Hoofd Platformoverschrijdend Is Trove platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]

Is Trove platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5]

  Is Trove platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, Xbox One, PS5] 22 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 7 minuten

Cross-platform gaming is de toekomst van videogames. Hoewel de huidige staat van platformonafhankelijk gamen niet zo goed is, en storingen heel gewoon zijn als het om cross-play gaat. Het feit dat de speler vanwege deze functie echter niet beperkt zal zijn tot slechts één platform, heft de meeste nadelen op.

Als je niet weet wat platformonafhankelijk gamen is, is het een functie waarmee verschillende platforms met elkaar kunnen spelen. PlayStation 4-spelers (PS4) kunnen onder deze functie bijvoorbeeld ook met pc-spelers spelen in plaats van alleen PS4-spelers. Dit is echter niet eenvoudig te bereiken, ondanks de technologische vooruitgang van vandaag.

In dit specifieke artikel zullen we Trove bespreken in nauwe relatie tot platformonafhankelijk gamen. We gaan in op 'Is Trove platformonafhankelijk in 2022?' en andere soortgelijke vragen hier.

Cross-platform gaming bracht zowel voor- als nadelen met zich mee voor al zijn gebruikers. Het beste voorbeeld van de nadelen is de problemen die het veroorzaakt tussen sommige game-ontwikkelaars, waardoor ze hun games uit alle grote consoles halen, omdat ze geloven dat deze consoles hun geld stelen door multi-plats toe te staan.

Ondertussen komen er veel pro's langs zodra deze functie is geïntroduceerd in de videogameconsole-industrie. Zoals meer gamers samen zien spelen op één slagveld in plaats van ze elkaar te zien vermoorden.

Ook handig: Is Castle Crashers platformoverschrijdend in 2022?

Inhoud

Trove - Een snelle introductie

Trove is een fantasie-sandbox-game in Arcade-stijl, ontwikkeld door Trion Worlds. De speler bestuurt een aanpasbaar personage in de loop van dit spel.

  Trove - Een snelle introductie

De gameplay van Trove is vergelijkbaar met de overlevingsmodus van Minecraft. Trove heeft echter unieke mechanica die het onderscheidt van andere games.

Een belangrijk verschil tussen Trove en Minecraft is het levensmeter-/gezondheidspuntensysteem voor het personage van de speler in plaats van een balk. Gezondheidspunten kunnen worden verdiend door voedsel te eten dat over de hele wereld van Trove wordt gevonden; punten worden hersteld als er voldoende tijd is verstreken.

De wereld van Trove is 2D en heeft eenvoudige 3D-kubussen gemaakt van voxels. Voxels zijn in wezen pixels die zijn gevormd tot geometrische vaste lichamen of veelvlakken met verbindingen met elkaar. In de gameplay kan de speler zich in verschillende gekleurde portalen wagen.

De kleur van het portaal is belangrijk omdat het aangeeft welk type buit in dat portaal beschikbaar zal zijn. Met deze buit kan de speler wapens en bepantsering maken of upgraden.

Omdat Trove een Sandbox-game is, kun je een bijna onbeperkt aantal items verzamelen. Spelers gaan door levels die bekend staan ​​als Adventure Worlds tijdens hun spel door het spel. Trove heeft alleen een multiplayer-modus, wat betekent dat je altijd moet matchen met andere spelers om dit spel te spelen.

Is Trove platformoverschrijdend in 2022?

Nee, Trove is niet platformonafhankelijk compatibel in 2022 . Dit betekent dat spelers die verschillende gaming-hardware gebruiken om Torve te spelen, niet samen kunnen spelen. Deze game mist platformonafhankelijke compatibiliteit, wat betekent dat spelers die Xbox One gebruiken, bijvoorbeeld niet met PS4/PS5-spelers kunnen spelen.

  Is Trove platformoverschrijdend in 2022?

Toen de game in 2015 voor het eerst werd uitgebracht, was deze beschikbaar op pc-platforms met een Xbox One-versie die later arriveerde. In de loop van de tijd hebben de ontwikkelaars echter alleen gewerkt aan het updaten en toevoegen van inhoud voor spelers. Meest recentelijk, in juni 2021, werd het ook beschikbaar gesteld op Nintendo Switch.

Trove biedt alleen een multiplayer-modus, dus je zult altijd moeten koppelen met andere spelers om dit spel te spelen. Dit is ook de reden waarom het gebrek aan platformonafhankelijke in dit spel het in het nadeel heeft. Er zijn veel manieren waarop Trove het beter had kunnen doen als het platformonafhankelijke functionaliteit had, omdat er veel voordelen zijn van platformonafhankelijk gamen, zoals:

    Verhoogde community en spelersbasis : De grootte van de community van een game is doorgaans evenredig met het aantal verschillende platforms dat het heeft. Als Trove in 2022 platformonafhankelijke compatibiliteit had, zouden we een toename van het totale spelersbestand en de omvang van de Trove-gaminggemeenschap kunnen zien. Verkoopboost : Een groter spelersbestand zal direct resulteren in een boost in de verkoop. Betere ontwikkelaarswinst : Een groot spelersbestand betekent ook dat meer ontwikkelaars kunnen profiteren van hun games door middel van microtransacties of andere vormen van inkomsten die ze willen toevoegen. Het is veilig om te zeggen dat meer winst voor de ontwikkelaars ertoe kan leiden dat ze zich richten op toekomstige updates en uitbreidingen voor de game. Ze hoeven niet alleen te vertrouwen op toekomstige verkoop van nieuwe inhoud en ontwikkelingen. Dit zal waarschijnlijk ook resulteren in een game-ervaring van betere kwaliteit voor spelers!

Hoe dan ook, voorlopig is Trove geen platformonafhankelijke game. Maar dat kan in de toekomst altijd!

Ook gerelateerd: Is Dark Souls 3 platformonafhankelijk in 2022?

Is Trove platformonafhankelijke pc en PS4/PS5?

  Is Trove platformonafhankelijke pc en PS4?

Nee, er is geen platformonafhankelijke functionaliteit tussen pc en PS4/PS5. Dit betekent dat spelers die pc gebruiken niet kunnen spelen met spelers die PS4 gebruiken.

Trove is niet platformonafhankelijk in 2022. Dit betekent dat spelers die verschillende gaminghardware gebruiken om Trove te spelen, niet samen kunnen spelen. Ook al is het triest nieuws voor zowel computer- als PS4-gebruikers, soms vanuit het perspectief van ontwikkelaars, is het implementeren van cross-platform in een game de moeite niet waard.

Is Trove platformonafhankelijke PS4 en PS5?

Vanaf 2022 heeft Trove geen platformonafhankelijke ondersteuning tussen PS4 en PS5. Dit houdt in dat als spelers een van deze platforms (PS4 en PS5) gebruiken, ze niet samen kunnen spelen.

Hoewel cross-platform in de game geweldig zou zijn geweest voor zowel spelers als ontwikkelaars, kan er niet veel anders worden gedaan.

Is Trove platformonafhankelijke Xbox One en PS4?

  Is Trove platformonafhankelijke Xbox One en PS4?

Nee, er is ook geen platformonafhankelijke functionaliteit tussen Xbox One en PS4. Nogmaals, als een speler Xbox One gebruikt om Trove te spelen, kan hij niet deelnemen aan gameplay met PS4-gebruikers.

Kortom, Xbox One- en PS4-spelers kunnen Trove niet samen spelen. Gebrek aan cross-play scheidt spelers in geïsoleerde groepen die niet met elkaar kunnen communiceren omdat ze het spel op verschillende platforms spelen.

Is Trove platformonafhankelijke Nintendo Switch en pc?

Nee, Trove is ook niet platformonafhankelijk tussen Nintendo Switch en pc. Dit houdt in dat als je de game op de Nintendo Switch speelt, het niet mogelijk is om met spelers via een pc te communiceren, ook al spelen ze Trove naast je aan dezelfde tafel!

De ontwikkelaars van deze game hebben echter plannen voor toekomstige updates en uitbreidingen. Trove is pas onlangs uitgebracht op Nintendo Switch. Dus natuurlijk verwachtten veel spelers ook de opname van cross-play. Helaas was dat niet het geval.

Is Trove platformonafhankelijke Xbox One en pc?

  Is Trove platformonafhankelijke Xbox One en pc?

Nee, Xbox One- en pc-gebruikers kunnen ook niet samen spelen. Dit betekent dat een speler die zijn Xbox gebruikt om Trove te spelen, niet tegelijkertijd kan communiceren met spelers die deze game op hun pc spelen.

Cross-platform zou echter leuk zijn geweest als het in Trove was, omdat er veel gamers zijn die om verschillende redenen zowel pc als Xbox bezitten. Maar helaas zullen ze nooit weten hoe leuk het is om dit spel samen te beleven!

Controleer ook: Is Uno platformoverschrijdend in 2022?

Veel Gestelde Vragen

1. Wat is een sandbox-game?

Sandbox-spellen zijn spellen zonder regels of doelstellingen. De speler kan doen wat hij wil. Het is vrijheid op zijn best! Hier is iets cools aan sandbox-videogames: ze geven spelers de volledige vrijheid om de game te spelen zoals ze willen.

2. Wat betekent kruisprogressie?

Cross-progression, ook wel cross-save genoemd, is een functie waarmee spelers licenties/vooruitgang van het ene platform naar het andere kunnen overdragen. Stel dat u momenteel Trove op PS4 speelt, maar het na enige tijd op Xbox One wilt gaan spelen. In dat geval zorgt de cross-progressie-functie ervoor dat je licentie/niveau/huisdieren en wat niet naadloos kan worden overgedragen van PS4 naar Xbox One.

3. Heeft Trove cross-progressie?

Helaas heeft Trove geen cross-progression of cross-save. Het betekent dat spelers het vertrouwen krijgen om het spel slechts op één platform tegelijk te spelen. Ze kunnen niet beginnen met spelen op pc en licenties/voortgang blijven overdragen naar Xbox One en vice versa als ze dat willen!

4. Wat is het verschil tussen platformoverschrijdend en cross-progressie?

Cross-platform betekent dat verschillende platforms, zoals pc, Xbox One en Nintendo Switch, met elkaar kunnen communiceren en met elkaar kunnen communiceren om hetzelfde spel te spelen. Cross-progressie daarentegen draagt ​​​​vooruitgang over van het ene platform naar het andere.

5. Heeft Trove meerdere generaties?

Nee, Trove heeft geen cross-generation. Dit houdt in dat als spelers een van deze platforms (PS4 en PS5) gebruiken, ze niet samen kunnen spelen.

6. Welke consoles ondersteunt Trove?

Trove is beschikbaar op PS4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Het betekent dat spelers elk van deze platforms kunnen gebruiken om het spel te spelen.

7. Waarom willen spelers cross-play?

Cross-play stelt spelers in staat om met elkaar te communiceren, ongeacht het platform dat ze gebruiken. Het is een geweldige functie omdat het spelers in staat stelt contact te maken met hun vrienden die de game mogelijk op een ander platform spelen.

8. Waarom is Trove niet platformonafhankelijk?

De ontwikkelaars hebben hierover geen officiële verklaring vrijgegeven. Er wordt echter gespeculeerd dat de reden achter deze beslissing zou kunnen zijn vanwege het competitieve karakter van het spel. Het is ook mogelijk dat de ontwikkelaars van plan zijn om deze functie in toekomstige updates toe te voegen.

Bekijk meer: Is Call of Duty: Modern Warfare platformonafhankelijk in 2022?

Conclusie

Is Trove platformonafhankelijk? Nee. Er is geen cross-play-ondersteuning tussen de beschikbare platforms, waaronder PS4 en Xbox One. Een gamer kan dit spel dus niet met zijn vrienden spelen als ze een totaal ander platform gebruiken!

De beschikbaarheid of onbeschikbaarheid van cross-play of cross-save definieert echter niet helemaal een spel. Trove is een leuk sandbox-spel dat je urenlang vasthoudt vanwege de fantastische gameplay. Probeer het!

Dat zal alles zijn voor 'Is Trove platformonafhankelijk in 2022?'. We hebben ons best gedaan om alle platformonafhankelijke vragen met betrekking tot Trove te beantwoorden. Als we er echter nog steeds een hebben gemist, laat het ons dan weten in het opmerkingengedeelte.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

10 beste laptops voor schrijvers in november 2022 [gekozen door romanschrijver]
10 beste laptops voor schrijvers in november 2022 [gekozen door romanschrijver]
Op zoek naar de beste laptops voor schrijvers in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste laptop te vinden voor schrijvers en bloggers met verschillende budgetten om comfortabel te schrijven.
7300+ goede ideeën voor Snapchat-gebruikersnamen (2022) Coole, schattige namen
7300+ goede ideeën voor Snapchat-gebruikersnamen (2022) Coole, schattige namen
Dit artikel gaat helemaal over goede ideeën voor Snapchat-gebruikersnamen (2022). Deze coole namen voor Snapchat bevatten ook schattig, meisjes, jongens, tieners, grappig, esthetisch, freaky en meer.
3600+ goede ideeën voor volleybalteamnamen (2022) Grappig, cool
3600+ goede ideeën voor volleybalteamnamen (2022) Grappig, cool
Dit artikel gaat over goede ideeën voor namen van volleybalteams (2022). Deze coole namen van volleybalteams bevatten grappige, slimme, beste, stoere, unieke, meisjes-, jongens- en creatieve namen.
Nle Choppa Roblox ID-codes (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Nle Choppa Roblox ID-codes (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Bent u op zoek naar Nle Choppa Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Nle Choppa Roblox-nummer-ID-codes omvatten Camelot, walk em down, beatbox, laatste waarschuwing en meer.
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
Op zoek naar de beste laptops voor Sims 4 in 2022? Hier is de lijst met de beste budget-, premium- en goedkope gaming-laptops voor sims 4 met rtx 3050/3060/3070.
Is Rogue Company platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS5, Xbox One]
Is Rogue Company platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS5, Xbox One]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Rogue Company platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Rogue Company al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Terraria Weapon Tier List (november 2022) Beste wapens
Terraria Weapon Tier List (november 2022) Beste wapens
De Terraria-wapenniveaulijst is een ranglijst van alle wapens in het spel, gebaseerd op verschillende factoren. Of je nu een beginner of een doorgewinterde veteraan bent, deze lijst met wapens voor Terraria zal nuttig voor je zijn.