Hoofd Platformoverschrijdend Is Terraria platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, mobiel]

Is Terraria platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, mobiel]

  Is Terraria platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox, mobiel] 6 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

Als je op zoek bent naar een game die je de vrijheid geeft om te verkennen, dan is Terraria de game voor jou. Deze open-wereldgame werd in 2011 gemaakt en werd al snel een enorm succes bij gamers over de hele wereld.

Het is een open-wereld sandbox-game met knutsel- en bouwelementen. De game biedt verkenning, bouwen en vechten met vijanden in een 2D-omgeving. Het heeft eenvoudige graphics, maar laat je niet voor de gek houden. De game is erg boeiend en kan worden gespeeld door iedereen die van avonturengames houdt.

Terraria is erg populair sinds de release, maar één vraag blijft: is Terraria platformonafhankelijk in 2022? Laten we het uitzoeken!

Ook handig: Is The Forest Cross-Platform in 2022?

Inhoud

Terraria - Een snelle introductie

Terraria is een videogame met elementen van een actie-avonturenspel en een sandbox-spel. Het werd uitgebracht op 16 mei 2011 voor de pc via het Steam Early Access-programma.

  Terraria - Een snelle introductie

De speler bestuurt een personage dat een schijnbaar oneindige wereld verkent door door de aarde te graven op zoek naar hulpbronnen zoals hout, steen en ertsen; deze worden gebruikt samen met andere materialen die na verkenning zijn gevonden om schuilplaatsen of andere items zoals bommen te bouwen die kunnen worden gebruikt voor het bestrijden van verschillende vormen van vijanden.

Het doel is meestal om voor onbepaalde tijd te overleven, maar verschillende modi bieden uitdagingen - bijvoorbeeld het verslaan van bazen binnen 25 minuten terwijl je beperkte middelen verzamelt zonder meer dan vijf keer dood te gaan of vuur te maken - waardoor spelers te weten komen over bouwtechnieken die ze anders misschien niet hadden overwogen ook.

De speler begint meestal met een houweel, die ze kunnen gebruiken om vuil en steen onder het oppervlak van elk blok aarde te delven. Wanneer spelers dieper mijnen op zoek naar meer middelen, moeten spelers oppassen voor zwevende ogen die wijzen op een steeds gevaarlijker niveau van monsters; als ze niet snel genoeg worden gedood door bommen of andere wapens te gebruiken, zullen deze vanuit de diepte naar het personage van de speler drijven en schade toebrengen bij contact.

Spelers komen ook veel willekeurig gegenereerde gevaren voor het milieu tegen, zoals vallen gemaakt van spikes of poelen die volledig uit lava bestaan.

Terraria is beschikbaar voor Microsoft Windows, macOS (OS X), Linux, PlayStation Vita, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en Xbox One. Het is ook beschikbaar voor iOS-apparaten zoals iPhones of iPad. Maar is Terraria platformonafhankelijk? Laten we dit antwoord in de volgende sectie vinden.

Is Terraria platformoverschrijdend in 2022?

Nee, Terraria is niet platformonafhankelijk . Dit betekent dat gamers niet met vrienden op verschillende apparaten kunnen spelen. Als je de game bijvoorbeeld op je pc speelt, kun je niet meedoen met vrienden die op de Xbox- of PlayStation-console spelen.

  Is Terraria platformoverschrijdend in 2022?

Je kunt alleen met anderen spelen op hetzelfde apparaat of besturingssysteem. Dit kan voor sommige gamers een probleem vormen, maar de ontwikkelaars werken momenteel aan manieren om de game platformonafhankelijk te maken.

Dit heeft een aantal redenen:

  • De pc-versie is meer ontwikkeld en werkt beter dan de mobiele versies, dus het zou niet eerlijk zijn tegenover andere spelers
  • De PS Vita kan al dan niet een controller hebben die op dezelfde manier kan werken als een Xbox 360-controller. Het mist ook enkele van zijn knoppen, zoals R/L-triggers, die nodig zijn om op volle snelheid in Terraria te rennen.
  • Er zijn maar weinig Android-apparaten met fysieke toetsenborden die invoer op grotere schermen moeilijker maken vanwege kleinere schermformaten en hogere resoluties. Veel games vereisen nauwkeurige besturing, zoals deze, maar er is nog geen manier om dit te omzeilen zonder dure accessoires van derden te kopen.
  • Bediening op het scherm werkt niet omdat er geen knoppen zijn
  • De Terraria Wiki stelt dat het momenteel niet mogelijk is om cross-platform matchmake te maken met andere spelers op verschillende platforms. Het zegt dat dit komt omdat de gameservers hardgecodeerd zijn om alleen verbindingen van clients binnen hun eigen platformgroep toe te staan, en het heeft geen netwerkcode voor iets anders.

In de toekomst kan Terraria platformonafhankelijk spelen ondersteunen. We zullen dit artikel bijwerken zodra we meer weten over die mogelijkheid.

Ook gerelateerd: Is Neverwinter platformonafhankelijk in 2022?

Is Terraria platformonafhankelijke Nintendo Switch en pc?

Nee, Terraria is niet platformonafhankelijk tussen Nintendo Switch en pc. Als je de game op pc speelt, kun je niet meedoen met vrienden die op de Nintendo Switch spelen.

Je moet op hetzelfde platform spelen om in de game met elkaar mee te kunnen doen. Er zijn momenteel geen plannen om de game platformonafhankelijk te maken tussen Nintendo Switch en pc.

Het probleem voor ontwikkelaars bij het maken van games die platformonafhankelijk zijn, zijn de verschillende specificaties en hardware die ze moeten ontwerpen om het op verschillende consoles te laten werken.

Is Terraria platformonafhankelijke Xbox en pc?

  Is Terraria platformonafhankelijke Xbox en pc?

Het antwoord op deze vraag is 'NEE'. Dit betekent dat Xbox One- en Windows-pc-gamers voorlopig apart zullen moeten spelen. De game werd vorig jaar mei voor het eerst uitgebracht op de Xbox One. Hoewel pc-gebruikers het nog steeds kunnen spelen, kunnen ze dit niet doen met hun console-tegenhangers.

De ontwikkelaars hebben aangekondigd dat toekomstige updates voor alle platforms zullen worden gemaakt en dat de mogelijkheid bestaat dat Terraria op een bepaald moment platformonafhankelijk wordt.

Is Terraria platformonafhankelijke PS4 en Xbox One?

Het korte antwoord is: 'NEE'. Terraria is niet platformonafhankelijk tussen PS4 en Xbox One, omdat het momenteel niet mogelijk is om opgeslagen games van de ene console naar de andere over te zetten.

Als je op PS4 speelt en wilt spelen met vrienden die op Xbox One spelen, moet je de game op die console kopen. Hetzelfde geldt voor Xbox One-gebruikers die met vrienden op PS4 of PS5 willen spelen.

Is Terraria platformonafhankelijk iOS en Android?

Ja, Terraria is platformonafhankelijk tussen iOS en Android. Dit betekent dat als je een iPhone hebt en je vriend een Android-telefoon heeft, je nog steeds samen kunt spelen.

De game is gratis te downloaden op zowel iOS- als Android-apparaten. U kunt zich bij vrienden aansluiten, ongeacht welke smartphone ze gebruiken.

Is Terraria platformonafhankelijke pc en PS4/PS5?

  Is Terraria platformonafhankelijke pc en PS4/PS5?

Nee, Terraria is niet platformonafhankelijk tussen pc en PS4/PS5. Dit betekent dat als je op een pc speelt, vrienden die de console gebruiken, niet aan je game kunnen deelnemen.

Je moet Terraria op beide platforms hebben om deze functie te laten werken. Je kunt het niet één keer kopen en ook niet met spelers van alle drie de platforms spelen. Dit is de reden waarom er geen platformonafhankelijke tussen PS4 en pc is.

Is Terraria platformonafhankelijk mobiel en pc?

Ja, Terraria is platformonafhankelijk tussen pc en mobiel. Dit betekent dat als je op je computer speelt, vrienden die hun telefoon gebruiken, mee kunnen doen aan het plezier.

Je moet dezelfde versie van het spel hebben om met elkaar te kunnen samenwerken.

Is Terraria platformonafhankelijk PS4 en PS5?

Ja, Terraria is platformonafhankelijk tussen PS4 en PS5. Eigenlijk wordt het een generatieoverschrijdend spel genoemd, waarbij je kunt spelen met vrienden die op de nieuwste generatie PlayStation zitten, maar ook met degenen die nog op de PS3 of zelfs de allereerste PlayStation spelen.

Controleer ook: Is Overwatch platformoverschrijdend in 2022?

Veel Gestelde Vragen

1. Waarom is Terraria niet platformonafhankelijk?

Er is niet één antwoord op deze vraag. Het kan zijn dat de ontwikkelaars niet de tijd en het geld willen besteden die nodig zijn om het te laten werken, of het kan zijn dat er technische beperkingen zijn die nog niet zijn overwonnen.

2. Wanneer zal Terraria platformonafhankelijk zijn?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag. De ontwikkelaars hebben gezegd dat ze eraan werken om de game platformonafhankelijk te maken, maar ze hebben geen tijdsbestek gegeven over wanneer dit zal worden voltooid.

3. Tussen welke platforms is Terraria platformonafhankelijk?

Terraria is momenteel platformonafhankelijk tussen iOS- en Android-apparaten, evenals pc en mobiel. Er zijn op dit moment geen plannen om de game compatibel te maken tussen consoles en pc.

4. Wat moet ik doen om met vrienden op verschillende platforms te kunnen spelen?

In de meeste gevallen moeten jij en je vrienden hetzelfde platform gebruiken. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Terraria is bijvoorbeeld platformonafhankelijk tussen pc en mobiele apparaten. Dit betekent dat als je op je computer speelt, vrienden die hun telefoon gebruiken, met je mee kunnen doen.

5. Wat betekent kruisprogressie?

Cross-progressie is de mogelijkheid om game-saves van het ene platform naar het andere over te dragen. Dit betekent dat als je een opslagbestand op je pc hebt, je dit kunt overbrengen naar je PS-console en verder kunt spelen vanaf het punt waar je was gebleven. Helaas ondersteunt Terraria momenteel geen cross-progressie.

6. Wat is generatieoverschrijdend?

Cross-generation spelen is wanneer je kunt spelen met vrienden die op de nieuwste generatie PlayStation (PS5) zitten, maar ook met vrienden die nog op de PS4 of zelfs de allereerste PlayStation spelen. Terraria ondersteunt momenteel generatieoverschrijdend spelen tussen PS4 en PS5.

7. Waarom willen spelers dat Terraria platformonafhankelijk is?

Er zijn een aantal redenen waarom spelers willen dat Terraria platformonafhankelijk is. De meest voorkomende reden is dat ze hierdoor kunnen spelen met vrienden die verschillende platforms gebruiken. Een andere reden is dat het gemakkelijker zou worden om game-saves van het ene platform naar het andere over te zetten.

Bekijk meer: Is Rainbow Six Siege platformoverschrijdend in 2022?

Conclusie

Terraria is een geweldig spel om met vrienden te spelen, maar als je op verschillende platforms speelt, kunnen al je vrienden niet met je meedoen.

Terraria heeft echter onlangs aangekondigd dat ze toekomstige updates voor alle platforms zullen maken en daarom bestaat de mogelijkheid dat iedereen in de nabije toekomst toegang krijgt tot platformonafhankelijke compatibiliteit.

We hopen dat dit artikel over 'Is Terraria platformonafhankelijk in 2022?' is behulpzaam geweest. Kom zeker terug voor meer updates!

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Is Watch Dogs Legion platformoverschrijdend in 2022? [PS4/5, Xbox]
Is Watch Dogs Legion platformoverschrijdend in 2022? [PS4/5, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Watch Dogs Legion platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4/5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch (crossplay). Of Watch Dogs Legion al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Brand bestanden op een cd met Windows XP
Brand bestanden op een cd met Windows XP
Het branden van gegevensbestanden op een cd met Windows XP vereist slechts drie stappen: plaats de lege cd, kopieer bestanden van uw computer naar de cd en begin met schrijven
Melty Blood Type Lumina Tier List (november 2022) Beste personages
Melty Blood Type Lumina Tier List (november 2022) Beste personages
Wil je de concurrentie domineren in Melty Blood? Bekijk onze nieuwste Melty Blood Type Lumina-lijst (2022) om erachter te komen wie de beste personages zijn!
Fallen Kingdom Roblox ID-codes (2022) Minecraft-nummer / muziek
Fallen Kingdom Roblox ID-codes (2022) Minecraft-nummer / muziek
Bent u op zoek naar de Fallen Kingdom Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Fallen Kingdom-nummer/muziek (Minecraft) Roblox-ID's bevatten originele, schone en remixversies.
Bad Guy Roblox ID-code (2022): Billie Eilish-nummer / muziek-ID
Bad Guy Roblox ID-code (2022): Billie Eilish-nummer / muziek-ID
Bent u op zoek naar Bad Guy Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Bad Guy Roblox-nummer (Billie Eilish) ID-codes omvatten origineel, remix, luid en meer.
2800+ coole ideeën voor voetbalteamnamen (2022) Grappig, goed, het beste
2800+ coole ideeën voor voetbalteamnamen (2022) Grappig, goed, het beste
Dit artikel gaat over goede ideeën voor namen van voetbalteams (2022). Deze coole namen van voetbalteams bevatten grappige, beste, stoere, meisjes, jongens, slimme, unieke en creatieve namen.
10 beste gaming-laptops onder de $ 2500 in 2022 [Nieuwste 11e generatie]
10 beste gaming-laptops onder de $ 2500 in 2022 [Nieuwste 11e generatie]
Als je je afvraagt ​​​​wat de beste gaming-laptops zijn onder de $ 2500, zal dit bericht je helpen. Tien beste gaming-laptops onder de 2500 dollar van 2022 staan ​​hier vermeld.