Hoofd Mac OS X Windows Media Video (WMV) afspelen op Mac OS X

Windows Media Video (WMV) afspelen op Mac OS X

 Windows Media Video (WMV) afspelen op Mac OS X 27 mei 2020 Mac OS X
Oosten. Lezen: 3 minuten

OS X speelt Windows Media Video niet uit de doos, maar er zijn enkele snelle downloads die u kunt pakken om WMV-bestanden op uw Mac te bekijken.

Ik heb onlangs de overstap gemaakt van pc naar Mac en alles is geweldig, maar een ding dat ik mis, is Windows Media Video. Is er een manier om WMV op een Mac te spelen?

Ja, het is mogelijk om dit soort bestanden op een Mac af te spelen. OS X wordt standaard niet geleverd met de software die u nodig hebt, maar er zijn nogal wat downloads die de klus kunnen klaren. Een plug-in genaamd Flip4Mac geeft Quicktime de mogelijkheid om WMV-bestanden af ​​te spelen, VLC is een stand-alone platformonafhankelijke mediaspeler die uw Windows Media Video-bestanden kan begrijpen, en als al het andere faalt, is er een oude versie van Windows Media Player voor Mac OS X.

Inhoud

Flip4Mac

Windows Media Components voor Quicktime worden Flip4Mac genoemd. Deze add-on geeft Quicktime de mogelijkheid om WMV-video's af te spelen. Het wordt gratis verspreid op de site van Microsoft:

Flip4Mac-startpagina

Installatie instructies

 1. Download en open het Flip4Mac DMG-bestand van Microsoft.
 2. Dubbelklik op het bestand Flip4Mac WMV.mpkg om de installatiewizard te starten.
 3. Klik je een weg door de schermen van de wizard, ga akkoord met de Servicevoorwaarden en kies waar je wilt installeren. U moet op een gegeven moment uw beheerdersnaam en wachtwoord invoeren.
 4. Het installatieprogramma laat u weten wanneer het klaar is, waarna u op de knop Sluiten kunt drukken.
 5. Als Quicktime is geopend, sluit u de toepassing en opent u deze weer.

U kunt nu WMV-bestanden bekijken in Quicktime. Zorg ervoor dat u het installatievolume van de Flip4Mac verwijdert - druk op de knop Uitwerpen naast de naam in de zijbalk van de Finder.

Ingesloten video

Door Flip4Mac te installeren is het ook mogelijk om streaming WMV-video's in uw webbrowser te bekijken. Er is geen extra configuratie nodig om dit mogelijk te maken. Sluit uw browser af nadat u de plug-in hebt geïnstalleerd, start hem opnieuw op en bezoek elke site opnieuw die een video bevat die u wilde bekijken. Het zou zonder problemen moeten spelen.

Flip4Mac & DRM

Een voorbehoud van Flip4Mac is dat het geen WMV-video kan afspelen die gebruikmaakt van Windows Media Digital Rights Management, dus sommige video's zijn mogelijk niet toegankelijk, ook al heb je Flip4Mac geïnstalleerd.

VLC Media Speler

VLC is een stand-alone mediaspeler zoals Quicktime en Windows Media Player. Veel mensen geven de voorkeur aan VLC omdat het beschikbaar is voor veel verschillende besturingssystemen en omdat het een open source-softwareproject is dat wordt ondersteund door veel toegewijde programmeurs over de hele wereld.

Alle versies van VLC ondersteunen de verschillende formaten die u gewend bent te openen in Windows Media Player: WMV (video), WMA (audio) en ASF. U kunt VLC krijgen van de VLC-mediaspeler voor Mac OS X-downloadpagina .

Er zijn een paar verschillende opties op deze pagina:

 • 32- en 64-bits releases voor Intel Macs (wat de meeste mensen nu hebben)
  • De 32/64-bits Intel Mac-versie zou op de meeste computers moeten werken.
  • Macs van 2006 of nieuwer zijn 64 bits.
 • De Power PC-versie is voor oudere Macs uit de tijd voordat Apple overstapte van Motorola naar Intel-chips.
 • Webplug-ins voor Intel en PowerPC Macs, voor het bekijken van Windows Media Video ingebed in webpagina's.
 • Oudere VLC-releases voor eerdere releases van Mac OS X.

Nadat het .DMG-bestand is gedownload, dubbelklikt u erop, wacht u tot een Finder-venster wordt geopend en sleept u het VLC-pictogram naar uw map Programma's.

Maak van VLC de standaard mediaspeler

Als je VLC genoeg leuk vindt om er je standaard mediaspeler van te maken, volg dan deze stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op een mediabestand. Als u geen muis met twee knoppen hebt, houdt u de Control-toets ingedrukt terwijl u klikt.
 2. Selecteer Informatie ophalen.
 3. Vouw het gedeelte Openen met: uit.
 4. Kies VLC in het vervolgkeuzemenu.
 5. Klik op Alles wijzigen...

Window Media Player voor Mac

Vroeger was er een versie van Windows Media Player voor Mac OS X , maar het is verouderd en niet langer beschikbaar. Flip4Mac en VLC zijn veel betere opties dan dit, dus het zou alleen een laatste redmiddel moeten zijn. Bovendien is het niet bekend dat het goed speelt met recente versies van OS X.

Interessante Artikelen

Editor'S Choice

Roblox-mijnsimulatorcodes (2020)
Roblox-mijnsimulatorcodes (2020)
Dit artikel gaat over Roblox Mining Simulator-codes 2020. Die codes voor Roblox Mining Simulator kunnen worden gebruikt om gratis tokens, eieren, hoedenkratten, textuur, munten, snoepgraan in te wisselen.
SINoALICE Tier List (november 2022) Beste wapens en klassen
SINoALICE Tier List (november 2022) Beste wapens en klassen
De SINoALICE-niveaulijst is handig voor spelers die zich afvragen welke wapens ze moeten gebruiken, maar ook voor degenen die willen weten welke wapens ze moeten vermijden.
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
10 beste laptops voor Studio One in november 2022
Op zoek naar de beste laptops voor studio one in november 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor studio één te vinden om muziek te bewerken met een beperkt budget.
Top 10 beste roze hoofdtelefoons in 2022 (bedraad en draadloos)
Top 10 beste roze hoofdtelefoons in 2022 (bedraad en draadloos)
Het uitkiezen van de beste roze koptelefoon kan moeilijk zijn. Daarom hebben we onze lijst met 10 keuzes samengesteld voor de beste roze hoofdtelefoons die beschikbaar zijn in 2022.
10 beste laptops voor psychologiestudenten (november 2022) Goedkoop
10 beste laptops voor psychologiestudenten (november 2022) Goedkoop
Op zoek naar de beste laptops voor psychologiestudenten en psychologen in 2022? We hebben 65+ laptops getest om de beste laptops voor psychologiestudenten en psychologen te vinden.
4400+ schattige lentebijschriften voor Instagram (2022) Pauze, grappig
4400+ schattige lentebijschriften voor Instagram (2022) Pauze, grappig
Dit artikel gaat over goede lente-onderschriften voor Instagram-foto's (2022). Deze schattige bijschriften op Instagram voor de lente bevatten citaten, grappig, pauze, heet, woordspelingen en meer.
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
10 beste laptops voor Sims 4 in november 2022 [Goedkoop]
Op zoek naar de beste laptops voor Sims 4 in 2022? Hier is de lijst met de beste budget-, premium- en goedkope gaming-laptops voor sims 4 met rtx 3050/3060/3070.