Hoofd Mac OS X Software installeren van DMG-bestanden op een Mac

Software installeren van DMG-bestanden op een Mac

23 juni 2020 Mac OS X
Oosten. Lezen: 4 minuten

Een .DMG-bestand is een containerbestand dat gewoonlijk wordt gebruikt om toepassingen voor Mac OS X te distribueren. Als u software van een van deze wilt installeren, moet u de afbeelding koppelen en de inhoud ervan naar de map Toepassingen van uw computer verplaatsen.

Een van de meest voorkomende fouten die ik zie bij nieuwe Mac-gebruikers is het rommelen met hoe .dmg-bestanden te installeren en te openen of nieuwe software. Het proces voor het installeren van nieuwe applicaties op uw Mac kan in het begin verwarrend zijn omdat het sterk verschilt van het software-installatieproces van Windows. Desalniettemin is de Mac-methode om software te installeren eigenlijk vrij eenvoudig en intuïtief als je er eenmaal aan gewend bent. Als uw bureaublad bezaaid is met DMG-bestanden en witte schijfachtige pictogrammen, lees dan verder!

Inhoud

Wat zijn .DMG-bestanden?

DMG staat voor Schijfkopie , en is een indeling die vaak wordt gebruikt om bestanden en toepassingen over Apple-computers te distribueren. Een DMG-bestand is als een virtuele dvd of harde schijf. Ze kunnen op uw Mac worden gemount om met hun inhoud te werken, of zelfs op een echte fysieke schijf worden gebrand.

Denk aan een opslagvolume zoals een cd, dvd, harde schijf of externe schijf om het concept van een DMG-schijfkopie te begrijpen. Een DMG-bestand is als een van deze apparaten omdat het dient als een middel om documenten, afbeeldingen, software en andere bestanden in te kapselen. Het verschil is dat er bij een DMG geen fysiek opslagmedium is. Er is alleen het DMG-bestand, dat naar een harde schijf kan worden geschreven, op een cd of dvd kan worden gebrand of via internet kan worden verzonden.

Om met de inhoud van een DMG-bestand te kunnen werken, moet u de schijfkopie aan uw systeem koppelen. Dit klinkt misschien ontmoedigend, maar het monteren van een DMG-bestand met Mac OS X is niet ingewikkelder dan erop te dubbelklikken. Het besturingssysteem laadt de laadafbeelding en plaatst een nieuw pictogram zowel op uw bureaublad als in de zijbalk van de Finder. Het pictogram heeft dezelfde naam als de DMG en u kunt net als elke andere map door de inhoud bladeren.

Als u klaar bent met het werken met de inhoud van het bestand, wilt u het van uw systeem verwijderen of ontkoppelen. Doe dit door de Finder te openen en op het uitwerppictogram naast het pictogram van de virtuele schijf te klikken. Of ga naar het bureaublad, klik eenmaal op het pictogram en druk op CMD+E.

Ook handig: Beste gaming-laptops onder $ 2000

Hoe .dmg-bestanden op een Mac te installeren en te openen

Software-installatie met Mac OS X is heel anders dan in de Windows-wereld. Op een Windows-pc voert u een installatieprogramma uit, vinkt u een paar selectievakjes aan en wacht u tot de voortgangsmeter is voltooid. Er is meestal geen installatiewizard op een Mac &emdash; u sleept het programma eenvoudigweg naar de map Toepassingen van uw computer. De truc is dat de meeste Mac-programma's worden gedistribueerd als afbeeldingen genaamd DMG-bestanden , en veel nieuwe Mac-gebruikers voeren toepassingen rechtstreeks uit de afbeelding uit in plaats van ze in de map Programma's te installeren.

Genoeg uitleg, hier leest u hoe u een OS X-app installeert vanuit een DMG-bestand:

 1. Zoek het gedownloade bestand, dat meestal in uw bureaublad- of downloadmap terechtkomt.
 2. Dubbelklik op het .DMG-bestand om het te koppelen. Er zou een nieuw Finder-venster moeten verschijnen met de inhoud ervan.
 3. Als het venster ook een snelkoppelingspictogram naar Toepassingen bevat, sleept u de app naar de snelkoppeling en zet u deze daar neer.
 4. Als dat niet het geval is, dubbelklikt u op het gekoppelde volume op uw bureaublad en sleept u het app-pictogram van daaruit naar het pictogram Toepassingen in de zijbalk van de Finder.

Verdere uitleg

Oké, dat was de verkorte versie. Hier is de lange versie. Ik heb zojuist de DeskLickr-applicatie gedownload en de DeskLickr_1.2.dmg staat op mijn bureaublad. Ik dubbelklik erop en een nieuw pictogram met het label DeskLickr 1.2 verschijnt op mijn bureaublad. Dit is hoe mijn bureaublad er op dit moment uitziet:

 Een .DMG-bestand gemonteerd en weergegeven op het bureaublad

Screenshot van een DMG-afbeelding die op het bureaublad is gemonteerd.

Aangezien er meestal ook een nieuw Finder-venster verschijnt als de afbeelding klaar is voor gebruik, staat deze nu op mijn bureaublad:

 Een Finder-venster voor een gekoppelde schijfkopie

Screenshot van een Finder-venster met het pictogram van de nieuwe applicatie naast een snelkoppeling naar de map Programma's.

Verschillende applicaties zullen je iets andere Finder-vensters laten zien. De ontwerpers van elke applicatie voegen graag hun eigen illustraties toe. Afgezien van de glitter, proberen de meeste applicaties je hetzelfde te vertellen. Zie je de pijl die van het DeskLickr-pictogram naar de snelkoppeling naar de Toepassingen wijst? Het vertelt je dat je het pictogram naar die map moet slepen en neerzetten. Zodra je dit hebt gedaan, wordt de app geïnstalleerd.

Als een programma geen snelkoppeling naar de map Programma's biedt, moet u een nieuw Finder-venster openen. Druk op CMD+N om een ​​nieuw venster te openen en sleep het programma vervolgens naar Toepassingen aan de linkerkant van het venster.

 Een app-pictogram naar een nieuw Finder-venster slepen.

Het programma naar de map Programma's van een nieuw Finder-venster slepen.

Ook handig: CTRL + ALT + DEL op een Mac

Huis schoonmaken

Zodra het nieuwe programma is geïnstalleerd, is het tijd om het huis op te ruimen. Je hebt de schijfkopie die je hebt gedownload niet meer nodig, dus volg deze stappen:

 1. Sluit alle Finder-vensters die open zijn gelaten.
 2. Werp de schijfkopie uit (niet het .DMG-bestand). Klik op het bureaubladpictogram en druk vervolgens op CMD+E.
 3. Verwijder het .DMG-bestand door het naar de prullenbak te slepen.

Dat is het! Uw nieuwe Mac-toepassing is klaar voor gebruik. Maar wacht…

Bonustip: voeg uw nieuwe toepassing toe aan het Dock

Ik wist dat je het zou vragen, dus ik dacht dat ik je zou afsnijden bij de pas. Volg deze stappen om de nieuwe applicatie aan het dock toe te voegen:

 1. Open een nieuw Finder-venster.
 2. Klik op Toepassingen.
 3. Zoek het pictogram van uw nieuwe programma.
 4. Sleep het pictogram naar uw Dock en zet het neer waar u maar wilt.

Controleer ook: Coole Fortnite-namen van 2020

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

6700+ goede Fortnite-clannamen (2022): cool, zweterig, beste
6700+ goede Fortnite-clannamen (2022): cool, zweterig, beste
Dit artikel gaat helemaal over goede ideeën voor Fortnite-clannamen (2022). Deze coole clannamen voor Fortnite worden niet door anderen genomen en bevatten ook de beste, zweterige, korte en schattige clannamen.
3100+ bloembijschriften voor Instagram (2022) Leuk, grappig, goed
3100+ bloembijschriften voor Instagram (2022) Leuk, grappig, goed
Dit artikel gaat over de beste bloembijschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze goede Instagram-bijschriften voor bloemen bevatten citaten, grappig, schattig, kort en meer.
Airdrop-naam wijzigen op Mac, iPhone en iPad (2022)
Airdrop-naam wijzigen op Mac, iPhone en iPad (2022)
Wilt u weten hoe u uw airdrop-naam op iPhone, iPad of MacBook kunt wijzigen? Of verveel je je met de standaard en wil je er in plaats daarvan iets persoonlijker voor? Dan ben ik hier om je daar alles over te vertellen!
Is Roblox platformoverschrijdend in 2022? [PC, Xbox One, mobiel]
Is Roblox platformoverschrijdend in 2022? [PC, Xbox One, mobiel]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Roblox platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, Xbox One, mobiel, enz. (crossplay). Of Roblox al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
3700+ zusterbijschriften voor Instagram (2022) Verjaardag, grappig
3700+ zusterbijschriften voor Instagram (2022) Verjaardag, grappig
Dit artikel gaat helemaal over de zusterbijschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze Instagram-bijschriften voor zusters bevatten grappig, één woord, verjaardag, schattig, verloving, kort, tweeling en meer.
Giorno Theme Roblox ID-code (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Giorno Theme Roblox ID-code (2022): ID-codes voor nummers / muziek
Bent u op zoek naar de Giorno Theme Roblox ID (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Giorno Theme Roblox-nummer-ID-codes bevatten originele en korte muziekversies.
Is Halo Infinite Cross-Platform in 2022? [PC, Xbox One, X/S]
Is Halo Infinite Cross-Platform in 2022? [PC, Xbox One, X/S]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Halo Infinite platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, enz (crossplay). Of Halo Infinite al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?