Hoofd Mobiel Meerdere afbeeldingen selecteren in Google Foto's Mobile

Meerdere afbeeldingen selecteren in Google Foto's Mobile

28 mei 2020 Mobiel
Oosten. Lezen: 2 minuten

Google Foto's kan bulkbewerkingen op uw foto's uitvoeren, maar er is een truc om snel enorme hoeveelheden foto's te selecteren met slechts een paar tikken.

Er is (nog) geen 'Alles selecteren'-optie in Google Foto's, maar dat betekent niet dat u tijd moet verspillen aan het één voor één tikken op miniaturen. Door foto's te groeperen in de 'Maand'-layout, selecteer je met één tik hele blokken.

Start de mobiele Google Foto's-app. Het wordt meestal geopend om een ​​raster van al je foto's te onthullen, maar zo niet alleen tik op het tabblad 'Foto's' onderaan het scherm om ze naar voren te halen.

Inhoud

Open het hoofdmenu

Zodra u al uw foto's ziet, klik op het pictogram 'drie stippen' de zoekwerkbalk bovenaan het scherm.

 Screenshot van een raster met afbeeldingen en de zoekbalk van Google Foto's bovenaan

De zoekwerkbalk verbergt en toont zichzelf terwijl u bladert, dus als u hem niet ziet, veegt u omhoog of omlaag om hem te laten verschijnen.

Nadat je op de drie stippen hebt getikt, schuift het hoofdmenu van onder naar boven. Tik Lay-out , wat de tweede optie in dit menu is.

 menu onthuld

Overschakelen naar de weergave 'Maand'

U zou nu naar een nieuw menu moeten kijken met enkele opties voor het rangschikken van alle miniaturen op het scherm. Een van die indelingen is Maand - tik het.

 lay-outmenu

Wat dit doet, is veel foto's groeperen op basis van de maand waarin ze zijn gemaakt. Met dit type groepering kunt u door uw bibliotheek scrollen en met één aanraking foto's van hele maanden selecteren.

Meerdere selecteren per maand

Tik nogmaals op het pictogram Drie stippen en vervolgens tik op 'Foto's selecteren' .

 optie om foto's te selecteren

U bevindt zich nu in de 'selectiemodus'. Blader door uw bibliotheek en druk lang op het grijze vinkje naast elke maand. Elke foto die binnen dat tijdsbestek wordt gemaakt, wordt geselecteerd.

 selectiemodus

Met 'lang indrukken' bedoel ik niet dat je de vinkjes seconden achter elkaar moet aanraken. Druk ze allemaal een fractie van een seconde langer stevig in dan u normaal gesproken op iets tikt. Mijn theorie is dat dit een functie is om te voorkomen dat mensen per ongeluk foto's selecteren en massaal verwijderen. Ofwel dat, of mijn touchscreen wordt slecht...

Zodra enkele foto's zijn geselecteerd, verschijnen er meer opties in de blauwe balk boven aan het scherm.

 alle foto's geselecteerd

U kunt deze opties in bulk toepassen op de geselecteerde afbeeldingen. Het is nu gemakkelijk om dingen te doen, zoals ze exporteren/delen naar een andere app, of een creatie starten (zoals een collage of gedeeld album).

Weet u niet zeker wat u moet doen? Druk op de 'X'-knop om de selectie te annuleren.

Hoe zit het met de indeling 'Jaar'?

Lezers met adelaarsogen hebben misschien gemerkt dat er ook een 'Jaar'-optie is. Hoewel dat inderdaad veel foto's per jaar groepeert, is het niet mogelijk om de modus 'Foto's selecteren' te gebruiken terwijl de jaarweergave actief is.

Ga uit de maandweergave

Als je klaar bent met het bulksgewijs beheren van Google Foto's, wil je misschien teruggaan naar de oorspronkelijke lay-out van de app.

  1. Tik op de drie stippen.
  2. Tik op 'Indeling'.
  3. Tik op 'Comfortabel'.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Zoeken naar gedetineerden: hoe u in elke staat gevangenis- en gevangenisgegevens kunt opzoeken
Zoeken naar gedetineerden: hoe u in elke staat gevangenis- en gevangenisgegevens kunt opzoeken
Uitzoeken of iemand in de gevangenis zit, is heel eenvoudig - bijna elke staat heeft een openbare, doorzoekbare database die u kunt gebruiken om mensen te vinden.
2500+ hondenbijschriften voor Instagram (2022) Grappig, schattig, verjaardag
2500+ hondenbijschriften voor Instagram (2022) Grappig, schattig, verjaardag
Dit artikel gaat over schattige hondenbijschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze Instagram-bijschriften voor honden bevatten citaten, grappige, verjaardags-, sneeuw-, wandel- en slimme bijschriften.
Gas Gas Gas Roblox ID-codes (2022): Manuel Song / Muziek
Gas Gas Gas Roblox ID-codes (2022): Manuel Song / Muziek
Bent u op zoek naar de Gas Gas Gas Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Gas Gas Gas Roblox-nummer (Manuel) ID-codes omvatten luide, originele, remix- en langzame versies.
Is D&D: Dark Alliance platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS, Xbox]
Is D&D: Dark Alliance platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is D&D: Dark Alliance platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Dungeons & Dragons: Dark Alliance wel of niet platformonafhankelijk beschikbaar zal zijn?
Sims 4 Ouderschap Cheats (november 2022) Ouderschapsvaardigheid
Sims 4 Ouderschap Cheats (november 2022) Ouderschapsvaardigheid
Dit artikel gaat over De Sims 4 ouderschap cheats (2022) voor pc, PS4, PS5 en Xbox One. Deze omvatten de kindertijd, karakterwaarde en cheat voor eigenschappen voor Sims 4.
Is Saints Row 4 platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4/5, Xbox]
Is Saints Row 4 platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4/5, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Saints Row 4 platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4/5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch (crossplay). Of Saints Row 4 al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
10 beste laptops voor studenten elektrotechniek in 2022
10 beste laptops voor studenten elektrotechniek in 2022
Op zoek naar de beste laptops voor studenten elektrotechniek in 2022? We hebben meer dan 40 laptops getest om laptops met hoge prestaties en draagbaar te vinden die onder het budget vallen.