Hoofd Hardware Verwijderbare apparaten veilig van uw computer verwijderen

Verwijderbare apparaten veilig van uw computer verwijderen

 Verwijderbare apparaten veilig van uw computer verwijderen 4 juni 2020 Hardware
Oosten. Lezen: 2 minuten

Heb je ooit ontdekt dat sommige foto's of bestanden op een geheugenkaart of USB-stick beschadigd zijn? Mogelijk rukt u deze opslagapparaten op een onveilige manier van uw computer, met gegevensverlies tot gevolg. Dit artikel gaat dus helemaal over hoe u verwijder veilig verwijderbare of externe opslagapparaten zoals een externe harde schijf, USB-stick of geheugenkaart.

Wanneer mensen klagen over beschadigde bestanden op verwisselbare media zoals USB-thumbdrives en externe harde schijven, is de oorzaak vaak dat ze niet weten hoe ze deze apparaten veilig van hun computer kunnen verwijderen. Wanneer u een bestand op een van deze apparaten opslaat, worden uw wijzigingen soms niet meteen naar het fysieke apparaat geschreven. In plaats daarvan kunnen ze om de een of andere reden naar een buffer worden gestuurd en daar wachten tot het besturingssysteem klaar is voor de schrijfbewerking. Als u eenvoudig een verwijderbaar apparaat van uw systeem loskoppelt zonder het veilig te verwijderen en een of meer van de bestanden zijn geopend of er zijn wijzigingen in de schrijfbuffer, dan kunnen die bestanden corrupt en onbruikbaar worden.

Inhoud

Verwijder verwijderbare apparaten veilig van Windows-pc's

Het veilig verwijderen van hardware van een pc is doodeenvoudig. Wanneer een verwisselbaar apparaat op de computer is aangesloten, verschijnt een pictogram met een afbeelding van een computerchip en een groene pijl (Windows 7 & XP) in uw systeemvak. Sluit alle geopende bestanden, klik met de rechtermuisknop op dit pictogram en selecteer vervolgens Hardware veilig verwijderen. Er wordt een nieuw venster geopend - voor elk apparaat dat u veilig wilt verwijderen, klikt u op de naam en drukt u op de stopknop. Zodra het apparaat stopt en uit de hardwarelijst verdwijnt, is het veilig om het fysiek te verwijderen.

Verwijder verwijderbare apparaten veilig uit Mac

Het veilig verwijderen van hardware van een Mac is net zo eenvoudig als de bediening van de pc. Kijk naar uw bureaublad en u ziet een pictogram voor elk apparaat dat op uw systeem is aangesloten. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het apparaat en selecteer 'Uitwerpen' of druk op CMD+E. U kunt ook de Finder openen en op de uitwerpknop klikken naast het pictogram van elk verwisselbaar apparaat dat bovenaan de linkerzijbalk verschijnt (onder Macintosh HD). Wanneer het pictogram dat u hebt uitgeworpen, verdwijnt, kunt u uw apparaat veilig fysiek van de computer verwijderen.

Ook handig: Hoe plaktoetsen uitschakelen en zet filtertoetsen uit

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Barbie Girl Roblox ID-codes (2022) Aqua Song / Muziek-ID's
Barbie Girl Roblox ID-codes (2022) Aqua Song / Muziek-ID's
Bent u op zoek naar de Barbie Girl Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Barbie Girl (Aqua) nummer/muziek Roblox ID's bevatten originele, remix-, trap- en langzame versies.
Is Genshin Impact platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, mobiel]
Is Genshin Impact platformoverschrijdend in 2022? [PC, PS4, mobiel]
Dit artikel gaat in op 'Is Genshin Impact cross-platform in 2022?' voor pc, PS4, PS5, Xbox One, enz. (crossplay). Of Genshin Impact al dan niet beschikbaar zal zijn als platformonafhankelijk?
10 beste laptops met 16 GB RAM in november 2022 [Topkeuzes]
10 beste laptops met 16 GB RAM in november 2022 [Topkeuzes]
De beste laptops met 16 GB RAM kiezen in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste laptops met 16 GB RAM te vinden voor gamers en professionals met een beperkt budget.
10 beste zakelijke laptops in november 2022 [draagbaar]
10 beste zakelijke laptops in november 2022 [draagbaar]
Op zoek naar de beste zakelijke laptops in 2022? We hebben meer dan 50 laptops getest om de beste draagbare laptops voor zakenreizen te vinden met een goede batterij binnen het budget.
E-mail uitgelegd: het verschil tussen IMAP en POP
E-mail uitgelegd: het verschil tussen IMAP en POP
Hoewel IMAP en POP beide methoden zijn om e-mail te controleren, verschillen ze sterk van elkaar. Elk heeft zijn voor- en nadelen, en jouw beslissing
Hoe een meerval te vangen in Stardew Valley (2021)
Hoe een meerval te vangen in Stardew Valley (2021)
Wil je weten hoe je een meerval vangt in Stardew Valley? ook waar Catfish te vinden in Stardew Valley (locatie)? dan is dit de beste bestemming voor jou.
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor studio one in november 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor studio één te vinden om muziek te bewerken met een beperkt budget.