Hoofd Platformoverschrijdend Is Wreckfest platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

Is Wreckfest platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5]

 Is Wreckfest platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS4, Xbox, PS5] 23 augustus 2022 Platformoverschrijdend | Gamen
Oosten. Lezen: 6 minuten

Cross-Platform is een hulpmiddel voor game-ontwikkelaars om games te maken die tegelijkertijd op verschillende platforms kunnen worden gespeeld. Het wordt geïmplementeerd via bibliotheken en de spelcode wordt slechts één keer geschreven, maar vervolgens gecompileerd in verschillende versies.

Deze versies worden vervolgens uitgevoerd op hun respectieve platforms. Concurrenten zoals de Unreal Engine van Epic Games en het Universal Windows Platform (UWP) van Microsoft hebben geprobeerd dezelfde doelen met verschillende middelen te bereiken.

Cross-platform functionaliteit neemt de game-industrie in een snel tempo over, wat redelijk is vanwege alle voordelen die het te bieden heeft. We bedoelen, wie wil er nu niet met spelers op andere spelplatforms spelen?

Vanaf vandaag zijn veel games al platformonafhankelijk. Het onderwerp van discussie is hier echter de platformonafhankelijke status van Wreckfest. Als je op zoek bent naar een spetterende en snelle ervaring, dan is Wreckfest de game voor jou. Als je het al weet, dan zou je willen weten 'Is Wreckfest cross-platform in 2022?', je vindt hier een antwoord.

Ook handig: Is Elite Dangerous Cross-Platform in 2022?

Inhoud

Wreckfest - Een snelle introductie

Wrakfeest is een race-videogame aangeboden door ontwikkelaars van Bugbear Entertainment, bekend om hun werk aan veel van je favoriete racegames, zoals Flatout en Ridge Racer Unbounded.

 Wreckfest - Een snelle introductie

Wreckfest is een gloednieuw racespel met een hoog octaangehalte dat in 2018 is uitgebracht voor pc en later op andere platforms. Met een focus op natuurkunde en plezier (ja, echt waar!), is dit een moderne kijk op een oud genre. Je zult zeker een aantal bekende mechanica en veel frisse ideeën vinden - waardoor het zowel vermakelijk als leerzaam is!

Wreckfest is het ultieme racespel voor snelheidsliefhebbers met een vergelijkbare gameplay als Need For Speed. Het is snel, chaotisch en altijd spannend! PC-gamers zullen het leuk vinden om over de goed gemaakte circuits te racen met maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk vernietiging veroorzaken tegen hun concurrenten. Natuurlijk moet je ook als eerste over de finish komen, maar wat heb je aan een overwinning als je auto niet mooi meer is? Het is een bloedbad op wielen!

Dus... Wat maakt Wreckfest zo uniek? Terwijl je over het circuit racet met snelheden tot 300 km/u (wat misschien niet zo gek klinkt als je bedenkt hoe belachelijk andere populaire titels zijn), is je belangrijkste doel om zoveel mogelijk ravage aan te richten. Hoe meer schade je anderen toebrengt - hoe beter je het doet! Het voelt soms zelfs ronduit wreed, dus blijf weg als je er geen zin in hebt.

U bent vanaf het begin voorzien van meer dan 50 krachtige voertuigen. Elk wordt geleverd met unieke rijfysica, schademodellen en prestatiestatistieken om ervoor te zorgen dat geen twee auto's hetzelfde zijn. Hoe meer je het spel speelt, hoe meer geld je verdient, dat kan worden gebruikt om extra ritten te kopen of je carrière vooruit te helpen door bestaande attracties te upgraden.

Wreckfest, het spel over het kapotslaan van auto's met belachelijke snelheden, is van plan om gamers nog meer te laten genieten door ze samen te laten spelen, ongeacht op welk platform ze zich bevinden.

Is Wreckfest platformonafhankelijk in 2022?

Het korte antwoord is 'Nee, nog niet.' Wreckfest is niet platformonafhankelijk in 2022 . Met andere woorden, als spelers Wreckfest niet op hetzelfde platform spelen, kunnen ze het niet samen spelen.

 Is Wreckfest platformonafhankelijk in 2022?

Er is echter goed nieuws: de ontwikkelaars hebben onlangs in juni 2021 een patch uitgebracht, die cross-play tussen PS4 en PS5 mogelijk maakte. Deze patch heeft ook de kwaliteit van dit spel aanzienlijk verbeterd op alle platforms waarop het beschikbaar is.

Aangezien deze game zo nieuw is, verwacht je de komende jaren niets anders dan de platformonafhankelijke ondersteuning voor PS4 en PS5. We houden je echter op de hoogte als we updates vinden over wat er gaat gebeuren! Wat betreft het niet opnemen van cross-play op andere platforms, daar zijn veel redenen voor, zoals:

 • Spelers beperken tot het gebruik van specifieke randapparatuur die het meest geschikt is voor de ervaring.
 • Ontwikkelaars proberen alle pay-to-win-scenario's te vermijden waarin pc-gamers met betere specificaties een voordeel hebben ten opzichte van console-gamers.
 • Door alle spelers op één platform te dwingen binnen redelijke hardwaremogelijkheden te blijven, blijft de gameplay over de hele linie consistent.

Verder is er een platformspecifieke discussie over de platformonafhankelijke status in Wreckfest.

Ook gerelateerd: Is The Division 2 platformoverschrijdend in 2022?

Is Wreckfest platformonafhankelijke pc en PS4/PS5?

 Is Wreckfest platformonafhankelijke pc en PS4?

Nee, Wreckfest is niet platformonafhankelijk tussen pc en PS4/PS5. Met andere woorden, de spelers die een pc gebruiken om Wreckfest te spelen, kunnen niet overeenkomen met PS4-spelers. Dit komt omdat Wreckfest geen platformonafhankelijke game is. Het is niet mogelijk voor de spelers om Wreckfest samen te spelen als ze verschillende spelplatforms gebruiken.

Hoe teleurstellend dit nieuws ook is, er is niet veel aan te doen. Aan de andere kant hebben de ontwikkelaars Wreckfest zeer regelmatig bijgewerkt met enkele veelgeprezen veranderingen.

Is Wreckfest platformonafhankelijke PS4 en PS5?

Ja, Wreckfest ondersteunt platformonafhankelijke functionaliteit tussen PS4 en PS5. Het is dus mogelijk voor de spelers die PS4 en PS5 gebruiken om Wreckfest te spelen om deze game samen te spelen.

Hoewel Wreckfest geen platformonafhankelijke game is, is cross-play tussen PS4 en PS5 alleen mogelijk dankzij de recente patch die door de ontwikkelaars is uitgebracht. Deze patch bevatte veel functies, zoals

 • Cross-platform en cross-progression-functionaliteit tussen PS4 en PS5.
 • Nieuwe spelmodi.
 • Verbeteringen van de geluidskwaliteit op alle platforms.
 • Verbeterde graphics op alle platforms.

Is Wreckfest platformonafhankelijke pc en Xbox One?

 Is Wreckfest platformonafhankelijke pc en Xbox One?

Nee, cross-play is niet mogelijk tussen pc en Xbox One in Wreckfest. Dit komt door het feit dat Wreckfest niet platformonafhankelijk is. Dus voor spelers die Xbox One gebruiken, kunnen ze Wreckfest alleen spelen met andere Xbox One-spelers.

De ontwikkelaars daarentegen werken er hard aan om de kwaliteit van de game te verbeteren op alle platforms waarop Wreckfest beschikbaar is.

Is Wreckfest platformonafhankelijke Xbox One en Xbox Series X/S?

Nee, Wreckfest is niet platformonafhankelijk tussen Xbox One en Xbox Series X/S. Dit houdt in dat spelers die Xbox One of Xbox Series X/S gebruiken, niet tegen elkaar kunnen strijden in Wreckfest.

Het is triest nieuws voor de Wreckfest-fans op verschillende platforms. Ze hadden graag de multiplayer-modus samen ervaren.

Is Wreckfest platformonafhankelijke Xbox One en PS4?

 Is Wreckfest platformonafhankelijke Xbox One en PS4?

Nee, cross-play is niet mogelijk tussen Xbox One en PS4 in Wreckfest. Dit betekent dat spelers op de Xbox One en PlayStation 4 niet kunnen deelnemen aan Wreckfest.

Deze beslissing om platformonafhankelijke compatibiliteit niet op te nemen, is echter genomen door de ontwikkelaars van deze game. Ze wilden alle pay-to-win-scenario's vermijden, waarbij pc-gamers met betere specificaties een voordeel hebben ten opzichte van console-gamers.

Is Wreckfest platformonafhankelijke Nintendo Switch en Xbox One?

 Is Wreckfest platformonafhankelijke Nintendo Switch en Xbox One?

Nee, cross-play is niet mogelijk tussen Nintendo Switch en Xbox One in Wreckfest. Waarop de spelers op een van deze apparaten niet met elkaar kunnen spelen.

Dit komt echter door het feit dat Wreckfest nog niet beschikbaar is op Nintendo Switch. Cross-platform is uit den boze als de game niet eens beschikbaar is op het betreffende platform.

Het goede nieuws is dat de ontwikkelaars van Wreckfest bezig zijn met de introductie van deze game op Nintendo Switch, die dit jaar zelf beschikbaar zal komen.

Controleer ook: Is Far Cry 5 platformonafhankelijk in 2022?

Veel Gestelde Vragen

1. Wat zijn racegames?

Een race-videogame is een soort simulatiegame waarin de speler deelneemt aan een race met elk type land-, lucht- of zeevoertuig. Deze voertuigen kunnen fictief zijn of gebaseerd op echte tegenhangers. Games die tot dit genre behoren, zijn voornamelijk gericht op snelle en zeer competitieve gameplay. Wreckfest is een voorbeeld van een racegame.

2. Wat is kruisprogressie?

Cross-progression of cross-save is een functie waarmee je je voortgang en verzamelobjecten (cosmetica en voertuigen) tussen verschillende platforms en apparaten kunt voortzetten.

3. Biedt Wreckfest cross-progressie aan?

Ja, Wreckfest biedt een cross-progressiefunctie, maar alleen voor PS4 en PS5. Dus alleen de spelers die PS4 gebruiken, kunnen hun voortgang overbrengen naar hun PS5-console.

4. Waar kan ik Wreckfest spelen?

Wreckfest werd oorspronkelijk uitgebracht in 2018 voor pc. Na verloop van tijd is het echter beschikbaar gesteld voor PS4, Xbox One, PS5 en Xbox Series X/S. Er is goed nieuws voor Nintendo Switch-bezitters; zeer binnenkort zal Wreckfest ook beschikbaar worden gemaakt op het Switch-platform.

5. Biedt Wreckfest cross-generation aan?

Ja, Wreckfest biedt functionaliteit voor meerdere generaties. Dit betekent dat elke speler die PS5 of PS4 gebruikt, Wreckfest met elkaar kan spelen.

6. Waarom willen spelers platformonafhankelijke compatibiliteit?

Cross-platform spelen stelt verschillende spelers die verschillende platforms en apparaten gebruiken in staat om tegen elkaar te strijden in hetzelfde spel. Op deze manier kunnen ze genieten van een grotere pool van competitieve tegenstanders en ook meer plezier hebben.

7. Wat is de noodzaak van platformonafhankelijke compatibiliteit?

Cross-platform compatibiliteit is nodig om pay-to-win-scenario's te vermijden, waarbij pc-gamers met betere specificaties een voordeel hebben ten opzichte van console-gamers. Het helpt ook om de community van de game te laten groeien en competitiever te maken.

8. Heeft Wreckfest een gesplitst scherm?

Nee, Wreckfest biedt geen gameplay op gesplitst scherm. Deze functie is niet beschikbaar in het spel.

Bekijk meer: Is Trove platformoverschrijdend in 2022?

Conclusie

Wreckfest is een leuk spel, daar bestaat geen twijfel over. Maar wat maakt het anders dan andere racetitels? Veel dingen eigenlijk. De hoeveelheid maatwerk is enorm en de verbeterde physics-engine maakt van elke race een nagelbijtende ervaring. Al met al, als je op zoek bent naar geweldige race-actie met een heleboel opties, kijk dan deze kant op!

Vanaf 2022 is het geen platformonafhankelijke game, maar biedt het cross-play tussen PS4- en PS5-consoles. Met dit artikel hebben we geprobeerd al je twijfels over Wreckfest met betrekking tot platformonafhankelijk gamen te beantwoorden. We hopen dat je het nuttig vond. Dat zal alles zijn voor 'Is Wreckfest platformonafhankelijk in 2022?.' Bedankt voor het lezen!

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

20+ beste zwaardbetoveringen in Minecraft (november 2022)
20+ beste zwaardbetoveringen in Minecraft (november 2022)
Dit artikel geeft een lijst met de beste zwaardbetoveringen in Minecraft (2022). Deze betoveringen voor het zwaard zullen je helpen je kansen op het winnen van een gevecht tegen andere spelers of mobs te vergroten.
2300+ brunchbijschriften voor Instagram (2022): zondag, vrienden
2300+ brunchbijschriften voor Instagram (2022): zondag, vrienden
Dit artikel gaat over brunchbijschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze Instagram-bijschriften voor brunch bevatten citaten, zondag, vrienden, schattig, verjaardag en grappige bijschriften.
10 beste laptops voor Ableton Live in november 2022 [Goedkoop]
10 beste laptops voor Ableton Live in november 2022 [Goedkoop]
Op zoek naar de beste laptops voorableton live in november 2022? We hebben 60+ laptops getest om de beste laptops voor muziekproductie te vinden metableton live onder het budget.
10 beste laptops voor architectuurstudenten in 2022 [draagbaar en goedkoop]
10 beste laptops voor architectuurstudenten in 2022 [draagbaar en goedkoop]
Op zoek naar de beste laptops voor architectuurstudenten en architectuurprofessionals in 2022? We hebben 50+ laptops getest om de beste laptops voor architectuurstudenten te vinden.
Is Diablo 2 herrezen cross-platform in 2022? [PC, PS4, Xbox]
Is Diablo 2 herrezen cross-platform in 2022? [PC, PS4, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Diablo 2 Resurrected platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, macOS, Xbox One, Xbox Series X/S, enz (crossplay). Of Diablo II Resurrected beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Hoe een hond een naam te geven in Minecraft? (2022) met foto's
Hoe een hond een naam te geven in Minecraft? (2022) met foto's
Stap voor stap tutorial met afbeeldingen over 'hoe een hond een naam te geven in Minecraft? (naamplaatje)'. Dit artikel zal je vertellen hoe je je hond een naam geeft in Minecraft / hoe je een hond een naam geeft in Minecraft.
Golden Wind Roblox ID-codes (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Golden Wind Roblox ID-codes (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Bent u op zoek naar Golden Wind Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Golden Wind Roblox-nummer-ID-codes omvatten pianopartij, vol, Jojo, luid, zonsopgang en meer.