Hoofd Kantoorproductiviteit Tekst van een gescand document in Word lezen met OCR

Tekst van een gescand document in Word lezen met OCR

27 mei 2020 Kantoorproductiviteit
Oosten. Lezen: 2 minuten

Er zijn een aantal OCR-producten op de markt, maar ga nog niet voor uw portemonnee. Als u Microsoft Office bezit, beschikt u al over software die optische tekenherkenning mogelijk maakt: Microsoft Office Document Imaging. U kunt Microsoft Office Document Imaging gebruiken om tekst uit een gescand document te halen en om te zetten in een bruikbaar Word-document.

Ik heb een essay uitgetypt op papier. Is er een manier om mijn essay op de computer te krijgen zonder het opnieuw te typen?

OCR staat voor Optical Character Recognition en is het proces waarbij geschreven of gedrukte tekst wordt omgezet in een vorm die door een computer kan worden begrepen. Met OCR kan uw computer tekst van een gescande pagina nemen en invoegen in een tekstbestand of tekstverwerkingsdocument.

Inhoud

Scan de bron van uw inhoud

Microsoft Office Document Imaging kan OCR uitvoeren op TIF-bestanden, dus stap nummer één is het scannen van uw documenten. Start uw scanner en scan elke pagina in TIF-indeling.

Laad uw documenten in MODI

 Een bestand invoegen met MODI

Vervolgens moet u uw documenten in Microsoft Office Document Imaging laden.

  • Klik op Begin.
  • Klik op Alle programma's.
  • Klik op Microsoft Office.
  • Klik op Microsoft Office-hulpprogramma's.
  • Klik op Microsoft Office-documentafbeelding.

Klik in Microsoft Office Document Imaging op Bestand en vervolgens op Bestand invoegen. Wanneer u wordt gevraagd om het bestand in te voegen, zoekt u het gescande TIF-bestand met uw document. Als u elke pagina van uw document naar een afzonderlijk TIF-bestand hebt gescand, herhaalt u dit proces voor elk TIF-bestand. Nadat het eerste bestand is ingevoegd, wordt u bij het invoegen van elke volgende pagina gevraagd of u aan het begin, in het midden of aan het einde van het document wilt invoegen. Maak uw keuze en klik op OK. Zodra alle pagina's van uw document zijn ingevoegd in Microsoft Office Document Imaging, bent u klaar om het OCR-proces te starten. Klik op de knop Tekst naar Word verzenden. Het bevindt zich bovenaan het scherm in het midden van de menubalk en verschijnt als een witte pagina met een pijl die naar een blauwe W wijst.

 Microsoft Document Imaging

Fig. 2 – De knop Tekst naar Word verzenden, rood omcirkeld.

Een dialoogvenster zal u vragen of u alle pagina's wilt invoegen, of alleen de geselecteerde. Maak uw keuze en druk op OK, en de tekst van uw essay wordt ingevoegd in een Microsoft Word-document. U bent nu vrij om uw nieuwe tekstverwerkingsdocument op te maken, te bewerken en op te slaan.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Is Overcooked 2 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS5, Xbox One]
Is Overcooked 2 platformonafhankelijk in 2022? [PC, PS5, Xbox One]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Overcooked 2 platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Overcooked 2 al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
Is Watch Dogs Legion platformoverschrijdend in 2022? [PS4/5, Xbox]
Is Watch Dogs Legion platformoverschrijdend in 2022? [PS4/5, Xbox]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is Watch Dogs Legion platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4/5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch (crossplay). Of Watch Dogs Legion al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
10 beste laptops voor artsen in 2022 [aanbevolen door artsen]
10 beste laptops voor artsen in 2022 [aanbevolen door artsen]
Op zoek naar de beste laptops voor artsen en medische professionals in 2022? We hebben 35+ laptops getest om de beste laptops voor dokterspraktijken en artsen te vinden.
Beste Sims 4 Save Files (november 2022): Locatie, Mods-map
Beste Sims 4 Save Files (november 2022): Locatie, Mods-map
Dit is een artikel over de beste Sims 4 opslagbestanden (2022), hun locatie, Sims 4 mods map en hoe je een eerder opgeslagen spel in Sims 4 kunt herstellen?
Beste Razer Blade-laptops in 2022 [voor games, studenten en professionals]
Beste Razer Blade-laptops in 2022 [voor games, studenten en professionals]
Op zoek naar de beste Razer blade laptops in 2022? We hebben meer dan 40 laptops getest om de beste Razer-bladelaptops te vinden voor studenten, professionals en gamers met een beperkt budget.
Evertale Tier List (november 2022) Beste personages gerangschikt
Evertale Tier List (november 2022) Beste personages gerangschikt
De Evertale-niveaulijst is een complete gids voor de beste personages in het spel. Het bevat de sterke en zwakke punten van elk personage en de rol in de strijd. Deze lijst met niveaus helpt je om het sterkst mogelijke team op te bouwen.
Is TerraTech platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4/5, Xbox One]
Is TerraTech platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4/5, Xbox One]
Dit artikel gaat dieper in op 'Is TerraTech platformonafhankelijk in 2022?' voor pc, PS4/5, Xbox One, Nintendo Switch (crossplay). Of TerraTech wel of niet als platformonafhankelijk beschikbaar zal zijn?