Hoofd ramen Programma's stoppen die automatisch opstarten in Windows XP

Programma's stoppen die automatisch opstarten in Windows XP

 Programma's stoppen die automatisch opstarten in Windows XP 27 mei 2020 ramen
Oosten. Lezen: 2 minuten

Er is veel software die erop staat zichzelf te starten elke keer dat u uw computer opstart. Maar u kunt voorkomen dat deze programma's opstarten door ze uit de opstartlijst van uw systeem te verwijderen.

Telkens wanneer ik mijn computer opstart, zijn er een heleboel programma's die meteen worden geopend. Het duurt een eeuwigheid voordat ik mijn computer kan gebruiken, omdat ik op al deze programma's moet wachten. Voordat ik zelfs maar aan het werk kan, moet ik ze allemaal sluiten om wat ruimte vrij te maken. Hoe kan ik voorkomen dat programma's automatisch opstarten met mijn computer?

Dit is een probleem dat veel computergebruikers plaagt. Naarmate de tijd verstrijkt en u meer software installeert, beginnen de zaken vast te lopen. Er is veel software die zichzelf zo hoog lijkt te vinden dat deze elke keer moet opstarten als u uw computer opstart. Zou u geen beslissingen moeten nemen over uw software, in plaats van uw software beslissingen voor u te laten nemen?

U kunt voorkomen dat programma's automatisch starten door ze uit de opstartlijst van uw systeem te verwijderen. U kunt de opstartlijst openen en bewerken via een programma met de naam System Configuration Utility of msconfig. Ga als volgt te werk om in msconfig te komen:

  1. Klik op Begin.
  2. Klik op Uitvoeren.
  3. Typ msconfig.
  4. Klik OK.

Wanneer het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie wordt geopend, kijkt u naar de reeks tabbladen aan de bovenkant van het venster. Zoek het laatste tabblad met het label Opstarten en klik erop. Dit toont u de opstartlijst, die alle items bevat die automatisch starten wanneer u uw computer opstart en Windows begint te laden.

 Schermafbeelding van de msconfig-interface

Nu kunt u vrij door deze lijst bladeren en programma's verwijderen die niet per se hoeven te worden geladen wanneer uw computer opstart. Als u klaar bent, moet u opnieuw opstarten voordat uw wijzigingen van kracht kunnen worden.

Waarschuwing! U moet vooraf beslissen welke programma's u van de opstartlijst wilt verwijderen. Als u programma's blindelings van de opstartlijst verwijdert, kunt u systeemfunctionaliteit verliezen. Als u niet zeker weet wat een programma doet, kunt u op Google zoeken naar de naam van dat programma.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

10 beste laptops voor schrijvers in november 2022 [gekozen door romanschrijver]
10 beste laptops voor schrijvers in november 2022 [gekozen door romanschrijver]
Op zoek naar de beste laptops voor schrijvers in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste laptop te vinden voor schrijvers en bloggers met verschillende budgetten om comfortabel te schrijven.
7300+ goede ideeën voor Snapchat-gebruikersnamen (2022) Coole, schattige namen
7300+ goede ideeën voor Snapchat-gebruikersnamen (2022) Coole, schattige namen
Dit artikel gaat helemaal over goede ideeën voor Snapchat-gebruikersnamen (2022). Deze coole namen voor Snapchat bevatten ook schattig, meisjes, jongens, tieners, grappig, esthetisch, freaky en meer.
3600+ goede ideeën voor volleybalteamnamen (2022) Grappig, cool
3600+ goede ideeën voor volleybalteamnamen (2022) Grappig, cool
Dit artikel gaat over goede ideeën voor namen van volleybalteams (2022). Deze coole namen van volleybalteams bevatten grappige, slimme, beste, stoere, unieke, meisjes-, jongens- en creatieve namen.
Nle Choppa Roblox ID-codes (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Nle Choppa Roblox ID-codes (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Bent u op zoek naar Nle Choppa Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Nle Choppa Roblox-nummer-ID-codes omvatten Camelot, walk em down, beatbox, laatste waarschuwing en meer.
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
Op zoek naar de beste laptops voor Sims 4 in 2022? Hier is de lijst met de beste budget-, premium- en goedkope gaming-laptops voor sims 4 met rtx 3050/3060/3070.
Is Rogue Company platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS5, Xbox One]
Is Rogue Company platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS5, Xbox One]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Rogue Company platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Rogue Company al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Terraria Weapon Tier List (november 2022) Beste wapens
Terraria Weapon Tier List (november 2022) Beste wapens
De Terraria-wapenniveaulijst is een ranglijst van alle wapens in het spel, gebaseerd op verschillende factoren. Of je nu een beginner of een doorgewinterde veteraan bent, deze lijst met wapens voor Terraria zal nuttig voor je zijn.