten erop wijzen dat Quest in 2016 het populairste spel was onder Rec Room-spelers, omdat het hen in staat stelde om hun eigen kerkers te maken (die met vrienden konden worden gedeeld) en het was het enige spel met een officiële verhaallijn.

Nadat de populariteit van Quester afnam, werd Disc Golf het populairste competitieve spel voor gebruikers. Ze kunnen het alleen spelen of tegen avatars van andere spelers door schijven (frisbees) naar verschillend gekleurde doelen te gooien.

Laten we zonder verder oponthoud eens kijken of Rec Room platformonafhankelijk is of niet.

Is Rec Room platformoverschrijdend in 2022?

JA, Rec Room is platformonafhankelijk compatibel in 2022 . Dit betekent dat het mogelijk is om met andere spelers te communiceren tijdens het spelen van Rec Room, ongeacht op welk apparaat je het speelt. Rec Room is een puur platformonafhankelijke game die cross-play biedt tussen alle platforms waarop het beschikbaar is.

 Is Rec Room platformoverschrijdend in 2022?

Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 2016 voor pc. Later, tot 2022, werd het echter beschikbaar gesteld voor PS4, Oculus Quest, iOS, Xbox en Android. Vanaf nu heb je toegang tot Rec Room via je computer, console of mobiele telefoon.

Hoewel cross-platform een ​​gemengde ontvangst had, overheersen de voordelen ervan de nadelen. We hebben kort enkele voordelen opgesomd van het opnemen van platformonafhankelijke games in een game:

 • Multiplayer-spellen kunnen op veel platforms worden gespeeld door spelers van over de hele wereld.
 • Spelers die geen high-end apparaat of console hebben, maar met hun vrienden willen spelen, kunnen dit doen via de platformonafhankelijke optie die door de game-ontwikkelaars wordt geboden.
 • Cross-platform games ontwikkelen meestal communities die meer betrokken en loyaler zijn dan communities die worden gevormd door single-platform games.
 • Zolang je het spel bezit, kun je het op elk dergelijk apparaat spelen zonder extra geld te betalen voor de meerdere exemplaren van één spel.

Aan de andere kant hebben we ook enkele nadelen opgesomd die verband houden met platformonafhankelijk. Als je geïnteresseerd bent, lees dan verder!

 • Spelers kunnen zich vervreemd voelen wanneer ze merken dat ze niet in staat zijn om deel te nemen aan een wedstrijd vanwege een gebrek aan platformonafhankelijke compatibiliteit.
 • Als de speler een meer geschikt invoerapparaat voor games heeft, kunnen spelers die andere invoerapparaten bezitten zich in het nadeel voelen.

Het hangt allemaal van de speler af of cross-platform voor hen werkt of niet. Hoe dan ook, goed voor degenen die het leuk vinden, Rec Room biedt platformonafhankelijke compatibiliteit.

Ook gerelateerd: Is Elite Dangerous Cross-Platform in 2022?

Is Rec Room platformonafhankelijke Xbox One en PS4?

 Is Rec Room platformonafhankelijke Xbox One en PS4?

Ja, Rec Room is platformonafhankelijk op Xbox One en PS4. Dit betekent dat spelers die Xbox One en PS4 gebruiken samen Rec Room kunnen spelen. Het is mogelijk omdat Rec Room een ​​volledig platformonafhankelijke game is.

Er zijn consolegames en ze hebben alleen de multiplayer-opties die door hun consoles worden geboden. We kunnen zeggen dat Rec Room een ​​cross-app biedt waar alle activiteiten op één plek kunnen worden gespeeld. Daarentegen bieden consoleconsuls zoals Xbox en Playstation een optie voor meerdere consoles waar je via deze consoles tegen spelers kunt spelen die verschillende platforms gebruiken.

Is Rec Room platformonafhankelijke pc en Android?

Ja, Rec Room ondersteunt platformonafhankelijke tussen pc en Android. Hierdoor kunnen de spelers op pc en Android samen genieten van het samen spelen van Rec Room.

Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 2016 voor pc. Later, tot 2022, werd het echter beschikbaar gesteld voor PS4-, Oculus Quest-, iOS-, Xbox- en Android-apparaten. Vanaf nu heb je toegang tot Rec Room via je computer of mobiele telefoon.

Rec Room is niet alleen toegankelijk op verschillende platforms, maar ondersteunt ook het spelen met verschillende invoerapparaten zoals een muis/toetsenbordcombinatie of een controller/joystick-combinatie. Het maakt de game grotendeels compatibel met meerdere platforms om met vrienden te spelen, ongeacht welk platform ze gebruiken of welk invoerapparaat ze momenteel hebben geselecteerd om deze game te spelen.

Is Rec Room platformonafhankelijke Xbox One en pc?

 Is Rec Room platformonafhankelijke Xbox One en pc?

Ja, Rec Room ondersteunt platformonafhankelijke tussen Xbox One en pc. Simpel gezegd: de spelers die Xbox One gebruiken om Rec Room te spelen, kunnen matchen met pc-spelers om deze game naast elkaar te spelen.

Dit is zo eenvoudig als het klinkt. Het is een complete platformonafhankelijke game, dus Xbox One- en pc-spelers kunnen probleemloos samen spelen.

Het beste van deze platformcompatibiliteit is dat de spelers niet extra hoeven te betalen voor het apart kopen van een nieuw exemplaar van een game op hun favoriete platforms. Ze hoeven Rec Room slechts één keer te kopen en kunnen het op elk van hun platforms spelen.

Is Rec Room platformonafhankelijke PS4 en PS5?

 Is Rec Room platformonafhankelijke PS4 en PS5?

Ja, Rec Room is platformonafhankelijk tussen PS4 en PS5. Spelers die deze consoles gebruiken, kunnen deze game samen spelen als ze dat willen. Rec Room ondersteunt platformonafhankelijke tussen PlayStation 4 en PlayStation 5, dus spelers op deze platforms kunnen Rec Room samen spelen.

Simpel gezegd, Rec Room is een platformonafhankelijke game; je kunt het op je favoriete platform spelen, ongeacht het invoerapparaat dat je gebruikt om van het spel te genieten.

Is Rec Room platformonafhankelijke PS4/PS5 en pc?

Ja, Rec Room is platformonafhankelijk tussen PS4/PS5 en pc, wat betekent dat spelers die deze twee platforms gebruiken tegen elkaar kunnen spelen. Het is mogelijk omdat Rec Room een ​​platformonafhankelijke game is.

Het is geweldig nieuws voor console- en pc-gebruikers, omdat ze vaak niet in staat zijn om samen games te spelen vanwege het verschil in invoerapparaten. Nu is cross-play tussen beide spelplatforms mogelijk in Rec Room.

Is Rec Room platformonafhankelijke Android en Oculus Quest?

 Is Rec Room platformonafhankelijke Android en Oculus Quest?

Ja, Rec Room is platformonafhankelijk tussen Android en Oculus Quest. Hoewel er problemen lijken te zijn met de compatibiliteit van apparaten voor het spelen van deze game, kunnen de spelers van beide platforms communiceren. Hierdoor kunnen de spelers op Android en Oculus Quest samen spelen in Rec Room.

Het was bekend dat in 2016 PlayStation VR zou worden uitgebracht samen met een versie van 'Rec Room' ervoor. Na de lancering op pc in 2016, werd het in 2017 uitgebracht op Oculus.

Controleer ook: Is The Division 2 platformoverschrijdend in 2022?

Veel Gestelde Vragen

1. Wat zijn massaal multiplayer online games?

Massively multiplayer online games (MMOG, of meer algemeen, MMO) zijn videogames die worden gekenmerkt door een groot aantal spelers die met elkaar communiceren in een virtuele wereld. Rec Room is een voorbeeld van dit spelgenre.

2. Waar kan ik Rec Room spelen?

Rec Room, ontwikkeld en uitgegeven door Rec Room Inc., werd in 2016 gelanceerd voor pc. Later werd het in 2017 uitgebracht voor PS4 en tot 2022 werd het beschikbaar gesteld op Oculus Quest, iOS, Xbox en Android. Dus vanaf 2022 kan Rec Room worden gespeeld met pc, PS4, PS5, Oculus Quest, iOS, Xbox en Android.

3. Wat is cross-play?

De mogelijkheid om een ​​videogame te spelen met (ten minste enkele) andere spelers op verschillende platforms wordt cross-play genoemd. Dit betekent dat als een speler dezelfde game op verschillende apparaten en/of platforms speelt, hij andere spelers kan zien en ermee kan communiceren, ongeacht op welk platform hij speelt.

4. Biedt Rec Room cross-platform aan?

Ja, Rec Room is platformonafhankelijk. Je kunt matchen met spelers op alle platforms waarop Rec Room beschikbaar is. Het maakt dus niet uit welk platform je gebruikt om Rec Room te spelen.

5. Biedt Rec Room cross-progressie?

Ja, Rec Room biedt een cross-progressie. Cross-progressie betekent dat spelers hun voortgang in een game kunnen behouden wanneer ze op verschillende platforms of apparaten blijven spelen.

6. Waarom spelen spelers zo graag Rec Room?

Rec Room is een unieke en ongeëvenaarde game die de spelers een meeslepende ervaring biedt. Het stelt spelers in staat om met elkaar te communiceren in een virtuele wereld, wat het spel des te interessanter maakt. Bovendien is het een platformonafhankelijke game, zodat spelers kunnen genieten van het spelen met hun vrienden, ongeacht het platform dat ze gebruiken.

7. Waarom is cross-platform essentieel voor Rec Room?

Cross-platform is essentieel voor Rec Room omdat het spelers in staat stelt om met elkaar te communiceren, ongeacht het platform dat ze gebruiken. Deze functie maakt het spel des te interessanter en leuker om te spelen. Bovendien kunnen spelers hun voortgang in het spel behouden wanneer ze overschakelen naar verschillende platforms.

8. Als een game niet platformonafhankelijk is, betekent dat dan dat het dat ook nooit kan zijn?

Nee, het betekent niet dat een game nooit platformonafhankelijk kan zijn. Het is voor ontwikkelaars mogelijk om op elk moment platformonafhankelijk spelen in een game mogelijk te maken. Houd er echter rekening mee dat niet alle games deze functie bieden.

Bekijk meer: Is Far Cry 5 platformonafhankelijk in 2022?

Conclusie

Wat kunnen we afleiden over 'Is Rec Room platformonafhankelijk in 2022?' Uiteindelijk moeten de lezers weten dat Rec Room een ​​platformonafhankelijke game is; wat betekent dat spelers dit spel zonder problemen op hun favoriete platforms kunnen spelen.

We hopen dat we met deze blogpost al je twijfels hebben kunnen beantwoorden en dat je het leuk vond om te lezen. Als er nog steeds een aanhoudende twijfel is, kun je die achterlaten in het commentaargedeelte; we willen graag helpen. In contact te blijven!

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Illusion Connect Tier List (november 2022) Beste personages
Illusion Connect Tier List (november 2022) Beste personages
Dit artikel gaat over de Illusion Connect-laaglijst (2022). Het gaat over wat elke laag is en rangschikt de karakters van sterk naar zwak (beste karakters).
Injustice 2 Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
Injustice 2 Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
Dit artikel gaat helemaal over de Injustice 2-niveaulijst (2022). De beste personages in het spel zijn in niveaus gesorteerd, zodat je gemakkelijk de juiste kunt vinden voor je behoeften.
It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022): Parry Gripp Song
It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022): Parry Gripp Song
Bent u op zoek naar de It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! It's Raining Tacos Roblox-nummer (Parry Gripp) ID-codes bevatten originele en remixversies.
10 beste Thunderbolt-laptops in november 2022 [Thunderbolt 3 & 4]
10 beste Thunderbolt-laptops in november 2022 [Thunderbolt 3 & 4]
Op zoek naar de beste Thunderbolt-laptops in 2022? We hebben 50+ laptops getest om de beste laptop met Thunderbolt 3 & 4 te vinden voor gamers en professionals met verschillende budgetten.
Bad Child Roblox ID-codes (2022) Tones and I Song / Music
Bad Child Roblox ID-codes (2022) Tones and I Song / Music
Bent u op zoek naar de Bad Child Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Bad Child-nummer/muziek (Tones en I) Roblox-ID's bevatten originele, remix- en langzame versies.
Een draadloos netwerk met een wachtwoord beveiligen met de Linksys WRT-54G
Een draadloos netwerk met een wachtwoord beveiligen met de Linksys WRT-54G
Instructies voor het instellen van wachtwoordbeveiliging op uw WRT-54G-aangedreven wifi-netwerk.
10 beste laptops voor technische studenten in november 2022
10 beste laptops voor technische studenten in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor technische studenten in november 2022? We hebben meer dan 40 laptops getest om de beste draagbare en goedkope laptops voor technische studenten te vinden.