Hoofd Platformoverschrijdend Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS5]

Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS5]

 Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS5] 14 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

In de gamewereld van vandaag wordt cross-platform spelen steeds belangrijker. Het stelt spelers van verschillende consoles in staat om hetzelfde spel te spelen, en het is vaak een manier voor ontwikkelaars en uitgevers om een ​​nog groter publiek te bereiken.

Een van de meest besproken onderwerpen in videogamediscussies is tegenwoordig: 'Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijk in 2022?' Red Redemption 2 is het vervolg op Rockstar Games' Red Dead Redemption, een game uit 2010. Dit is een actie-avonturenspel dat zich afspeelt in het Amerikaanse Wilde Westen en dat veel aandacht krijgt.

Tegenwoordig is de rage voor platformonafhankelijk gamen ongekend. Er worden verschillende games uitgebracht waarmee spelers op verschillende platforms kunnen spelen, ondanks het platform waarop ze het hebben gekocht.

In deze blogpost bekijken we of Red Dead Redemption II platformonafhankelijk is en onderzoeken we de mogelijke redenen waarom Rockstar Games deze functie uitsluit.

Inhoud

Red Dead Redemption 2 - Een snelle introductie

Red Dead Redemption 2 is een vervolg op de game Red Dead Redemption uit 2010. Het speelt zich af in het Amerika van 1899, waar spelers de voormalige outlaw Arthur Morgan en zijn bende mede-bandieten besturen terwijl ze beroven, stelen, vechten en hun weg banen door de uitgestrekte open wereld.

De speler kan steden zoals Saint-Denis verkennen of communiceren met personages zoals Bonnie-Lou, een oude vriend van Arthur Morgan.

 Red Dead Redemption 2 - Een snelle introductie

Red Dead Redemption II is veel uitgebreider en gedetailleerder dan de game uit 2010 die erop volgt. Het heeft ook verbeterde graphics en een nieuwe gameplay-modus genaamd 'Dead-Eye Targeting', waarmee spelers hun schoten zorgvuldig in slow motion kunnen richten. Een ander uniek kenmerk is dat er twee verschillende hoofdrolspelers in het verhaal zijn.

Arthur Morgan is de eerste speelbare hoofdrolspeler, evenals een lid van Dutch's Gang en spelers kunnen ook 'Irish' Red O'Malley besturen, die deel uitmaakt van de voormalige bende van John Marston. De game speelt zich af in 1899, ongeveer de tijd dat het moderne Amerika vorm begon te krijgen na de westelijke expansie vanuit de koloniale tijd.

Dagelijks spelen miljoenen spelers dit spel, en een van de onderwerpen die ze bespreken is 'Is Red Dead Redemption II platformonafhankelijk?'. Nu, zonder verder oponthoud, laten we er eens naar kijken.

Ook handig: Is Star Wars Battlefront 2 platformonafhankelijk in 2022?

Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijk in 2022?

Nee, Red Dead Redemption 2 is niet platformonafhankelijk . Dit betekent dat spelers aan hun platform zijn vergrendeld en niet kunnen spelen met anderen die een ander platform hebben. Dus als jij en je vriend respectievelijk Xbox One- en PlayStation-consoles hebben, kun je niet samen spelen.

 Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijk in 2022?

De vraag naar cross-platform gaming wordt de laatste jaren veel groter, omdat spelers met hun vrienden op een ander platform willen kunnen spelen. Maar helaas heeft Rockstar Games het niet overwogen voor Red Dead Redemption 2.

We weten dat veel spelers teleurgesteld zijn over deze beslissing, maar er kunnen enkele redenen zijn waarom de ontwikkelaars geen platformonafhankelijk spelen implementeren. Bijvoorbeeld,

 • Er kunnen problemen zijn met de technische kant van deze functie.
 • Er kunnen ook enkele gameplay-elementen zijn die moeten worden aangepast om platformonafhankelijk te kunnen spelen. Beslissingen over spelontwerp, zoals het aanpassen van spelers of wijzigingen in het voortgangssysteem, werken mogelijk niet voor spelers die op een ander platform spelen dan jij en je vrienden.
 • Er kunnen enkele juridische problemen zijn waardoor de game niet platformonafhankelijk is.
 • De angst voor valsspelen, hacken en verdriet kan ook een factor zijn.
 • De angst voor spelerstoxiciteit wordt erger met platformonafhankelijke games, en het is iets dat de ontwikkelaars ten koste van alles willen vermijden.

Tot nu toe hebben de ontwikkelaars niets bevestigd, dus we zullen moeten afwachten wat de toekomst brengt. Maar maak je geen zorgen, we houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot dit onderwerp!

Ook gerelateerd: Is Smite platformoverschrijdend in 2022?

Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijke Xbox One en PS4?

 Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijke Xbox One en PS4?

Nee, Red Dead Redemption 2 is niet platformonafhankelijk tussen Xbox One en PS4. Dit betekent dat als je op Xbox One speelt, je niet kunt spelen met iemand die op PS4 of PS5 zit.

Dit komt omdat zowel Microsoft als Sony hun eigen online netwerken hebben, die beide gesloten zijn voor andere consoles. Als je met je vrienden op een andere console wilt spelen, moet je dezelfde als zij hebben.

Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijke Xbox One en pc?

Het antwoord is nee; Red Dead Redemption II is niet platformonafhankelijk tussen Xbox One en pc. Dit betekent dat als je op Xbox One speelt en je vriend op pc speelt, je niet samen kunt spelen.

Dit komt omdat er veel verschillen zijn tussen deze twee platforms; de Xbox One heeft bijvoorbeeld een krachtigere grafische kaart dan een pc.

Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijke PS4 en pc?

 Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijke PS4 en pc?

Deze vraag is vergelijkbaar met de vorige en kan worden beantwoord met een ander 'NEE'. Red Dead Redemption II is niet platformonafhankelijk tussen PS4/PS5 en pc. Je kunt niet samen spelen als je vriend een PS4 heeft en jij een pc.

De reden hiervoor is dat er veel technische verschillen zijn tussen deze twee platformen, zoals de controller inputs.

Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijke pc en Stadia?

Nee, Red Dead Redemption 2 is niet platformonafhankelijk tussen pc en Stadia. Dit betekent dat als je op een pc speelt, je niet kunt spelen met iemand die op Stadia speelt. Om met hen te spelen, zou je de game op hun platform moeten kopen.

Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijke PS4 en PS5?

 Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijke PS4 en PS5?

Ja, Red Dead Redemption 2 is platformonafhankelijk tussen PS4 en PS5. Dit betekent dat zowel de PS4- als de PS5-spelers samen kunnen spelen.

Voorlopig kan dit omdat beide consoles op hetzelfde netwerk zitten en er geen noemenswaardige verschillen tussen zijn.

Controleer ook: Is Gang Beasts platformoverschrijdend in 2022?

Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijke Xbox One en Xbox Series X/S?

Ja, Red Dead Redemption 2 is platformonafhankelijk tussen Xbox One en Xbox Series X/S. Dit betekent dat beide Xbox One-spelers samen kunnen spelen met degenen die een Xbox Series X- of S-console hebben.

Veel Gestelde Vragen

1. Wat betekent platformonafhankelijk?

Cross-platform betekent dat je met je vrienden op een andere console kunt spelen. Hierdoor kunnen de Xbox One- en PS5-spelers samen spelen. Een goede manier om dit concept te begrijpen is door erover na te denken alsof het een online chatroom is - iedereen in de kamer heeft zijn eigen apparaat, maar ze kunnen allemaal met elkaar chatten.

2. Is Red Dead Redemption 2 een cross-progressie?

Nee, Red Dead Redemption II is geen cross-progressie. Dit betekent dat als je op PS4 speelt, je geen toegang hebt tot je voortgang vanaf Xbox One en vice versa.

3. Is Red Dead Redemption 2 een multiplayer-game?

Ja, Red Dead Redemption 2 is een multiplayer-game. Dit betekent dat je met andere spelers op hetzelfde platform kunt spelen, bijvoorbeeld wanneer twee Xbox One-spelers samen spelen.

4. Ik speel op PS5; kan ik spelen met een speler die op Xbox speelt?

Nee. Red Dead Redemption 2 is niet platformonafhankelijk tussen PS5 en Xbox One. Dit betekent dat als je van het Playstation Network bent, je niet kunt spelen met iemand die een account heeft van het Microsoft-netwerk voor deze game.

5. Is Red Dead Redemption 2 generatieoverschrijdend?

Ja, Red Dead Redemption 2 is generatieoverschrijdend. Dit betekent dat je kunt spelen met spelers die de game op een andere generatie consoles hebben. U kunt bijvoorbeeld op PS4 spelen en spelen met iemand die de game op PS5 heeft.

6. Kan ik met mijn vrienden op pc spelen als ze op Xbox One spelen?

Nee, je kunt niet met je vrienden spelen op pc als ze op Xbox One spelen. Om met hen te kunnen spelen, moet je de game op hun platform kopen.

7. Waarom spelen spelers graag Red Dead Redemption II?

Er zijn veel redenen waarom spelers graag Red Dead Redemption II spelen. Een van de redenen is dat het een zeer meeslepende en gedetailleerde game is waarmee je het Wilde Westen kunt verkennen op een manier die voorheen niet mogelijk was. Een andere reden is het multiplayer-aspect van het spel, waarmee je met je vrienden kunt samenwerken en het tegen andere spelers in de online wereld van het spel kunt opnemen.

Bekijk meer: Is Titanfall 2 platformoverschrijdend in 2022?

Conclusie

We hopen dat dit artikel over 'Is Red Dead Redemption 2 platformonafhankelijk is in 2022?' heeft u goed geholpen. Red Dead Redemption 2 is niet platformonafhankelijk, wat betekent dat als de persoon met wie je wilt spelen niet dezelfde console heeft als jij, je niet samen kunt spelen.

Als je nog andere vragen hebt over deze game, laat dan hieronder een reactie achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Je nieuwe vriend Roblox ID-code (2022): Wilbur Soot Song
Je nieuwe vriend Roblox ID-code (2022): Wilbur Soot Song
Bent u op zoek naar de Your New Boyfriend Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Je nieuwe vriend Roblox-nummer (Wilbur Roet) ID-codes omvatten originele, volledige en remixversies.
Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]
Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is NBA 2K21 platformonafhankelijk in 2021?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, enz (crossplay). Of NBA 2K21 wel of niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Is Gang Beasts platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One]
Is Gang Beasts platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Gang Beasts platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, enz (crossplay). Of Gang Beasts al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Reaper 2 Shikai Tier List (november 2022) Beste Shikai gerangschikt
Reaper 2 Shikai Tier List (november 2022) Beste Shikai gerangschikt
De Reaper 2 Shikai-niveaulijst (2022) is een geweldige manier om te zien welke Shikai de beste en slechtste in het spel zijn. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat deze lijst is gebaseerd op gegevens van miljoenen wedstrijden.
Konosuba Fantastic Days Tier List (november 2022) Beste personages
Konosuba Fantastic Days Tier List (november 2022) Beste personages
Een Konosuba Fantastic Days-niveaulijst (2022) is een geweldige manier om erachter te komen wie de beste personages zijn in Konosuba Fantastic Days. Deze lijst rangschikt alle personages van beste naar slechtste.
10 beste laptops onder $ 1200 in november 2022 [12e generatie CPU]
10 beste laptops onder $ 1200 in november 2022 [12e generatie CPU]
Op zoek naar de beste laptops onder de $ 1200 in 2022? We hebben 50 laptops getest om de beste laptops met een budget van minder dan $ 1200 te vinden met de nieuwste CPU en GPU voor hoge prestaties.
10 beste koptelefoons voor online leren en lesgeven in november 2022
10 beste koptelefoons voor online leren en lesgeven in november 2022
Op zoek naar de beste hoofdtelefoon voor online leren en lesgeven? Hier is de lijst met de beste hoofdtelefoons voor zowel online studenten als docenten en ook binnen het budget.