Hoofd Speel station Wanneer kwam de PS4 uit? [PlayStation 4, Slim en Pro]

Wanneer kwam de PS4 uit? [PlayStation 4, Slim en Pro]

  Wanneer kwam de PS4 uit? [PlayStation 4, Slim en Pro] 27 januari 2022 Speel station | Gamen
Oosten. Lezen: 4 minuten

De game-industrie zit al een tijdje in de lift en lijkt niet te vertragen. Het PlayStation-merk is altijd een van de meest populaire in de game-industrie geweest, met zijn nieuwste console, de PS5, die de markt stormenderhand verovert. Maar de PS4 is nog steeds een populaire console, omdat de meeste gamers wachten met het kopen van een PS4 totdat ze er een bij de console kunnen krijgen.

Het is belangrijk op te merken wanneer de PS4 uitkwam, omdat het de geschiedenis van videogames voor altijd veranderde! De technologie die voor deze baanbrekende machine werd gebruikt, zette nieuwe normen, die nog steeds te zien zijn in moderne consoles zoals Xbox One. In de blogpost van vandaag gaan we kijken naar de releasedatum van de geweldige console, de PlayStation 4.

Ook handig: Coole PSN-namen voor PS4 en PS5 (2022)

Inhoud

PlayStation - Een snelle introductie

De Speel station is een lijn van multimedia-entertainmentsystemen die is ontwikkeld door Sony. De originele PlayStation is de eerste videogameconsole in deze serie en werd in december 1994 in Japan uitgebracht. Het duurde tot 29 september 1995, toen het zijn weg vond naar Noord-Amerika, een maand later gevolgd door de Europese markten.

  PlayStation - Een snelle introductie

De PlayStation is een uiterst succesvolle console, die wereldwijd meer dan 100 miljoen stuks heeft verkocht. Het succes van de originele PlayStation bracht Sony ertoe een opvolger te ontwikkelen die in 2000 werd uitgebracht voor Noord-Amerika en Japan. Deze nieuwe versie introduceerde verbeterde grafische mogelijkheden ten opzichte van zijn voorganger, evenals ingebouwde netwerkfuncties waarmee spelers online multiplayer-games konden spelen.

De PlayStation-console werd verder ontwikkeld en om de paar jaar werden er nieuwe versies uitgebracht. De meest recente versie, de PlayStation 5, is uitgebracht in oktober 2020.

Wanneer kwam de PS4 uit?

Videogameconsoles veranderen en evolueren altijd, dus het kan moeilijk zijn om bij te houden wanneer elke nieuwe generatie uitkomt. Het merk PlayStation bestaat al heel lang en er zijn in de loop der jaren veel verschillende modellen uitgebracht.

  Wanneer kwam de PS4 uit?

De PS4, oorspronkelijk bekend als de PlayStation Orbis, werd voor het eerst aangekondigd door Sony in 2013 en werd eind dat jaar uitgebracht. Het originele PS4-model kwam op 15 november 2013 uit voor Japan en Noord-Amerika, terwijl Europa het een maand later ontving .

De PS4 is enorm populair bij gamers vanwege de verwerkingskracht, netwerkmogelijkheden en verbeterde grafische weergave ten opzichte van eerdere modellen.

Nu zijn er sindsdien twee andere modellen van de PS4-console uitgebracht: de PS4 Slim en de PS4 Pro. Laten we dus eens kijken wanneer de PS4 Slim en PS4 Pro uitkwamen.

Ook gerelateerd: Hoe PS5-foutcode CE-107857-8 te repareren?

Wanneer kwam de PS4 Slim uit?

  Wanneer kwam de PS4 Slim uit?

De PS4 Slim werd voor het eerst aangekondigd door Sony in 2016 en later dat jaar op 15 september uitgebracht. Het was aanvankelijk beschikbaar in twee modellen - een met een harde schijf van 500 GB en de andere met een harde schijf van 1000 GB.

De PS Slim is een kleinere, compactere versie van de originele PS4-console en heeft een opnieuw ontworpen chassis en een nieuwe matte afwerking.

Wanneer kwam de PS4 Pro uit?

  Wanneer kwam de PS4 Pro uit?

De PS4 Pro werd voor het eerst aangekondigd door Sony in 2016 en werd later dat jaar op 10 november uitgebracht.

De PS4 Pro is een verbeterde versie van de originele PS-console met verbeterde hardware voor verbeterde graphics, hogere framesnelheden en snellere laadtijden. Het nieuwe model ondersteunt ook Ultra-HD-resoluties waarmee gamers beelden kunnen ervaren op een manier die ze nooit eerder hebben kunnen ervaren.

De PS4 Pro is de krachtigste console die Sony ooit heeft uitgebracht en is de perfecte keuze voor gamers die het meeste uit hun game-ervaring willen halen.

Veel Gestelde Vragen

1. Hoeveel modellen van de PS4 zijn er?

Er zijn drie modellen van de PlayStation4 - de originele PS4, de PS4 Slim en de PS4 Pro.

2. Wat is het verschil tussen de PS4 Slim, PS4 Pro en de originele PS4?

Het grootste verschil tussen deze drie modellen is de hoeveelheid rekenkracht die ze hebben. De originele PS-console heeft de minste verwerkingskracht, terwijl de PS4 Pro de meeste heeft.

3. Wanneer is de PS uitgebracht?

De originele PlayStation-console (PS) werd voor het eerst aangekondigd door Sony in 1994 en vervolgens uitgebracht op 18 december 1994. Dit model is sindsdien niet meer leverbaar en kan niet meer worden gekocht.

4. Waarom PlayStation?

Sony is altijd een leider geweest in de videogame-industrie en ze blijven consoles uitbrengen die de grenzen verleggen van wat mogelijk is. Het PS-merk staat altijd bekend om zijn hoogwaardige graphics en meeslepende gameplay, en daarom blijft het zo populair bij gamers over de hele wereld.

Controleer ook: Hoe PS5-foutcode CE-107622-8 te repareren?

Laatste woorden

Dus daar heb je het - een korte geschiedenis van de PlayStation-console en wanneer kwam de PS4 uit. Of je nu een nieuwe of ervaren gamer bent, de PS heeft iedereen iets te bieden. Met zijn krachtige hardware en meeslepende graphics zal de PS4 je zeker een onvergetelijke game-ervaring bieden. Bedankt voor het lezen!

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Illusion Connect Tier List (november 2022) Beste personages
Illusion Connect Tier List (november 2022) Beste personages
Dit artikel gaat over de Illusion Connect-laaglijst (2022). Het gaat over wat elke laag is en rangschikt de karakters van sterk naar zwak (beste karakters).
Injustice 2 Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
Injustice 2 Tier List (november 2022) Beste karakters gerangschikt
Dit artikel gaat helemaal over de Injustice 2-niveaulijst (2022). De beste personages in het spel zijn in niveaus gesorteerd, zodat je gemakkelijk de juiste kunt vinden voor je behoeften.
It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022): Parry Gripp Song
It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022): Parry Gripp Song
Bent u op zoek naar de It's Raining Tacos Roblox ID-code (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! It's Raining Tacos Roblox-nummer (Parry Gripp) ID-codes bevatten originele en remixversies.
10 beste Thunderbolt-laptops in november 2022 [Thunderbolt 3 & 4]
10 beste Thunderbolt-laptops in november 2022 [Thunderbolt 3 & 4]
Op zoek naar de beste Thunderbolt-laptops in 2022? We hebben 50+ laptops getest om de beste laptop met Thunderbolt 3 & 4 te vinden voor gamers en professionals met verschillende budgetten.
Bad Child Roblox ID-codes (2022) Tones and I Song / Music
Bad Child Roblox ID-codes (2022) Tones and I Song / Music
Bent u op zoek naar de Bad Child Roblox ID-codes (2022)? Zo ja, dan hebben we het hier! Bad Child-nummer/muziek (Tones en I) Roblox-ID's bevatten originele, remix- en langzame versies.
Een draadloos netwerk met een wachtwoord beveiligen met de Linksys WRT-54G
Een draadloos netwerk met een wachtwoord beveiligen met de Linksys WRT-54G
Instructies voor het instellen van wachtwoordbeveiliging op uw WRT-54G-aangedreven wifi-netwerk.
10 beste laptops voor technische studenten in november 2022
10 beste laptops voor technische studenten in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor technische studenten in november 2022? We hebben meer dan 40 laptops getest om de beste draagbare en goedkope laptops voor technische studenten te vinden.