Hoofd Gamen Steam-foutcode 118 (2020) oplossen

Steam-foutcode 118 (2020) oplossen

 Steam-foutcode 118 (2020) oplossen 1 oktober 2020 Gamen | Hoe
Oosten. Lezen: 4 minuten

Waarom kan ik geen verbinding maken met de server en krijg ik de Stoomfoutcode 118 ? En waarom zie ik dit bericht dat ik geen verbinding kan maken met de server? De server is mogelijk offline of u bent mogelijk niet verbonden met internet terwijl u de winkel of bibliotheek opent in de Steam-app? Of wat is streamfoutcode 118 kon een webpagina niet laden?

Zoals jullie allemaal weten, is Steam een ​​gameplatform waarmee je videogames kunt kopen en spelen. Steam biedt ook eenvoudig gamebeheer en stelt je in staat om te chatten. In-game spraakfunctie en ook behalve gaming steam biedt ook streaming, serverhosting met sociale netwerkdiensten, en vanwege deze functie wordt het wereldwijd populair.

Omdat niemand perfect is in het universum, heeft Steam ook enkele nadelen. Veel Steam-gebruikers raken gestoord tijdens het spelen van Steam-games omdat ze enkele fouten zien en het oplossen van dat probleem wordt hoofdpijn. Onder die problemen hebben we besproken: Steam-foutcode 105 onlangs en we gaan bespreken Stoomfoutcode 118 vandaag.

Voordat we direct naar de oplossing gaan, moeten we ook weten wat Steam-foutcode 118 is en wat de redenen erachter zijn. Dus laten we beginnen met foutcode 118 Steam.

Inhoud

Wat is Steam-foutcode 118?

Foutcode 118 Steam is een verbindingsprobleem tussen de gebruiker en de Steam-server en waardoor u het bericht krijgt met de tekst Kan geen verbinding maken met de server. De server is mogelijk offline of u bent mogelijk niet verbonden met internet (foutcode 118) en daarna kunt u geen webpagina's laden voor een open winkel voor extra aankopen en een bibliotheek om een ​​ander spel te spelen.

 Wat is Steam-foutcode 118?

Als gamer weet ik hoe iemand geïrriteerd raakt als ze dit soort fouten zien tijdens het spelen van hun favoriete games.

Nu kan ik je 100% garantie geven dat je na het zorgvuldig lezen van het volledige artikel Steam-foutcode 118 snel kunt oplossen. Dus laten we ons bezighouden met de redenen waarom we de foutcode 118 in Steam tegenkomen.

Ook handig: Coole Fortnite-namen voor meisjes

Wat veroorzaakt Steam-foutcode 118?

Zoals besproken in de laatste sectie, is foutcode 118 Steam een ​​communicatieprobleem. We onderzoeken dus de fout en hebben vier belangrijke redenen gevonden die Steam-foutcode 118 veroorzaken, en deze worden hieronder vermeld:

 Redenen voor Steam Error Code 118?

1. Windows-firewall:

Zoals u weet, is de Steam-foutcode 118 een verbindingsprobleem. Soms blokkeert de firewall van het venster de software om contact te maken met de steamserver. Als de firewall van een venster een probleem met het systeem detecteert, wordt dit automatisch geblokkeerd.

2. Verbindingsprobleem met het netwerk:

Als je een langzame internetverbinding gebruikt, wordt dit de reden voor de Steam-foutcode 118. Vanwege je trage internetverbinding is de ping die je krijgt ook hoog, waardoor foutcode 118 optreedt. U kunt de beste kwaliteit VPN en een snelle internetverbinding gebruiken om dit probleem op te lossen.

3. Toepassingen van derden:

Meestal zijn applicaties en services van derden verantwoordelijk voor de foutcode 118 steam, omdat ze sommige aspecten van Steam verstoren en proberen hun werking te verstoren en de belangrijkste reden worden waarom Steam-foutcode 118 de webpagina niet kon laden.

4. Virus:

Als er een virus of malware op uw computer plaatsvindt, kan dit de goede werking van de Steam-client vernietigen. Omdat het de Steam-app verstoort om adequaat te functioneren. Hierdoor wordt dit de reden voor het weergeven van foutcode 118 in Steam bij het openen van de winkel en bibliotheek voor het vinden of spelen van games in de app.

Oplossing voor sommige Roblox-fouten - Foutcode 267 , Foutcode 277 , Foutcode 279

Hoe Steam-foutcode 118 op te lossen?

Nu komt hier het hoofdgedeelte van ons onderwerp waarvoor u onze website hebt bezocht. Het spijt me echt als ik uw tijd heb verspild voor dit gedeelte, maar de eerdere discussie is ook zinvol. Besteed dus uw volledige aandacht en volg zorgvuldig alle onderstaande stappen:

 Hoe Steam-foutcode 118 op te lossen?

1. Controleer of de firewall van Windows de stoom blokkeert:

De firewall van Windows is de belangrijkste reden, zoals eerder besproken, omdat het de software blokkeert om verbinding te maken met Steam. Volg nu de onderstaande stappen om dit probleem te controleren en op te lossen:

 1. Ga naar de Controlepaneel van uw computer.
 2. Open de systeem en veiligheid tabblad.
 3. Klik nu op de Windows Firewall keuze.
 4. Klik op de Een app of functie toestaan ​​via Window Firewall optie aanwezig aan de linkerkant.
 5. Nadat de nieuwe pagina met succes is geopend, klikt u op de Instellingen veranderen knop.
 6. Vind de steam-client en openbaar of privé.
 7. Klik op Van toepassing zijn knop.

2. Internetverbinding repareren:

Als de verbindingssnelheid traag is of niet is geconfigureerd, treedt het probleem van Steam-foutcode 118 op. Om dit probleem op te lossen, moet u de internetrouter van stroom voorzien door de gegeven stappen te volgen:

 1. Steek de stekker uit het stopcontact Stroomdraad van de router.
 2. Wacht gedurende minimaal 4 tot 6 minuten. Plug het netsnoer opnieuw.
 3. nutsvoorzieningen verbinden met het internet en probeer Steam opnieuw te starten.

3. Schakel toepassingen van derden uit:

Als een toepassing van derden de steam-app verstoort, kan het probleem van steam-foutcode 118 worden opgelost door de gegeven eenvoudige stappen te volgen:

 1. Ga naar het zoekvak en typ ' Systeem configuratie .
 2. Open de systeemconfiguratie en schakel over naar de tabblad service .
 3. Schakel nu de optie Alle Microsoft-services verbergen uit en klik op Alle knop uitschakelen in de rechter benedenhoek.
 4. Schakel over naar het tabblad Opstarten en open Taakbeheer .
 5. Schakel alle apps één uit door te openen door op . te klikken uitzetten na het selecteren van een bepaalde app.
 6. Start het systeem opnieuw op en probeer het uit te voeren Steam-client .
 7. Schakel nu de apps één voor één in totdat de Stoomfoutcode 118 wordt niet weergegeven.

4. Antivirus gebruiken

Als uw computer een virus of malware heeft, wordt dit de reden voor het optreden van foutcode 118. Dus om dit probleem op te lossen, scant u uw computer met een populaire antivirus en controleert u de steam-app opnieuw.

Ook handig: Beste gaming-laptops onder $ 2000 (2020)

Conclusie

Ik hoop dat al uw vragen hun antwoorden krijgen door dit volledige artikel aandachtig te lezen en door deze aanbevolen oplossingen voor uw probleem te volgen Steam-foutcode 118 wordt ook opgelost.

Als uw probleem niet is opgelost, hoeft u zich geen zorgen te maken: contact met de Steam en het probleem wordt opgelost, omdat het probleem soms van de stoomkant komt.

Veel plezier met gamen!

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Barbie Girl Roblox ID-codes (2022) Aqua Song / Muziek-ID's
Barbie Girl Roblox ID-codes (2022) Aqua Song / Muziek-ID's
Bent u op zoek naar de Barbie Girl Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Barbie Girl (Aqua) nummer/muziek Roblox ID's bevatten originele, remix-, trap- en langzame versies.
Is Genshin Impact platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, mobiel]
Is Genshin Impact platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, mobiel]
Dit artikel gaat in op 'Is Genshin Impact cross-platform in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Genshin Impact al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
10 beste laptops met 16 GB RAM in november 2022 [Topkeuzes]
10 beste laptops met 16 GB RAM in november 2022 [Topkeuzes]
De beste laptops met 16 GB RAM kiezen in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste laptops met 16 GB RAM te vinden voor gamers en professionals met een beperkt budget.
10 beste zakelijke laptops in november 2022 [draagbaar]
10 beste zakelijke laptops in november 2022 [draagbaar]
Op zoek naar de beste zakelijke laptops in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste draagbare laptops voor zakenreizen te vinden met een goede batterij binnen het budget.
E-mail uitgelegd: het verschil tussen IMAP en POP
E-mail uitgelegd: het verschil tussen IMAP en POP
Hoewel IMAP en POP beide methoden zijn om e-mail te controleren, verschillen ze sterk van elkaar. Elk heeft zijn voor- en nadelen, en jouw beslissing
Hoe een meerval te vangen in Stardew Valley (2021)
Hoe een meerval te vangen in Stardew Valley (2021)
Wil je weten hoe je een meerval vangt in Stardew Valley? ook waar Catfish te vinden in Stardew Valley (locatie)? dan is dit de beste bestemming voor jou.
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor studio one in november 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor studio één te vinden om muziek te bewerken met een beperkt budget.