Hoofd Mac OS X .tar.gz-bestanden openen (TAR GZ)

.tar.gz-bestanden openen (TAR GZ)

27 mei 2020 Mac OS X | ramen
Oosten. Lezen: 2 minuten

Een .tar.gz-bestand is een gecomprimeerd archief dat lijkt op zip- en RAR-bestanden. Sommige besturingssystemen kunnen ze standaard aan, terwijl andere vereisen dat u een programma installeert. Hoe dan ook, het extraheren van hun inhoud is een snelle procedure.

Iemand heeft me een .tar.gz-bestand gestuurd. Hoe kan ik het openen?

Inhoud

Hoe TAR GZ-bestanden te openen in Windows 10

7 Zip wordt vaak gebruikt om .tar.gz-bestanden op het Windows-platform te openen. Het werkt op XP, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. Als 7 Zip na installatie niet automatisch wordt gestart wanneer u dubbelklikt op het .tar.gz-bestand, zorg er dan voor dat het programma standaard is ingesteld om deze archieven te verwerken.

  1. Open 7-Zip
  2. Klik op Extra → Opties.
  3. Ga naar het tabblad Systeem.
  4. Zorg ervoor dat tar en gz zijn aangevinkt.
  5. Klik OK.

Ga nu terug en probeer uw .tar.gz-bestand te openen. 7-Zip zal opstarten en het archief decomprimeren. En als het nog steeds niet uitpakt, doe het dan handmatig via het contextmenu: klik met de rechtermuisknop op het archief en kies een van de Extract-opties.

 Screenshot van het 7-zip contextmenu in Windows 7

Het contextmenu met de rechtermuisknop van 7-Zip, dat opties bevat om de inhoud op verschillende locaties uit te pakken.

Hoe TAR GZ-bestanden te openen in Mac OS

OS X kan out-of-the-box .tar.gz-bestanden verwerken, omdat het een op UNIX gebaseerd besturingssysteem is. Dubbelklik op het archief en het wordt uitgepakt naar een map met dezelfde naam.

Je kunt ook .tar.gz-archieven uitpakken vanaf de opdrachtprompt in OS X door de instructies in de Linux-sectie hieronder te volgen. Voer deze opdrachten uit met de Terminal-toepassing (of mijn voorkeursalternatief, iTerm ).

Hoe TAR GZ-bestanden in Linux te openen

Ervan uitgaande dat het archiefbestand in de vragen example.tar.gz wordt genoemd, gebruikt u de volgende opdracht:

  tar -zxvf example.tar.gz 

Hiermee wordt de inhoud van het archief uitgepakt in een map met dezelfde naam.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Barbie Girl Roblox ID-codes (2022) Aqua Song / Muziek-ID's
Barbie Girl Roblox ID-codes (2022) Aqua Song / Muziek-ID's
Bent u op zoek naar de Barbie Girl Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Barbie Girl (Aqua) nummer/muziek Roblox ID's bevatten originele, remix-, trap- en langzame versies.
Is Genshin Impact platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, mobiel]
Is Genshin Impact platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, mobiel]
Dit artikel gaat in op 'Is Genshin Impact cross-platform in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Genshin Impact al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
10 beste laptops met 16 GB RAM in november 2022 [Topkeuzes]
10 beste laptops met 16 GB RAM in november 2022 [Topkeuzes]
De beste laptops met 16 GB RAM kiezen in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste laptops met 16 GB RAM te vinden voor gamers en professionals met een beperkt budget.
10 beste zakelijke laptops in november 2022 [draagbaar]
10 beste zakelijke laptops in november 2022 [draagbaar]
Op zoek naar de beste zakelijke laptops in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste draagbare laptops voor zakenreizen te vinden met een goede batterij binnen het budget.
E-mail uitgelegd: het verschil tussen IMAP en POP
E-mail uitgelegd: het verschil tussen IMAP en POP
Hoewel IMAP en POP beide methoden zijn om e-mail te controleren, verschillen ze sterk van elkaar. Elk heeft zijn voor- en nadelen, en jouw beslissing
Hoe een meerval te vangen in Stardew Valley (2021)
Hoe een meerval te vangen in Stardew Valley (2021)
Wil je weten hoe je een meerval vangt in Stardew Valley? ook waar Catfish te vinden in Stardew Valley (locatie)? dan is dit de beste bestemming voor jou.
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor studio one in november 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor studio één te vinden om muziek te bewerken met een beperkt budget.